Цитат:
Избягвам да пиша в този раздел, но:
Ужасно ми е омръзнало от криворазбран патриотизъм.
Патриотизъм не е да викаш "Оставка", "Маскари" и пр.
Патриотизъм не е да се чупиш огради и хвърляш павета.
Патриотизъм не е да се кълнеш, колко обичаш родината, а да си хвърляш боклуците в гората.
Патриотизъм не е, да си затвориш очите и да превъзнасяш.
Айде да не слагаме всички под общ знаменател, а

Ей големите патриоти, ама като дойде време да се направи нещо за родината, всички си топлите дупетата на парното... А пардон няма парно, защото нямаме запаси, забравих това, че нямаме запаси е заради криворазбраните патриоти... И откъде разбра, че съм чупил огради (първо никой не е чупил оградите, щото те бяха отделни, нарочно не са хванати една за друга, както следващите дни), павета никой не е хвърлял, откъде знаеш, че си хвърлям боклука в гората и къде си видяла да се превъзнасям... Впрочем не мислех да го казвам, защото ще излезе, че се превъзнасям, но прочетете си пак едни стихотворения на Ботев и помислете... ако имате с какво разбира се

Цитат:
- да си готов да назовеш проблемите и да съдействаш за решаването им
- да не се самозаблуждаваш
- да си отворен към най-доброто, което можеш да вземеш назаем от другите нации
Показваме проблемите - гражданинът може да ги решава по три начина - чрез избори (явно не става не заради тия, дето излизаме на протест, а заради тези, които си седят на топло дори и на избори, чрез референдуми (колко референдума имаше за последните 20 години) и чрез протести... Изводите сами...
Ами да, отворени сме - може да се види кое е едно от прекроените искания - заимстване на немската смесена избирателна система, макар че с това купуване на гласове, не знам дали и тя ще помогне... Нас може да ни пооправи, не да ни оправи, само и единствено задължително гласуване...