Gia написа:
Bethany,
Разбира се, че реагирам емоционално. Щях да ти дам да видиш едно клипче от sroksos.org, но са го преместили. Накрая една жена се кара с полицията. Вижда се, че тя е с количка с дете. Ако не се разревеш при това, те признавам. Мястото на децата там ли е според тебе? Някой мрънкаше, че от майките не децата с увреждания имало 20. Ами кой да им гледа децата? А за майката, която мъкне 10-годишната си дъщеря прочете ли?
А че съм се изпокарала с доста приятели прочете ли? А че ти държа такъв тон не е ли показателно...
Емоционално реагирам и още как. На 19 като дойдоха земеделците и се обърнаха към нас с "Деца" не се ли разревах?!? А като видях колегите от ТУ да седят с ръцете в джобовете не ми ли стана ясно, че на такива като тях разчитате/разчитаме? Единият говореше по телефона: "Ми, ще постоим още малко и ще си ходим..."
Естествено, че ще реагирам емоционално, но се опитвам и да мисля. Ако си си направила труда да разговаряш с колегите и приятелите си, щеше да знаеш, че те не знаят изобщо за какво става въпрос. И това са хора от СУ. Ами студентите от останалите университети. Знаеш ли колко им дреме пък на тях... А че организаторите са една шепа - може ли с по-малко от 10 човека да се прави национален протест за 3 седмици?!? Може ли за всеки опит за смяна на точка внякой закон да се вдигате по площадите?!? В сряда пак? До кога?!?
На мен ми е ясно, че няма ка да не се реагира емоционално, но не може само емоционално.
И тебе те питам какво очакваш? Напиши ми го, ако обичаш, точка по точка. "Моето действие А, ще доведе до действието Б на еди кой си."
И малко от малко се замисляй какво ти казват момчетата и момичетата от форума. Защото тук се изписаха много важни неща и вярвам, че всеки си разбра грешките!!!
Точно това имах в предвид. Естествено за мен е една реакция да бъде емоционална, поне аз не мога да игнорирам обстоятелствата. И искам да ти кажа, че и аз се разплаках на клипчето. В такива моменти не е нормално, ако не реагираш. Жената от клипчето, за която говориш според мен не беше майка, а най-вероятно баба, т.к ми изглеждаше възрастна. И още нещо тя не се караше с никой, жената не беше агресивно настроена, но беше озадачена. Просто полицая и обърна гръб. Не знам къде е мястото на децата, но знам, че не е нормално в една държава дете да се гледа с тези пари, които се дават за майчинство и детски. Имам колеги, които са майки и след 2г. на детето тръгват на работа, защото парите не стигат. На никоя майка и не е приятно повярвай ми. Навярно знаеш как стои проблема с детските градини. Но това е др. тема.... Това което мисля аз в никакъв случай искам да натрапвам, достатъчно толерантен човек, но смятам, че това Правителство прекали, и за мен не само студенти, еколози и земелци и майки, а трябваше да се вдигне цяла България, защото положението е сферата на образованието, здравеопазване, икономика, енергетика, промишленост и т.н да не изброявам е трагично. Имам наблюдения и мога да кажа, че масово фалират фирми, освобождават персонал, намаляват заплати и всичко, което ни очаква в най-скоро време никак не е розово. Виждам, че това Правителство няма ни най-малко ясна представа как да се борим с кризата, постоянно се гласуват безсмислени закони, харчат се държавни пари, корупция във всички сфери на власта. Не знам колко време остава до нови избори, но при тази ситуация всеки един ден е фатален. Газовата криза доказа, че една неефективна политика може да донесе поражения на бизнеса за милиони, а когато се наблюдава Световна криза трендът за развите на България е надолу.