Дата и час: 22 Яну 2026, 18:30

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 163 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: nbu
МнениеПубликувано на: 28 Яну 2006, 15:07 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Здравейте, бях предизвикан да изкажа мнението си за университета, в който уча. Ще го направя, въпреки че ще предизвикам гнева и неодобрението на някои хора.
Предимства
• Гъвкави учебни програми и курсова – може да се направи удобна програма за всеки студент
• Възможност без трудности да се съчетава учене и работа – поради горната причина
• По-мотивирани преподаватели – заради високото заплащане и добрите възможности за развитие
• По-мотивирани студенти – поради причината че тези високи такси така или иначе идват за сметка на икономии от други места например от пари за удоволствия, почивка и др. Затова е ясно че студентите ще търсят изгода под формата на знания и умения които да приложат в реалния живот
• Много добра и постоянно усъвършенстваща се материална база – достатъчно е да посетите университета за да се уверите в това
• Университет където наистина търсят, ценят и уважават мнението на студентите си – има звена които се занимават точно с това
• Правят се анкети сред студентите по 2 на семестър в началото и края и въз основа на резултатите преподаватели се поощряват или наказват – това смятам че е основната причина преподаването да е разбираемо за студентите и всеки преподавател да дава най-доброто от себе си по време на семестъра.
• Поради значителните инвестиции, които се направиха през миналите години сега се наблюдава намаление на разходите за основна дейност откъдето се намалиха и таксите за обучение (преди 3 години таксите не бяха фиксирани но трябваха около 1100лв на семестър) в момента плащам 810лв на семестрър за програма икономика с профил финанси и туризъм.
• Няма абсолютно никаква зависимост от държавата
• Признат е от европейските институции като наистина добър университет по европейските критерии – може да направите справка ако не вярвате
• Периодично чужди делегации посещават университета за да се запознаят с добрите практики в него

Споделям само и единствено собственото си мнение което е неповлияно от никакви външни фактори. Очаквам с интерес реакциите ви.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 28 Яну 2006, 20:40 
В началото бе словото

...

Последна промяна Linda_pld на 18 Авг 2006, 19:17, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Яну 2006, 10:10 
Летящите Пръсти

Уважавам мнението на mentor, но все пак не одобрявам, че студентите в НБУ имат толкова малка седмична заетост, което е доказателство, че там не учат кой знае колко!

А колкото до това, че можело да се съчетава учене и работа... ами то и в СУ може да се съчетае! И аз познавам такива хора!
А всъщност когато на студентът му се налага да работи по- добре да се запише да учи задочно!!! Но то в НБУ май няма задочно!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Яну 2006, 11:16 
Стенограф
Аватар

мотивирани студенти? моля ви се слезте на земята 8)

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Яну 2006, 11:25 
Легендарен флуудър
Аватар

Да предположим, че се съглася с някои работи казани от mentor, но:
mentor написа:
• Университет където наистина търсят, ценят и уважават мнението на студентите си – има звена които се занимават точно с това

Естествено, нали тези студенти плащат луди пари, как няма да ги ценят.

Аз - По-груб и по-брутален от преди!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Яну 2006, 12:49 
Стенограф
Аватар

студентите си взимат дипломите, преподавателите си получават парите - всички са доволни :)

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Яну 2006, 16:50 
My kinda heaven
Аватар

Благодарил (а): 194 пъти.
Някакси ми се струва, че не сте много наясно какво точно плюете в НБУ и дали това нещо наистина го има там, или са само "градски легенди". :D

Ако от това ще се почувствате по-добре, плюйте, само не се обръщайте срещу вятъра, че после ще трябва да ходите да се миете. :!:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Фев 2006, 15:57 
В началото бе словото
Аватар

Някой може ли да каже "Визуални изкуства" в НБУ как са като цяло, какво ви е мнението и ако има някой, който учи това много ще се радвам да даде мнение :)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Фев 2006, 11:15 
Легендарен флуудър
Аватар

Търговецът на кристал написа:
Някакси ми се струва, че не сте много наясно какво точно плюете в НБУ и дали това нещо наистина го има там, или са само "градски легенди". :D

Ако от това ще се почувствате по-добре, плюйте, само не се обръщайте срещу вятъра, че после ще трябва да ходите да се миете. :!:

Съгласен съм с теб.Веднага щом някой ми покаже достоверни
доказателства, че греша, ще си върна думите назад.

Аз - По-груб и по-брутален от преди!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Фев 2006, 00:41 
В началото бе словото

аз все още се интересувам от това което попитах преди наколко поста, ако има някой с възможност да ми отговори ше съм благодарен..

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Фев 2006, 18:32 
От дъжд на вятър
Аватар

Паган написа:
Търговецът на кристал написа:
Веднага щом някой ми покаже достоверни доказателства, че греша, ще си върна думите назад.

Или с други думи: "Да го обесим, пък ако някой докаже, че е невинен, ще си вземем въжето обратно."

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2006, 11:15 
Летописец Виртуоз
Аватар

got написа:
Не мога да се съглася. :? Да, системата не е съвършена, но в нашата страна по- добро не е измислено.А според мен изпитите са на много високо ниво.Особено по литература и история...Тия тестове - много се извинявам, но не могат да бъдат критерий :!: И без това всеки втори е студент... :evil: Всякакви влизат в университетите и затова девалвира висшето образование.Познавам мои познати, влезли с тестове - извинявай, ама не знаят азбуката!!!Съвсем сериозно - сами ми признават - " не знам всичките букви"... :shock: А на тестчетата лесно се преписва...

Не съм съгласен ... Зубкането не значи, че разбираш какво учиш! На тест по граматика прилагаш не само знанията си за правилата, но и мисловна дейност! Освен това ако тестът е достатъчно дълъг то няма да имаш време за преписване - или знаеш, или не знаеш!

По темата ...

ВСИЧКО ВЕЧЕ СЕ ПРЕВРЪЩА ВЪВ ВЪПРОС НА ИМЕ!!!
ЩЕ ВИДИМ С ВРЕМЕТО, КОЕ ЩЕ НАДДЕЛЕЕ!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Фев 2006, 15:15 
В началото бе словото
Аватар

Някой може ли да каже горе-долу какви точки се искарват на ТОП и с какъв резултат се влиза например "Визуални изкуства"???

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Фев 2006, 18:30 
В началото бе словото

аз ще моля за съвет
завърших финанси в УНСС и сега мисля да кандидатствам в НБУ магистратура. само че се чудя между финанси и бизнес администрация. някой има ли мнение относно дилемата ми?!?!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Фев 2006, 21:00 
Писаружяк
Аватар

Цитат:
аз ще моля за съвет
завърших финанси в УНСС и сега мисля да кандидатствам в НБУ магистратура. само че се чудя между финанси и бизнес администрация. някой има ли мнение относно дилемата ми?!?!

Зависи от това с какво точно искаш да се занимаваш по-нататък.Все пак двете специалности те подготвят за различни професии.Аз бих избрала Финанси.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 163 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Нов български университет

в ЮФ

iaa_law_nbu

7

736

26 Юни 2013, 22:27

FloWersOfEviL Преглежда последните мнения