Дата и час: 22 Яну 2026, 07:02

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1530 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 102  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Журналисти 2009 ;)
МнениеПубликувано на: 12 Мар 2009, 10:08 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
А дали има все още места за курса, който е 1-5 април ? Да бързам ли да се запиша или...? Не съм решила точно, не знам дали има особен смисъл, но и да го реша, трябва все да има къде да отида, имат ли бройки, знаете ли ?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Мар 2009, 11:41 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
Деси написа:
.......(както каза и колегата pro_USA, здрасти, здрасти 8) ).

Здравей, здравей, здравей! Не сам ви посещавал доста време, но скоро ще мина да си покажа новата порция магарий.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Мар 2009, 16:10 
кенгуру-заек-хипопотам
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
/офф:
^Надявам се да е нарочно.;
офф/

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Мар 2009, 19:21 
Пишете, о, братя
Аватар

Имам един много странен въпрос... Тезите са ми слабото място, а знам, че много се обръща внимание на тезата в журналистическото есе. Но също така съм чувал, че се дават бонус точки ако си напишеш есето под формата на разказ, което за мен е добре, защото през последните години имах някои творчески проблясъци... Въпросът ми е следния: Как по-точно ще се изрази тезата в едно есе тип - разказ? Ако някой е компетентен, ще съм му благодарен да се отзове :bounce:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Мар 2009, 20:13 
Пишеща машина
Аватар

Аз правя есетата си така:,Първо уводни думи(не,че са задължителни,но е хубаво да ги има),след това почвам да разглеждам аспект по аспект,като давам конкретни примери и разсъждавам(лошото е,че се получават банални и клиширани неща).След това вкарвам някой герой,който да затвърди позицията,не е точно разказ,но е нещо подобно(гледната му точка по проблема,или пък неговата лчина история),след това друг аспект и друг разказ и така.Накрая събирам всички аспекти и си правя нещо като заключение.Забравих да вметна,че слагам и въпроси за размисъл,примерно:Ще има ли виновен за поредното престъпление,или пак всички ще са чисти и невинни? :wink: Не съм убеден,че това ще ми донесе успех,но засега на това наблягам :bounce: Иначе някой,който вече е влязъл вече,може да те посъветва по-добре.
Лично на мен най-голям минус и проблем ми е- липсата на метафоричен изказ.Не мога да се справя засега с този проблем,а той е основна грешка,или поне аз така знам :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Мар 2009, 21:56 
В началото бе словото
Аватар

Драги, съотечественици, другари и другарки , СЪфорумци, дечурлига ,
Добро ви утро от най-новият ЧЛЕН на вашата малка , китна и разцъфтяла ми ти партия-общество(па било то и виртуа(на)лно) :drag_03: . Изчетох всички духовни катарзиси на "колегите" (щото колежка и производните му не били фонетично правилни-акуратни) :JC-hysterical: и конкуренцията , която хич я нема, което си е ножче с тройка остриета(не е като тройка кибапчета нали..). Малко спорен хъс и некоя друга дразга , подухване под опашката, два БЕЗПЛАТНИ шамара :JC_moon: :Gigakach_02: :Gigakach_02: и разбира се поучителната операция на Буш "Шок и ужЪСТ" :German: лесно може да ВИ извади от духовното НЕравновесие ,в което изпадате с наближаването на кандидатстуденската КАСАПНИЦА :morpheus: . Мъдрите са го казали : Ако с гледане се учеше занаят, кучетата биха отворили Родопа в Ямболско (затворен още в СОЦ-а за КРЕНВИРШИ С ТАЛАШИТ-МИСО и шпек салам с бъснати лъвски опашлета). Лабао и весело, разпуснете мъничко :rr: :connie_mini_jumpbed: , усмихенте се на цъфналите и вързали врабци-пипируди (които няма нужда да СПАСЯВАТЕ като Стойка) :connie_5: , задушевната обстановка , бетоновозите , фекалните образувания , най-мръсният въздух в Европа ,високите сини,червени и пембени (от баце Гошо знам ,че цвет пембен не бил зилен) ,планини от боклуци и още куп "парапсихични" , психогенетични и биоенерготерапевтични НУЖНИци ,усмихнете се :rabbit: :connie_mini_dance-2: :connie_mini_girlspin: :connie_mini_girlwinky: и БЪДЕТЕ ЗДРАВИ :connie_mini_girlbyebye: :connie_mini_wackyminigirl: :connie_mini_goof: (не визирам едноименното предаване по БТВ). То ако до сега не сте го научили, да го връткате и сучите, след има-нема 30-тина дни на КУРабията трите букви са ВИ в кърпица вързани.

