Дата и час: 16 Яну 2026, 16:27

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Мнения и съвети за КОК
МнениеПубликувано на: 10 Мар 2009, 18:14 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Здравейте, бих искала някой да сподели впечатления и мнение за изпита при Грета Дерменджиева по КОК. Наистина ли е толкова гаден и труден, почти невъзможен за взимане. Немислех , че бих се подвела по чуто и преразказо от колеги, но след като седнах да уча по този предмет се отчаях тотално. Бих искала да чуя от някой, вече минал по КОК как протича изпитът , ориентировъчни въпроси , оценки и каквото още сметнете за необходимо да споделите.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: искам мнения и съветиииии
МнениеПубликувано на: 10 Мар 2009, 21:06 
My kinda heaven
Аватар

Благодарил (а): 194 пъти.
:sun_bespectacled: (емотиконка на човек, който има 5 при нея. От първи опит).
Съвет - и да учиш, и да не учиш, все тая. Много вероятно е да не следи строго за преписване, но тоя слух се разнася и после, съответно, почти никой не учи. Ако караш само по материала, излиза, че си преписвал, което е кофти (особено ако вземеш, та използваш някоя и друга думичка 1:1). Ако пък не си учил и импровизираш, получаваш 2, задето, разбира се, не си учил.
Накрая изнася не само списък с оценки, ами и със своеобразни рецензии, които варират от: 'не по темата" (2), през "неразбиране на въпроса", "преписване", "работа, идентична с тази на номер едикойси", "демонстрация на някаква обща култура" до "има пропуски" (5.5).
Ние заключихме, че просто има квота - бройки, които минават и бройки, които не минават. НО! Поне до миналата година скъсаните при втория опит бяха много малко. Тъй че спокойно - в най-лошия случай септември ще бъде май.

Конкретен съвет, за да ти е чиста съвестта, че си свършил нещо - прочети си хубаво материала 2 пъти, за да може хем да знаеш нещо (по темата), хем да не ползваш същите думички. Това увеличава шансовете ти, но не гарантира успех.

А КОК е интересна дисциплина. Именува се още и ДИК, ако не знаеш. Останалата част от фолклора ще ти я спестя. Каква специалност си, впрочем? Щото ако си Ж, се подготви да имаш много проблеми, които с КОК едва започват... :rabbit:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Мар 2009, 23:27 
В началото бе словото

:) много благодаря за казаното, все някакъв ориентир е. Чувала съм подобни неща и от други колеги.
Проблема е, че несъм свикнала да изкарвам по-малко от 5 на изпити и така...
Апропо, журналистика съм, втори курс, задочно :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Мар 2009, 23:59 
My kinda heaven
Аватар

skubidu написа:
Апропо, журналистика съм, втори курс, задочно :)

Мммхммм... ТМО, Балканите в СМИ и не-помня-как-се-именуваше-дисциплината-от-трети-курс, но беше интересна. Само не знам дали доц. Нейкова води и на задочниците. Ако ви води - честито. Скоро няма да питаш за КОК-а.
Всъщност, защо ли те плаша - аз поне при нея по-малко от 6 не съм имала... но, разбира се, имам колеги, които все още не са завършили. Тя е строга, но справедлива. И, същевременно, справедлива, ноооо строга. :wink:
Както и да е, питаше за друго, дано съм била от полза. :albino:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Мар 2009, 10:59 
В началото бе словото

аз още не съм си везла кок, а вече съм четвърти курс; не искам да те плаша, но аз не съм единствената и жертва на тази жена. Истината е че има 2 колонки с изпити- минали и не. Та кога е датата за изпит, за да мога да направя поредния опит да завърша? :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Мар 2009, 00:31 
В началото бе словото

Като цяло се наплашвам от изпити и преподаватели след като минат лекциите и седна да уча :)
При доц. Нели Огнянова също ме бяха наплашили по медийно право и действително се оказа трудничко, но изкарах 6, при Венцислав Бондиков имах 5, а и за него се носеха легенди с неговата статистика.
що се отнася до КОК и Дерменджиева, изпитът е на 7 април, мисля че от 17:00 или 18:00 едно от двете беше :) ще пиша допълнително относно датата.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Мар 2009, 08:17 
:) !
Аватар

