Дата и час: 16 Яну 2026, 21:32

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 96 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Кандидатстване с БЕЛ и журналистика
МнениеПубликувано на: 25 Яну 2006, 17:47 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Здравейте! чета форума отдавна и най-накрая реших и аз да се включа, понеже тази год. смятам да кандидатствам журналистика и пр в СУ. Интересуват ме страшно мн неща и се надявам, че все някой ще ми помогне. Първо искам да знам тази априлска ваканция ще има ли курсове по български в СУ. преди бях чела, че организират...

другото, което ми е интересно, е мнението на Alhimkat за СУ, за специалността журналистика, като цяло за преподаването, как стои въпросът за стажовете... ей такива неща :)

пак ще пиша, да знаете! това е засега!

Последна промяна Green Eyes на 25 Яну 2006, 18:03, променена общо 1 път

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Яну 2006, 18:02 
В началото бе словото
Аватар

чакам да ми пишете :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Яну 2006, 18:48 
My kinda heaven
Аватар

Благодарил (а): 194 пъти.
Не питай само Алхимикът, понеже във ФЖМК има ужасно различаващи се мнения по принципни въпроси. Друг път ще разправям повече, но смятам, че съм писала предостатъчно по въпроса.

Струва си, хубаво е, учат се интересни неща, има стахотни преподаватели, няма толкова практическа насоченост, но аз лично не се оплаквам (Алхимикът не споделяля това мнение), стаж - както си го уредиш. Аз бях в Паралели.

Последна промяна Търговецът на кристал на 25 Яну 2006, 18:49, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Яну 2006, 18:48 
От малък съм си форумец.
Аватар

добре дошла в клуба, като за начало!! аз съm Al-himix4o, ne Alhimikat, ама нищо ;)
добре е да разгледаш темата Журналистика и повечето неща ще ти станат ясни.
адресът на "нашия" сайт на ФЖМК е fjmk.atspace.com
там има всичко, което ти е нужно.
enjoy

http://www.alexanderkrastev.com
http://www.azcheta.com

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Яну 2006, 21:13 
В началото бе словото
Аватар

здравей, вече съм го разглеждала и чакам да сложат нещо за КСК 2006, ама..... доста чакам вече :)))) и тук разгледах всички теми по въпроса и то даже доста подробно.
но все пак има неща, които не са споменати. както казах - тия курсове през април, ще има ли както предишни години. от 6 клас съм решила, че това ще кандидатствам и постоянно гледам сайта на СУ, но казано честно не е от голяма помощ. сега наскоро видях сайта на fjmc, който е мн по-добър от другия!!! :D за което congratulations!

та главно се чудя за тези курсове, ходя си редовно на уроци, но ако има нещо за през априлската ваканция бих отишла ( е мн зависи и от таксата), някой, който е ходил може ли да каже, дали е доволен, помогнал ли му е курса. а имало и курсове по журналистика - те пък какво представляват?

във форума имаше доста противоречиви мнения по тоя въпрос за курсовете на СУ, но все пак ми се иска още нещо да покоментираме за тях. така че аз ви чакам ..... :P

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Яну 2006, 21:22 
В началото бе словото
Аватар

стаж - както си го уредиш. Аз бях в Паралели.

ок, кога започват стажовете примерно? може въпросът да е банален, но нищо не съм чувала, а се интересувам и искам да знам.
мечтая си от малка това да уча, но ме притесняват доста неща - едно от които е фактът, че трябва да дойда в сф. е, пр има и в търново, но си мисля, че в сф си е друго... от друга страна обаче стои въпросът с парите, които в сф направо ще си отлитат за минути. ок, сега ще се чудите, кво е общото от всичко това? ами искам да знам дали си заслужава цялата работа - това е! така че всеки, който има какво да каже, нека пише!
особено тези,които не са от сф! :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Яну 2006, 14:29 
В началото бе словото

Здравейте,аз също мечтая за журналистика в Софийския и така ме погълна тоза форум,че леко се обърках и започнах да забравям какво искам да питам :oops:
Имам няколко въпроса.Има ли полза от априлските курсове в СУ по литература и вярно ли е,че много от студентите се избират още там?
От 4 години съм главен редактор на един местен вестник за авторско изкуства имам и доста дипломи от редица конкурси за поезия и проза това ще ми помогне ли на устния изпит?
Засега е това.Благодаря предварително на всички,които ще помогнат на една изтерзана от учене на чужди миили кандидат-студентска душа :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Яну 2006, 14:49 
Летящите Пръсти
Аватар

Курсовете са полезни!
но може и без тях, ако си упорита ;)
Упорит противник съм на курсовете и взимането на пари от кандидат-студентите :!: - затова говоря така (ходил съм и аз обаче на такива :oops: )

Сайт на Факултета по Журналистика - http://fjmk.atspace.com

Доста фактология от курса съм публикувал в сайта :!: разгледай го (скоро ще кача още полезно инфо за кандидат-студенти)

Това, че студентите се избират на курса е малко попресилено.
Да те запомнят биха могли, но чак пък да си кажат - "Тя/той ще е" - няма такова нещо!

