Хич не го слушайте Евтимий какви ви ги говори. Колега, ще те видя теб в III-ти курс на ПА дали няма да говориш за пародийни дисциплини и да ръсиш попръжни

.
Та по темата - специалността си струва! И това го казвам аз, която до края на първи курс ненавиждах Психологията

. Сега обаче съм на съвсем друго мнение и с ръка на сърцето мога да кажа, че съм обсебена

. Преподаването по някои дисциплини може наистина да е пародия, но също така си заслужава да посещаваш редица други, които са ако не толкова интересни, то поне полезни. Естествено не може да очаквате преподавателите да ви наливат знания в главите - те просто дават отправна точка и ви насочват в бъдещото ви развитие. Останалото трябва да го постигнете сами с много четене (не само на задължителна и препоръчителна литература), труд и постоянство. Не просто "ще снимам лекциите от колеги и пак ще мина изпита". Учете не толкова за успех, който така или иначе ще бъде висок, а за да трупате знания и умения, защото на пазара на труда няма да ви искат отлична диплома, а ще трябва да бъдете колкото се може по - конкурентноспособни.
Естествено, има го и моментът, че като че ли с всеки следващ курс нещата стават все по - лежерни, но погледнете от добрата страна - ще имате повече време да поработите над себе си, да запишете някое допълнително курсче, втора специалност или нещо от сорта.
И още нещо - по - голямата част от преподавателите са много разбрани и точни хора, подхождат с емпатия, разбиране и прекрасно отношение към студентите. Има изключения, естествено, но на общия фон на преподавателското съсловие на СУ, нашите са си цветенца

(плюс някой плевел тук - там

).