blanki написа:
Да независимо колко обичаме един човек ако правим непрекъснато компромиси с себе си,дали ще е основателно да продалжим тази връска?
Просто се замисляш дали си струва да правиш компромиси
със себе си. Компромисите трябва да се правят и от двете страни и при това - за различни неща. Но почнеш ли да посягаш на собственото си Аз в името на другия и това се заформи като някаква тенденция, значи той просто
не е с теб. Не и с истинското ти Аз, щом си позволил/а то да бъде тъпкано или, още по-лошо, щом си го стъпкал/а сам/а - дори и в името на другия. Кофти е да се лъжем, пък било то и несъзнателно или със съвсем добри намерения. Иначе - компромиси могат да се правят много и с най-различни неща. Аз поне не виждам проблем, стига да не се окаже, че са винаги дело на единия.
Сега се сещам за един цитат от филм:
в една връзка винаги единият обича повече - но колко е тъжно, че в моята връзка това трябваше да бъда аз. Не казвам, че е вярно, макар да не е задължително грешно - просто дава храна за размисъл.
Цитат:
А ако отсрещната страна не иска много а ние имаме прекалено очаквания......?
Тогава стават драми - така се създават предварително разбити бракове, почват обвинения и накрая има рев. Проблемът обаче не е, че отсрещната страна не иска много -
а защо не иска. И има ли изгледи да поиска, или е редно да си уточните приоритетите, мераците и отношенията и, ако е необходимо, да си поемате различните пътища, преди да сте изпаднали в сериозни (само)заблуди.
Цитат:
Как да разберем дали сме намерели точния човек?А дали не пропуска около себе си потенцялния човек за нас?
То се усеща. Или тъкмо напротив. Успокоих те, нали?

Стискаш палци и разчиташ на онова, дето звездите ти говорят. И се надяваш да не се будалкат с теб.

Цитат:
Да това рано или късно изникват от някаде въпрос след въпрос........

Не непременно. Но явно са затворили тийн форумите.
Цитат:
Истината е че сами се раждаме и сами умираме.
Опасна заблуда, която би ти попречила да обикнеш истински. Ако това, което казваш, е така, какъв е смисълът от всичко онова, което ти се случва между раждането и смъртта?
И си оправи правописа.