Това, че имаш награди, публикации и стаж е плюс, но не разчитай на него много.
Аз нямах толкова неща зад гърба си, дори не съм носил никакви публикации на изпита.
Просто на изпита не им е много до твоите публикации.
Устният е за да те изпитат, а не да разглеждат материали (но все пак лошо няма - носи си ги)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: :)
МнениеПубликувано на: 26 Яну 2006, 18:57 
В началото бе словото

Благодаря много за информацията...напоследък съм много изплашена от цялата тази информация,която ми се стоварва на главата и от хвалбите на кандидат-студенти,които се подготвят при университетски приподаватели.Нас от провинцията какво-кучета ли ни яли?Да не сме втора категория хора като не сме от София?
Отплеснах се...съжалявам.
Под "поизпитат" имаш предвид да проверят до колко съм наясно с това,което се случва "по света и у нас" и дали имам позиция по наболелите проблеми ли?
И още едно въпросче-защо няма предварителни изпити по литература?Това си е направо вид дискриминация-има по математика,география,история и разни други щуротии,а по литература няма.Не е честно!Защо ние да не заслужаваме 2 опита?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Яну 2006, 19:52 
Летящите Пръсти
Аватар

Поизпитат - да точно това. Интересно е и няма защо да се плаши човек, въпреки, че треперенето преди изпит е съвсем нормално кандидатстудентско състояние :)

За предварителен по литература - избягват да го коментират.
Който факултет се уреди и подаде искане за предварителни, той печели ;)

За Литературата няма отделен факултет, а специалностите, в които се влиза с БЕЛ са разхвърляни по много факултети :!:

БЕЛ изпит се организира от факултет по Славянски Филологии, но те не са пожелали.

Има един чичко - Валери Стефанов професор му викат. Декан е на факултета по Слав. Фил/и. Сигурно и учебниците сте му чели.
Ами същият този човек не е пожелал да има такива изпити.

Чуках му дълго време на вратата, понеже го чух да приказва на висок глас по телефона, а и му бе приемното време точно в този момент, но не пожела да ми отвори професора.

Такъв е живота...ще се опитам да го издия с няколко въпроса, но едва ли ще има ефект!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Яну 2006, 21:16 
Пишеща машина

alhimikat написа:
Има един чичко - Валери Стефанов професор му викат. ..

Ауу, не говори за това... същество :roll:
Вчера, като си четох анализчета, неминуемо попаднах и на неговите творчески напъни! След като прочетох първите 5,6 страници и си подчертах с молив (а отстрани с усмихнато човече) негови цитати, цяла вечер с майка ми сме се смели. Много си мислех дали да не пусна най-култовите, като например: "Йовковите герои препускат с каруци из Добруджа" (представете си само как "Йовковите герои" си спретват едно състезание по спортно препускане с каруци), но ми се ще поне да го дочета докрай - ще има повече материал за мускулите на корема. :evil: :evil:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Яну 2006, 21:38 
В началото бе словото
Аватар

това с каруците е яко ;) аз лично никога не бих написала подобно нещо в тема, но.... кой ме пита мен?! :D
иначе съм чела и хубави негови анализи (ако проумея каква е идеята) малко сложно са написани, но има и наистина полезни неща. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: :)
МнениеПубликувано на: 26 Яну 2006, 21:44 
В началото бе словото
Аватар

"хвалбите на кандидат-студенти,които се подготвят при университетски приподаватели.Нас от провинцията какво-кучета ли ни яли?Да не сме втора категория хора като не сме от София?"

съгласна съм с теб, тези, които не сме от Сф и примерно не можем да си позволим да отидем на априлския курс (цената въобще не е малка, а и като сложим и доста др разходи, да не забравяме и подготовката около бала) .......хммм леко сме попрецакани, но какво да се прави. аз пък не бих се дала на някой си там софиянец (не искам никой да се обижда!), всичко си зависи от човека, амбицията, подготовката... така че - кураж и воля! :)

другото, което ми е мн неприятно, е факта, че няма да има пробен изпит по БЕЛ - така се надявах, защото това си е един шанс! ама нищо - то като е по-трудно е по-интресно! ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Яну 2006, 21:51 
Пишеща машина

Green Eyes написа:
това с каруците е яко ;) аз лично никога не бих написала подобно нещо в тема, но.... кой ме пита мен?! :D
иначе съм чела и хубави негови анализи (ако проумея каква е идеята) малко сложно са написани, но има и наистина полезни неща. :wink:

Именно, ако напишеш такова нещо на изпит, веднага ще блеснеш на някоя страница с ученически бисери. А какъв е смисълът от нещо, което е написал, когато мнозинството не може изобщо да проследи мисълта, още по-малко да схване чуждиците, наблъскани една до друга!!!
Но както и да е, айде успех на всички ни :!:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Яну 2006, 22:47 
Легендарен флуудър
Аватар

съгласна съм с вас, че Валери Стефанов има бая бисери (четох едни негови анализи преди време за Ботев и какво точно беше..."тръшкащото се майчино тяло")...но все пак човека малко или много си е издействал авторитета и правото да пуска в публичното пространство чрез статиите и анализите си подобни неща. и както казва преподавателката ми по литература :"пише понякога глупости, но пък е декан в СУ, така че нямаш избор". а още повече, че има и много добри разработки и според мен си е в някакъв плюс да го цитираме например

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 96 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща