Bushmen написа:
Класирането в парламента е условно - на база на подадените гласове, а не на истинския брой гласоподаватели
Вариант а) - гласуват 1 500 000 бг и 500 000 турци - 25% за дпс
Вариант б) гласуват 2 500 000 бг и 500 000 турци - 16% за дпс и така. Математик си ще си го представиш
Мерси

Само ще си позволя да те поправя лекичко

От математическа гледна точка тук няма нищо относително. %-тите са си абсолютни и се образуват съвсем естествено

Относително би било ако всички българи са 2 000 000, а всички турци са 500 000 и ако всички гласуват, вместо 80/20 да са 50 на 50...
Иначе щом стоят така нещата аз нямам никакъв избор... Познавам лично само Бойко Борисов от времето когато се занимаваше с Ипон и беше много точен човек и се надявам такъв да си е останал. Гледам че има желание, малко не му се получават някой неща, но моето лично мнение е че умишлено му се пречи и това още повече показва че не е с другите и съответно не е като тях. Както и да е - по важното е че има желание и добри намерения! И аз наистина вярвам в това, а най много ми хареса като чух преди няколко дни нещо от сорта "ще има министри в затвора" - е тогава вече няма да съжалявам че съм гласувал за неговата партия! И все пак не той ще е в парламента! Би било добре ако наистина успеем да променим избирателната система и да не се гласува за партии, а за личности! Да се знае всеки един кой е и да сме си го избрали ние, не утре да ги псувам и тези от ГЕРБ... Защото то е нож с две остриета, те още не са грабили, но пък това значи че са най гладни...
Вероятноста да гласувам за СДС или БСП и всички техни издънки под каквото и да било име е като вероятноста да гласувам за ДПС, т.е. абсолютна нула! Няма да гласувам за престъпници!
И най важното - ще гласувам ако не съм на работа в изборния ден. Майка ми например няма да гласува защото откакто има запор на заплатата работи на две места и въпреки закона, едва ли ще се освободи и от двете, но и да го направи, не вярвам да си съсипе един от малкото почивни дни за това! Наистина не си струва и се радвам че най после го е осъзнала - по важно е да се наспиш! Защото ако не беше Масларова, майка ми вече щеше да се е пенсионирала и нямаше и дългове да има! А тя си я е избрала...