А сега по-същество , препоръчвам дори и на най-малките скоропоговорчици да гледкат "ТАЗИ СУТРИН","ОТПЕЧАТЪЦИ" , "СЕИЗМОГРАФ","БТВ РЕПОРТЕРИТЕ" (ако сте изпуснали нещо или всичко, БТВ ги има на сайта си всички архиви , така че седайте и гльодайте внимателно), "ЕМИГРАНТИ" ,"НА 4 ОЧИ" , ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!! (за съжаление сайта на NOVA TV , не е толкова ползвателен), та да се учите от малко по-скопосаните кадри в ТИлИвИзИЙта ;) ...

P.S. Да е жива и здрава тая селскостопанска крава ,дето е измислила 1018-те усмивки и флинтифлюшки , изгледах си гледането докато си намеря подходящите ЕМОТикони... А сега мийте си краката :viannen_87: и си легайте :connie_sleepymoon: щото : БАТЕ БОЙКО ДЕБНЕ ОТВСЕКЪДЕ ! :cyclopsani:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Мар 2009, 22:16 
В началото бе словото

А след цветистото и шумно изказване,аз да попитам само на телевизия ли залагаш за подготовката? Аз "Отпечатъци" не мога да го изгледам от край до край, има му нещо на това предване...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Мар 2009, 22:28 
кенгуру-заек-хипопотам
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
Водещата е в основата на всичко.:Д

Инак, в този дух - ОспЕхчИтъЪъЪъъЪЪъъЪъ, мУцинкУуууууууУ!
Пх!:Д

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Мар 2009, 22:51 
В началото бе словото
Аватар

Като гледам нашата , поетеса-блогър-КА вече ми е от "фенКЛУБА" :lol:s . И НЕ ,твърдо "НииЕй" - залагам на тИЛЕвизИйта , но като гледам ,че куцо , кьораво и сакато се е запънало да пее песни ,стари,юнашки и се чудя още как се е задържало толкова време на пиедестала на м/у първа и четвърта власт (тук споровете са по-скоро академични). Но както го е казал Хемингуей : "Човекът е остров..." , само гледайте да сте остров с планина от знания ,че големото затопляне - застудяване (според български учени) идва и може да се издавите като власите на Дунава. ;) Пък и баба Ванга го е предсказала : След черният президент , потоп... Та на въпроса, подготовката е вътрешна , информацията външна и тъй като човешкото тяло има 1001 рецептора за улавяне на всевъзможни вибраций , мисля си ,че това е необходимото и достатъчно условие за изблици на оригиАналност ;). А не с кофите да крадем от знайни и незнайни форумци,поети,писатели,автоджамбази,плагиати,павиани,грубияни , пияни яни И РАЗНИ ДРУГИ , дифтерий от зоологическата градина на екзистенциума. :laie_14:

А за Мира Баджева - просто погледни на госпожицата резюмето и тога пак ще си пеем "любовни" брътвежи ;) .

P.S. Нищо лично , ако не аз , Дядо Стефчо :connie_mini_oldman: ви обича всичките - и женички ,и птичк и ,и пчелички :connie_mini_goof:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Мар 2009, 23:15 
Пишете, о, братя
Аватар

Така и не получих отговор на въпроса, който зададох (като изключим един пичага, на когото съм благодарен, че все пак сподели нещичко). Всичко останало, което прочетох си беше само словесна плява и някакъв хумор, който - признавам - е забавен, ама не ми е особено по вкуса ;) Нищо лично, пич :salute:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Мар 2009, 23:57 
В началото бе словото
Аватар

Антоний написа:
Имам един много странен въпрос... Тезите са ми слабото място, а знам, че много се обръща внимание на тезата в журналистическото есе. Но също така съм чувал, че се дават бонус точки ако си напишеш есето под формата на разказ, което за мен е добре, защото през последните години имах някои творчески проблясъци... Въпросът ми е следния: Как по-точно ще се изрази тезата в едно есе тип - разказ? Ако някой е компетентен, ще съм му благодарен да се отзове :bounce:

Ами малко ти е специфичен въпроса и зависи от индивидуалността на разказът, но според лично мнение, трябва така да координираш случващото се с главния горой , че да изразява точната ти позиция по въпроса , било чрез поредица от диалози, било с вътрешен монолог , пък било то и с сблъсък с обстоятелства , природни феномени , препятствия , жени , коли ,пари... и т.н. Ако се огледаш , още от зачеването си се сблъскваш с поучителни и нравоучителни истории от басните на Езоп и Лафонтен.

P.S. Надявам се ако не хуморът ,поне остатъчка от интелектуалния ми багаж (колкото и малко да е) да ти е потребен Антоний ;)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 13 Мар 2009, 19:28 
В началото бе словото

Антоний, аз не съм компетентна, обаче си мисля, че "За писането" на Стивън Кинг би ти помогнала. Вътре има доста практически съвети, много леко е написана, разбира се ако смяташ Стивън Конг за добър :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 13 Мар 2009, 21:45 
huggable.
Аватар

Ако не сте гледали новините на ТВ Европа, хвърлете им поглед,
защото са едни от малкото качествени в нашия роден ефир (според мен).
А "Отпечатъци"... гррррррр. Колеги, нИдейте, моля. Гррр.