Благодарил (а): 148 пъти.
Ужас.
Аз съм книгоиздаване ІІ курс, имала съм две или три лекции при нея досега. Изрично ни каза как с обща култура няма да си изкараме изпита и иска да учим това, което тя ни преподаде. Ще ходя, ще пиша, пък ще видим.
Иначе, тя ни преподава и редакционно-издателски системи, имали сме досега един урок и ми се стори, че добре обяснява. Ама беше само теоретичен + разучаване на менютата на програмата дето я учим. Но с едно кротко и ясно обясняване такова, а не като в училище тъпите даскали, дето очакват щом си пипал мишка на компютър вече да си спец по всички компютърни програми на света.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Мнения и съвети за КОК
МнениеПубликувано на: 13 Мар 2009, 17:58 
В началото бе словото

Ако имаш само обща култура, няма да вземеш изпита, ако нямаш обща култура поне малко също на къде си тръгнал... ама, че парадокс :)
Хора, ако взема от първия път този изпит цял ден ще обикалям по ккоридорите на ФЖМК и ще викам "пуф - паф" :) :cry: :cry: :cry: :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Мар 2009, 17:05 
In love with a mirror
Аватар

Благодарил (а): 45 пъти.
След като си взех от първия път медийното право (миналата година) си казах, че нищо не може да ме шокира. Рано или късно и КОК ше се вземе :lol: да се надяваме, че ше е още юни

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Мар 2009, 01:03 
My kinda heaven
Аватар

Не сравнявай качествено различни неща...
Иначе да, рано или късно се взема. Моите наблюдения са, че масово се взема от втори опит и само единици го влачат по повече. (Грубо в проценти - 45% от първи път, 50% - от втори и 5% - от следващ. Има години, в които къса малко, а пуска основно с тройки - зависи)

Нали знаете - ако скъса всички и пусне само един, но този един си точно ти...
И обратно, ако пусне всички и скъса само един, но този един си точно ти...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Мар 2009, 01:29 
В началото бе словото

Ако Нели Огнянова преподава по Медийно право, тя е супер точна и готина. Беше ми сред любимките. Ако наистина разбираш от предмета и си взел изпита от раз на 100%. Вече споменах, че аз го взех с 5 от първия път, тя се усмихна и ми каза "следващия път повече" и ми върна книжката :)
А можете ли да споделите мнения и впечатления от изпита по пресфотография при Бакалов. Този човек почти не се вясна на лекциите, как ще се явяваме на изпит идея си нямам...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Мар 2009, 17:41 
В началото бе словото

Огнянова е ясна - учил си- минаваш; не си учил не те пуска. Но такова чудо като Дерменджиева няма- да ни предлага книга на 10 години. Не мисля че пресфотографията ще ти е проблема. Обърни внимание на Нейкова :roll: :roll: :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Мар 2009, 23:14 
My kinda heaven
Аватар

Idunn написа:
Обърни внимание на Нейкова :roll: :roll: :roll:

Иначе тя ще ти обърне внимание на тебе... И така - цели 3 години. :wink: Макар че и там не е толкова страшно - просто НАИСТИНА трябва да учиш (и да опиташ да не се тревожиш (повече от необходимото :lol: )
За пресфотографията... Бакалов рядко пише ниски оценки, макар да се прави на страшен и да изглежда особено сериозен и т.н.т. В действителност е много точен.
Ако не ви е казал откъде да четете, мога да ти препоръчам една книжка на National Geographic - "Как се правят хубави снимки" (или нещо, близко до това). Интересна е и ще ти свърши работа не само за изпита, но и на практика. Сред редовните му въпроси са формат и големина на снимките в печата, авторски права в блоговете, основни изисквания към снимката ("въздухът" е важен, ако още не сте го разбрали :)) И почти задължително ще те пита дали (и къде) работиш.
Сериозно, просто прочети тая книжка и разпитай колеги, работещи в печатни медии, какви снимки използват. Трябва да е достатъчно.

Ето това е книгата, за която говоря: http://www.photosynthesis.bg/?article=18

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Апр 2009, 12:07 
Тhe regular one
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Аз съм от единиците. КОК за трети път на 7-ми. Кой е с мен? :shock: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Май 2009, 08:56 
В началото бе словото
Аватар

пфу изпуснах КОК-а април, но се надяваме Юни да си го вземем...

мен от Бондиков ме беше най-много страх, но слава богу минах...от третия път

абе къде изчезна Н. Огнянова, тази година май нямаше Медиино Право (само Европейско право за 4-и курс), а аз и там влача изпит, дано има дата за Септември

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Примам съвети и мнения...

в Студенти - общ форум

no_dreamz

8

660

16 Мар 2013, 15:56

Студент Преглежда последните мнения