Boromir написа:
Чета ги тия теми и накрая почва смешно да ми става. Нерви, страхове, депресии и прочие болестни състояния...

Абе я се стегнете!
И какво ще стане, ако не минете пусти изпити? Ще ви пратят в Ирак да чистите минни полета може би? Детска му работа. Надежди, късмети, саби и показаното от тях, ай стига бе! Ако университетът беше толкова съдбовно, важно и недостижимо място, щяха ли 2/3 от намиращите се там да са пълни нули и неграмотници?
Успокоение било нужно. То сигурно е нужно, ама по-нужно е да имате ясна представа какво и защо правите, да не допускате правописни грешки като в заглавието на тази тема и съвестно да си зубрите темите помежду отделните безсмислени експлозии на нерви и депресии. Което, убеден съм, и правите, защото иначе нямаше да ги има всичките тия вопли.
Не че имам нещо против мрънкането, споделянето ако ще и на толкова безсмислени емоции и взаимното успокояване до откат, но за всеки трезвомислещ подобни терзания са комични.
Ето ви малко латински по темата - Nil desperandum auspice Deo. Пийс.
Напълно съм съгласна. Още повече че в някои факултети не влизането , а оцеляването е най-трудната част (както е в моя случай, въпреки че тъй като кандидатите не са много, оценките, с които можеш да влезнеш, падат до четворки на трето класиране примерно)
Разбира се всеки се страхува от неизвестното и от тази гледна точка е обяснимо да се паникьосват и газират по-неопитните, ама чак пък. Лично сега мен цялата тая еуфория от изпитите яко ме дразни, но то е щото ми набиваха в главата през целия 12-ти клас как т`ва е най-важното нещо на света и единственото, което получих, беше, че се изнервих, уплаших и т.н. Скапах си и личния живот, а най тъпото е, че майка ми и в момента се опитва да ми опява за сесията, но тоя път въобще не ми дреме кви глупости ми приказва. Така че тия л`йняни изпити нищо не са, и с тях и без тях животът си продължава, ако си достатъчно упорит ще постигнеш целите си и накрая ще бъдеш щастлив и доволен и това е.
Но без нормална подготовка само лудият късмет би те класирал на добро положение, така че бъдете умерени и се наслаждавайте на дните, това е моят съвет
ИвелинаВ, трябва да си яко малоумна, за да изпадаш в нервни кризи заради такива неща.... хвърлените средства всеки родител ще ги даде, за да е добре детето му, ако ли не хващаш се на работа и си ги изплащаш.