Дата и час: 16 Яну 2026, 22:41

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Как оценявате проекта ? (моля гласувалите да са запознати с написаното в постовете преди тях)
Има и по-важни неща от външното осветление, които касаят СУ ! 30%  30%  [ 13 ]
Чиста PR акция на кмета и компания 18%  18%  [ 8 ]
Одобрявам го напълно - продължавайте с подобни проекти 39%  39%  [ 17 ]
Нямам мнение 14%  14%  [ 6 ]
Общо гласове : 44
Автор Съобщение
 Заглавие: Нека бъде светлина . . . казаха "те"
МнениеПубликувано на: 16 Яну 2006, 21:24 
Летящите Пръсти
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Нека бъде светлина . . .

Фасадата на Су бе осветена по проект на Общината

Нека бъде светлина . . . рече генерал Бойко Борисов. Нека – съгласи се проф. Биолчев. И така Университета светна. Наистина приятна гледка – Софийския Университет бе осветен външно по доста интересен начин. Проектът е на общината, овациите са за... знаем кой (Б.Б.), печели - уж, Университета.

За поредна мощна PR акция на ген. Борисов и дума не може да става. Все пак делото е в обществен интерес и то не интереса на кого да е, а на студентите – “цветът на нацията”.

Обзалагам се, обаче, че генералът не е влизал посред бял ден в лабиринтите на Софийския Университет, където поради липса на осветление на места можеш и да не видиш къде стъпваш. Ректорът на СУ - професор Биолчев е стъпвал из въпросните тъмни коридори, но незнайно защо с кмета решиха, че външното осветление е по-важно. (А дали не го реши само кмета . . . но това е друг въпрос).

Може би аз греша, може би мисля деструктивно, но ми се струва, че външното осветление е по-скоро необмислена постъпка, отколкото наложителен ход. При положение, че из дебрите на ректората цари тайнствена тъмнина, мен като студент никак не ме топли това, че фасадата на университета ще свети през нощта като посред бял ден, след като през деня, когато ползваме услугите на сградата, там е тъмнина.

Че светлината на прожекторите и камерите е примамлива за ген. Борисов – знаем. Пореден успешен PR клип, след добре замислена обществена мисия. ‘’Акция светлина’’ – изпълнена, студентите – предполага се доволни, понеже след 18.00 сградата изглежда прекрасно, а до 18.00, че е малко тъмничко – това друг въпрос. Ами, господа, ние ползваме сградата до 18.00, така че едва ли проектът ще рефлектира по какъвто и да било начин върху нас.

Веднага ще ме опонирате – сградата е паметник на културата, затова трябва да се поддържа и да изглежда подобаващо. Та нали и народният театър е осветен по същия начин, че университета ли няма да е. Да, уважаеми читатели – Народният Театър е осветен, народният театър е паметник на културата, но в него не се пуши на всяка крачка, както в СУ – и то пред безраличните погледи на преподаватели и студенти и чрез всекидневни примери от първите. В театъра тоалетните едва ли са във вид като нашите...и така нататък, и така нататък... И надали нещо, което е паметник на културата не трябва да има подобаващ изглед и отвътре.

Та въпросът ми тук е – Не мислите ли уважаеми господа ген. Борисов и проф. Биолчев, че има и по-важни неща от външното осветление и специалните ефекти. Всъщност и това е важно – нали и за имиджа трябва да се мисли.

В този ред на мисли, след успешно завършилата ''Акция светлина'' хванах 204-и за вкъщи и в него се сблъсках със следния контраст. До тук изпълнен с гордост, че Университетът ми светна, изпълнен с добри чувства за големите ни държавни мъже, които гордо позираха пред камерите и раздаваха интервюта след общественото дело, в автобуса се сблъсках с реалността, такава каквато е. Двама психично болни – жена на около 50 години и младеж на около 20, та те ме върнаха на земята и бляскавата украса на Университета изведнъж се изпари от съзнанието ми.

Дано и генерал. Борисов и проф. Биолчев се сблъскат с реалността, такава каквато е, и дано PR стратегиите им отстъпят на заден план, пред истински земните неща!

С най-добри пожелания!

/Симион Патеев/

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Яну 2006, 22:12 
Легендарен флуудър
Аватар

Одобрявам. :) Все пак е крачка напред.А че още много неща трябва да се предприемат е друг въпрос.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Яну 2006, 22:49 
Легендарен флуудър
Аватар

ПР реакциите са важна част от всеки проект.. важна, но не главна.

http://avatek.bg

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Яну 2006, 15:07 
Пишете, о, братя
Аватар

got написа:
Одобрявам. :) Все пак е крачка напред.А че още много неща трябва да се предприемат е друг въпрос.

Същото мнение. Че има по-важни неща има, но определено университета изглежда по-добре нощем (поне отвънка :lol: ).