:rr:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 13 Мар 2009, 23:18 
В началото бе словото
Аватар

Деси написа:
Ако не сте гледали новините на ТВ Европа, хвърлете им поглед,
защото са едни от малкото качествени в нашия роден ефир (според мен).
А "Отпечатъци"... гррррррр. Колеги, нИдейте, моля. Гррр.

:rr:

Ето ,че се заформя първият епичен спор за "яйцето и кокошката" или по-скоро практик или теорЕтик ;) , нали така Драга ми, г-це Носферату ( Деси) . Но преди да си поговорим за Мира Баджева , нека погледнем мъъъъничко фактология и биографични данни : Месец след като завършва гимназия, става стажантка във в. “Младеж”, зад гърба си 18-годишен труд като журналистка в пресата ,като тук имената са неимоверно много и все общоизвестни :24-часа , Труд , Сега , Монитор , Егоист да не ги изброявам всички ,за да не ме обвиняват в "тлачене" на темата. Главен редактор на списание преди да навърши 24 , завършва СУ, но в НЕ специалността , в която иска ,заради баща и' (небезизвестният журналист Иван Баджев - Трендафил Акациев ) , макар и да е приета "Журналистика". Носител е на първата награда за публицистика в пресата „Черноризец Храбър”, учредена през 2002 г. от Съюза на издателите в България. Освен това е издател , продуцент, политически наблюдател.

И все пак , не е тео(Е)рЕтик , не е учила журналистика , следователно не е добър професионалист, защото не са я обгрижвали "прашлясали" професори, нито пък творец , защото всички знаем ,че с журналистиката в СУ започва и свършва (еякулира) :$s ,КАКТО музата ,тая ненаситна блудница, ТАКА И светът такъв какъвто го познаваме . Без нея(журналистиката в СУ) нито Дарвин , нито Еволюцията , камоли пък "първичната супа" ( от която сме се "пръкнали" ние) биха се нарекли релевантни и живототворящи (жизненоопределящи) фактори.

Все си мисля ,че дори Светльо Митев (любимецът на Деси ) би замлъкнал за минута и отдал почит, ако се захласне по небитието ( в частност биографични данни на Баджева), пък били те и чисто ПРАКТИЧЕСКИ ;).

Но неека не забравяне светото правило : С жена и стена ,се НЕ спори ... :lol:s пък били те и от така важния за СЪтворението и просъществуването на ВСЕЛЕНАТА ФЖМК (от където мисля ,че е моята събеседничка Деси) ... Поклон пред светлата му памет и нека Бог и всички прилежащи към него катети, опс светци ;) , да порАзят ,оня, дръзнал да злослови по адрес на тази национална светиня... :connie_mini_rofl: :connie_mini_rofl: :connie_mini_rofl:

П.С. Когато танцуваш с дявола, приготви се да те настъпват копитца.... :Laie_42:
P.S.2 Яцето е с близо 860 000 години по-старо от прадедите на всякакви пернати ... Ако не вярвате , питайте динозаврите ;)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Мар 2009, 00:10 
huggable.
Аватар

Първо, преди да колабираш от задушаващата те жлъчна слюнка в устната ти кухина, не разбирам защо реши да изразяваш неприязън към прашасалите ни професори, обучили едни от най-големите имена в българската журналистика, точно тук, съвсем неуместно, злобарски и по детски глуповато, май френд?
Това, че водещата на Отпечатъци е тооооооолкова голяма личност, не значи, че това, което води, не е абсолютен бълвоч? (лично мнение!) Казала е нещо против ФЖМК ли, к'во, та ме 'апеш? Щото не я следя дамата, жива и здрава...
И докато, гърчейки се в последните си хрипове, какво, ма'аму стара (да ме извинява СЕМ!), набърка Митев? Който, драги ми господине, не ми е любимец, а е мой добър приятел, и който, драги ми господине, е достатъчно възпитан да замълчи пред всеки талантлив човек.
Ай остави децата да кандидатсват и си сърбай лещата.

Пази Боже чепато да изсъска.

Та-ра-ду-да. :big_boss:

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1530 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 102  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. За всички кандидат-журналисти 2009-2010: въпроси и отговори

в КСК 2009-2010

d_a_h_l_i_a

2

2224

20 Окт 2009, 23:00

d_a_h_l_i_a Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Журналисти 2009, том 3

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в КСК 2009-2010

dimo

21

1360

18 Авг 2009, 13:56

beroeca Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Журналисти 2009, том 2.

[ Отиди на страница: 1 ... 117, 118, 119 ]

в Студенти - АРХИВ

Boromir

1777

30505

08 Авг 2009, 13:26

darika Преглежда последните мнения