|
Пффффффффф, поредният олигофрен на този завой!!! Сутринта докато излизах от Дружба и отивах на лекции ми стана лошо като видях катастрофата, ама после се замислих, че на този завой тоя е поредният глупак. Тъй като живея в Дружба, имам идея както представлява завоят и наистина - много е.....хм, как да кажа.....предразполагащ! Но винаги когато карам по този булевард се сещам за статистиката, а пък и на куките този завой им е любимо място.
Личната ми статистика <вече 5 години в Дружба> сочи: Преди 5 години - 22 годишен мухльо, напушен, вечерта в 12, събрал 4 стълба по булеварда. Останал жив по някаква случайност....вярно, инвалид, ама е жив. Преди 4 години 19 годишен "паркира" в автомивката, до която този пич днес се размаза, след като изгубил контрол над колата си, пробвал да "дрифтва". Преди три години един колега от фенклуба се въртя 6 пъти по таван по обяд, защото искал да види с колко може да вземе завоя. По някаква случайност се отърва със счупена ключица. Изводът е - завоят НЕ може да се вземе с повече от 120 км/ч. За зло или добро всичките пострадали при тези инциденти са живи. Включително и този пикльо от днес.
А аз наистина останах потресен като видях репортажа по новините. Невероятно нагло детенце, че не само той, ами и майка му и сестра му! Пълни олигофрени! И има наглостта и неблагоразумието да каже, че се е движел със 70км/ч. Аз пък казвам, че за да заприлича тоя италиански курник на монета от левче маминият хубавц се е движел с поне 140. И сестрата и тя една куха барби. Тук Бетон го подкрепям - как така ще имаш кола и няма да знаеш къде са ти ключовете. Да си уикенд шофьор - разбрам, ама тази прехидролка бас ловя, че няма идея до къде ходи 204 и колко е цената на билетчето. Най-много пък се израдвах на "приятелите" на "щофьора" - духнали. Насрали гащите и хванали гората. Мога да си представя след време, ако застанат зад волана и блъснат някой пешеходец, колко ще поемат отговорност за десйтвията си! А за наглото отношение на тоя пикльо просто нямам думи. На това му се казва тотална безотговрност и инфантилност. Този мухльо сигунрно не прави разлика между GTA3 и Дружба, бул. Цветан Лазаров, реалния живот. От една страна го разбирам. Всяко момче иска да кара кола, да е голямо "гъзе" и т.н. Без да се хваля, аз кола карам от 16 годишен, но съм карал вингаи и само на безлюдни паркинги или на поляната на село и то винаги с опитен шефьор до мен. В града си позволявах да карам без книжка сам едва след като започнах кормуването. И при това без книжка съм карал само в кварталните улички около блока ми. Демек съм бил по-нисък от тревата и по-тих от водата. Но тоя с цялата си наглост се изтапанчил на най-големия булевард в Дружба, посред бял ден, в най-големия трафик, когато има най-много куки, и за капак на всичко е карал с първа космическа. Аз за него друго определение освен безотговорен, умствено изостанал инфантил нямам. Не знам, ако трябва да го накажа, какво наказание да му измисля. Може би най-подходящото е да му се забрани да има книжка до 21, да го пратят да изкара 4-5 смени в някоя патрулка с полицаите в някой мизерен софийски квартал, а след това 4-5 смени или дежурства с някоя линейка или в спешното на Пирогов, че да разбере поне малко какъв успешен флирт със смъртта е направил днес и до къде могат да стигнат последствията от безотговорността му! И за капак - бой! Или още по-добре - застрахователите да го осъдят да изплати щетите по колите в 10-рен размер. Да има да изплаща 20 години коли.
И не да се опитват някои от квартала да ми обяснват как "Той е едва дете" и не трябва да се съди строго, щото е в десети клас, невръстен ученик и едва ли не не съзнавал това, което върши. Не бил толкова голям, че да понесе отговорността като големите хора. <Това го разправяше някаква стара бабичка на една пейка 'неска в Дружба и две жени на по 40-50 й пригласаха>. Не бил голям - ама може като "голям" да опъва цигарите, да опипва съученичките си и да им обяснява как ше ги ч?ка на задна. Може като голям да подкара италианския интергалактически коптор на сестра си с първа космическа и да го размаже, ама после не може да си поеме отговорността.
Изобщо това е поредният зверски "инцидент" и отношението към него идват да покажат ширещата се морална неграмотност на хората. В случаи като тези бързо, кратко и ясно се разбира колко безотговорни индивиди се размахват по улиците. А и не само по улиците. За мен лично това е поредният крещящ пример за тотална, безгранична безотговрност и незаинтересованост във всички битово-социални пластове - и майката с нейното апатично отношение към случилото се, и сестрата с пренбрежението към обстановката, и наглостта на "шофьорчето". Изобщо отново изникват въпросите за възпитанието, отговорността, отношението към реалния живот и осъзнаването на понятия като "свобода" и "демокрация". А за капак на всичко проектозаконът "за младите шофьори" не е приет! Иронично, болезнено иронично!
И накрая нещо към Бетон - радвам се на всеки човек, който знае как да си контролира колата, знае какво е високата скорост, знае какво трябва да прави зад волана, знае как да си вдигне адреналина и да остане доволен от себе си и да се почувства жив. Но Бетоне, не ти прави чест да се хвалиш как някъде, някога си карал със 150, правил си за смях X5-ци и други подобни. Такива, които по пътищата карат така, сякаш дяволът ги гони, винаги съм ги ненавиждал, тъй като са жалки и безотговорни типове. За такива изпълнения си плащаш 5-10 кинта и отиваш я на Божурище, я на Калояново да се гониш със смъртта - така, както се прави по целия свят. Или в най-лошия случай си намираш безлюден междуселски път, на който, ако стане нещо, само ти ще пострадаш! Крайно време е вече да се осъзнае - всеки шофьор и моторист, когато седне зад волана/кормилото, с единия крак е в затвора, а с другия - в гроба. Демек, когато влезнеш в ролята на ЗКУ <зад-кормилно-устройство>, поемаш огромната отговорност не само за твоя, но и за живота на всички същесвта с пулс в радиус 500 метра от теб!
Надявам се този чаршаф да не предизвика обширан и остра полемика и да не обиди много хора. Поздрави и карайте с разум!
_________________ Теория на дипломацията от Ал Капоне: "С усмивка можеш да стигнеш далеч. Но много по-далеч можеш да стигнеш с усмивка и пистолет!"
Honda JuniorZ Team
|