Soffianec написа:
И не е само въпросът софиянци да могат да живеят в студентски град. Още по важното е провинциалистите да си плащат битовите консумативи- парно, вода и тн. В момента парното е напълно безплатно в студ. град за селяните, нямат топломери и не пестят от парно, а софиянци пестим от парното, не го пускаме повече от 3-4 часа на ден и сметките са между 300 и 400 лева, и сами си ги плащаме. В стуселски град битовите консумативи трябва да се плащат от наемателите, а не от държавата. Както софиянец сам си плаща парното и провинциалистите да си плащат, а не да им е безплатно и наготово.Почти всичко им е безплатно в студентски град и пак са недоволни. Почти безплатни са и др битови консумативи за ток , вода, топла вода, не плащат такса смет...
И забележете , че новоремонтирани общежития след 3 месечно обитаване стават на кочина. Не са се научили селяните да пазят. С данъците на софиянци са ремонтирани общежитията, но селяните почнаха пак да рушат ремонтираното. Безплатни ремонти, ниски символични наеми безплатни битови консумативи- всичко това е за студентите провинциалисти. Които пак са недоволни. Както винаги.
И извън темата- научете се , че боклукът не се хвърля от стаите, а се носи в торбичка до контейнера за смет. Не е сложно.
Сделката още е валидна
...Пиле шарено, сметни стая 5 на 4 колко парно хаби (при положение, че аз на 4тия етаж на пример парно нямам)...колко ток хабят 3 крушки (щото да пускаш Ел.уреди е забранено по принцип)...и колко наем се плаща от 3ма човека на такава малка стая...и ще видиш, че държавната субсидия е нищожна
И пак ти казвам...дай ми стаята си в Банишора...аз ти давам леглото си в студентски...
Ама не искаш...шото е по гот мама да ти бърше дупето, да ти пере дрешките и кафявото по чаршафите...
да ти готви гозби и те бърше като се изцапаш...за да имаш наглостта да пишеш "куул" изказвания по форумите...