sofine написа:
Аз нищо не от отметнах. Прави ми впечатление, че дори в тази анкета никъде конкретно не присъстваме ние самите. Какво имам предвид: колкото и каквото да се говори, "властта", "правителството", "управниците" и пр. винаги се поставят на първо място, когато иде реч за обвинения.
Аз никога не съм виновен/виновна. Виновни са всички останали. Обаче пак аз пресичам на червено, понеже страшно много времеби ми отнело чакането на светофара. Аз си хвърлям боклука на улицата, при положение, че на 2 метра от мен доста често има кошче. После, когато отида на заведение, аз приемам за нормално да гледам как някакви там се млатят и да подмина спокойно-нали постоянно се случва. Аз се движа и по пътищата, нека се отбележи и това, аз участвам в катастрофи, жертвите от които са БЕЗУМНО много. Аз съм жертва... Ама то и ти си жертва... Накрая се оказва, че сме един (про)клет народ от жертви, който чака някакъв месия може би да дойде да го "оправи", като е желателно гореспоменатият месия обаче да падне от небето, защото, забравих да спомена, аз не гласувам...
След всичко, което се изписа и преди всичко, което предстои дасе изпише, аз питам:какво съм аз? Вие какво мислите?
Имам ли право да протестирам-това е една мисъл, коятоме тормози напоследък. Наистина не знам. Не знам и кое е правилно и кое е грешно, подозирам, че не съм единствената, която не знае и това допълнително ме притеснява.
Знам само, че това, което виждам, неми харесва, въобще не ми харесва и предполагам, че съм сбъркана.
Не,не мисля,че България може да се оправи преди да се оправя аз.
Това е.
Виждам, че не си наясно със себе си, но ако всичко в страната ни ти харесваше, щях да си помисля, че си сбъркана. В случая просто си леко дезориентирана. Консултирай се с психолог!