alien_nrg написа:
Кемелия маи теб са те шляпали малко по дупето хА ХА протестирам защото не ми е все едно какво се случва в родината ни!!!
Ей това е черешката на тортата на безумието, което представлява този протест. Второто изречение съдържа в себе си целия заряд на безмислието, на тъпизма, на похабената енергия, на малоумието, което е този протест. "Протестирам, защото не ми е все едно какво се случва в родината ни!!!" Най-накрая поне си го казаха дангалаците - те не протестират за нещо или срещу нещо, те протестират да покажат, че не им е все едно. Аз това го пея от първия си пост, ама кой да ме слуша. Виждате ли сега, че бях права? Това са хора, които претендират да имат гражданско самосъзнание. Хора, които претендират да защитават правата на другите. Хора, които претендират да са обединители, да са един вид спасители на България. Хора, които се изживяват като месии, като едни ангели в лошия и порочен свят на България 2009 г.
Но каква е тъжната истина - гладни и жадни са те, безработни, 30-годишни безперспективни студенти, озлобени като улични песове срещу действителност, която не ги приема и не ги иска. Също като земеделците, като млекарите - това са неприспособими към новия начин на мислене хора. Хора, които мислят единствено в измерения "добро" - "лошо", "ние" - "те", "народ" - "политици", "честни" - "корумпирани". Това са двуизмерни, фалшиви и ограничени гладни улични кучета, търсещи малко медийно внимание, което да им подхрани илюзията, че вината за провалените им животи не е в тях самите.
И отново - "протестирам, защото не ми е все едно какво се случва в родината ни!!!". Малко дедуктивно мислене, ако позволите. От това безумно изречение следва, че самият протест е начин на мислене. Че протестът е един вид самозадоволяване, тези хора получават ерекция при протеста, тъй като така те показват, че съществуват и че им пука за нещо. Нормалният човек намира външно изражение на потребностите си по най-различни начини - някои пият, други ходят по жени, трети решават да правят пари, четвърти играят видео игри. Тези протестират. Разбирате ли каква диагноза е това? Чрез площада те "са", без площата ги няма, те са празни и кухи. Външно се опитват да запълнят това, което го няма вътре. Клетници...
Утре ще е "сватбарската" пак - карамфили, тъпани, празни лозунги, фалшив патриотизъм. Малко мляко и Расата,за да заприличаме тотално на манджа с грозде. Пак без искания, без идея, без цел. Ей така, тъй като някои са безработни и трябва да си намерят виновен...