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Яну 2006, 17:19 
Драскач

Стъпка напред е ,бъдете сигурни.
Дано и към интериора подходят така.
пример:Гълъбарника-има едни стълбища там(светейки с телефоните слизаме, ако изобщо решим да се проврем точно там. :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Яну 2006, 17:35 
Пишеща машина

А аз се чудя каква беше тази магическа тръпка, която ме обхвана днес, като минах порай университета - заради новото осветление ще да е :roll: - макар и в 4 следобяд, усещах, че нещо вече не е както преди... Както се казва - "генерална промяна" :lol:

Иначе - добре, че поне това са направили. Може би трябва студентите да си кажат какво наистина искат. Ти (да се разбира Алхимикът) това свое мнение прати ли го някъде, където ще бъде прочетено от правилните хора. То и общината ви е под носа 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Яну 2006, 17:40 
Летящите Пръсти
Аватар

Ami predi6nata statiq za platenoto obrazovanie izleze predi 2 dni v 24 4asa

Tazi o6t ne e izlqzla nikyde poneje 6tqha da me ozqdat s parcalite ot SU za predi6nata statiq ;)

Zamazvat ni o4ite sys svetlinki no6tem, a realnite problemi ne se re6avat taka !!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Яну 2006, 17:47 
Пишеща машина

Като си прав, прав си. Но все пак мисля, че тази донякъде е по-важна, защото в СУ протича достатъчно голяма част от живота на студента, а предишната ти статия засягаше много по-голям проблем, чието разрешаване не е толкова просто, колкото да се сложат няколко осветителни тела ВЪТРЕ в университета. Не смятам, че си казал нещо толкова страшно, че да те изхвърлят, особено ако е подкрепено от колегите ти. Но над всичко трябва да седи личният интерес, разбира се, така че и постът тук си е нещо.

п.п. Защо не пишеш на кирилица?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Яну 2006, 17:59 
Летящите Пръсти
Аватар

Нямах кирилица на съседния компютър - вече имам.

Хубаво е СУ да свети нощем, но при положение, че всичко останало си е наред :!:

А при положени, че нищо не е наред - да си правим ПР акции на фона на нощно осветление не е начинът
:!:

Поздрави - чао !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Яну 2006, 18:44 
you are a state of mind
Аватар

Благодарил (а): 11 пъти.
И аз одобрявам осветлението - не може в столица, рано привечер в 19 ч. да се чувстваш все едно си на Северния полюс по време на полярна нощ :!: представяте ли си да мине човек оттам и да го пребият стълбите на собствения му СУ!!
А ние на 4ти км се промъкваме през едно пролука м/у гараж и ограда, през полуопитомената ни горичка и на всичкото отгоре тъмна като .. Ада - точно преди Коледа псувах като пъдар и се заканвах след ваканцията да събираме пари и да купим 2 прожектора и да кажем на хората от 1вите етажи да ги инстал-нат.... Идваме след НГ и гледам едни чичковци се катерят и точно там където сочех на колегите си, слагат хубави големи лампи :D :D
Когато мястото, където сбираш акъл и знания изглежда поне нормално ако не друго - настроението веднага се променя и наистина всяко малко подобрение е крачка натам

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Яну 2006, 19:45 
Пишеща машина

alhimikat написа:
Нямах кирилица на съседния компютър - вече имам.

Хубаво е СУ да свети нощем, но при положение, че всичко останало си е наред :!:

А при положени, че нищо не е наред - да си правим ПР акции на фона на нощно осветление не е начинът
:!:

Поздрави - чао !

Напълно съм съгласна, но това не е от вчера - такива акции винаги се правят, за да се замазват очите. Понеже явно не съм разбрана, ето накратко мнението ми: одобрявам това, което е направено; смятам, че трябва да се направи още много, но това зависи от средите в университета, не от Бойко Борисов. Все пак него наистина го интересува как ще изглежда сградата отвън.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Яну 2006, 01:33 
Гутенберг
Аватар

Е.. ми ако нямаше никакъв ПР, сигурно хората щяха да се заяждат, че нямал ПР :P Всеки си има някакъв маниер на работа. На мен повече ми харесва от маниера на предишния...засега.

Това с осветяването е обща кампания, която засяга повечето хубави важни сгради в града. Не може да пропуснат университета само заради проблема с вътрешното осветление. Това си е нещо съвсем различно.

Също не смятам, че е работа на кмета да ходи по различните учреждения и да се занимава с проблемите на осветлението вътре. Ти знаеш ли в колко други сгради сигурно има такъв проблем? Това с лампите вътре е работа на Ректората. Ако имат нужда от общината по тоя въпрос, предполагам е редно първо да се обърнат към нея под някаква форма и да си поискат ..каквото там биха могли да искат. В северното крило вечер е задушевен мрак, особено по стълбите, но това не променя факта чия отговорност е или не е това.

Та накратко (че умирам за сън и се разбъбрих) :) ЗА.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Яну 2006, 21:27 
Пишеща машина
Аватар

На мен ми хареса, а и не смятам че това е някаква ПР акция, вярно че и вътре в университета има какво да се прави и то много, но не смятам, че това е задължение на кмета :roll: И още нещо сега ми се струва, че всичко, което кмета направи ще се изкарва т.нар ПР акция. Нека направи нещо за София :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Фев 2006, 11:39 
В началото бе словото
Аватар

На мен пък особено много ми допадна огромната елха пред Народната библиотека, окичена с гаргантюански гирлянди с надпис ЛУКОЙЛ :D

Такава простотия е достойна за преклонение.....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Фев 2006, 10:39 
В началото бе словото
Аватар

мне знам хора
от една страна alhimikat има право .. получава се нещо като "на гол задник чифтак пищови"
от друга страна както се изразиха останалите това си е едно добро начало пък и наистина кмета какво общо има с вътрешните проблеми на ректората...

както винаги парадоксите са навсякъде около нас така че в крайна сметка нищо ново :roll:

а това за елхата .. fank0_ чудесно забележка :D :headbang:

п.п извинявам се за не особено точния цитат на поговорката надявам се че разбрахте какво имам предвид :oops:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Нека бъде физика...

в ФзФ

Luvitzata

1

620

04 Ное 2011, 23:42

Dr Dulcamara Преглежда последните мнения