Аз смятам, че език НЕ МОЖЕ да се научи дори за година, а камо ли за два месеца! Ако имате добра основа, можете да дотикате до някакво що-годе добро ниво, но това е много, много тежка работа!
Аз съм завършила езикова гимназия с английски.

Кандидатствах с история и английски и не искам да се хваля, но преди изпита "подготовката ми" по езика, ако изобщо може да се нарече така, се състоеше в решаването на 5-6 теста от една книжка с тестове по английски на СУ - и всичко това - за разпускане между темите по история. Просто ми беше кеф да ги правя тия тестове!

Написах всичко на всичко едно есе - пак за развлечение...

Дано не звучи като хвалба.
За това има заслуга най-вече желязната подготовка от учителката ни по английски в ЕГ Велико Търново - г-жа Минчева, жива и здрава да е!

Тук не говоря за паникьорско решаване на тестове и писане на "теми" (?!) по английски преди изпита. Говоря за стабилна, постоянна и методична подготовка години наред! В резултат от всичко това (като имате предвид, че никога не съм била кой-знае колко амбициозна и не съм залягала по English много-много

) - на изпита в СУ изкарах 5.83, а във ВТУ - 5.92.
Знанията и усета към езика ще си личат в тестовете, диктовките и есетата, които ще предадете в деня на изпита. За съжаление дълбоко се съмнявам, че можете да придобиете гореизбоените неща за толкова кратко време.
Не знам какво да кажа на онези, които "са зле" с езика, с който ще кандидатстват. Може би е добре да не се сдухвате от това, а само да се пробвате. Заложете
сериозно на нещо, с което можете да се справите и ви е по силите тази година! Успех!
P.S. Не забравяйте, че способностите на всеки са строго индивидуални! Имаше мои съученици, с които наравно бяхме тормозени от г-жа Минчева, но изкараха тройки и четворки! Така че то си е до човека...

(много тъпо, но е така)
А, и още нещо: мисля, че ако за изпита в СУ направите някой и друг TOEFL, няма да ви навреди...