Дата и час: 22 Яну 2026, 10:34

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1530 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 102  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Журналисти 2009 ;)
МнениеПубликувано на: 14 Мар 2009, 00:26 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Вибрато

Трептеж ... Трептеж ...Трептеж ,мазол охолен...

Трептеж ... Трептеж ...Трептеж , живот зловонен...

Трептеж ... Трептеж ...Трептеж ,оргазмът ми настолен...

Трептеж ... Трептеж ... Трептеж , еб*ш се и после беж...

ЖивоТ ли бе, или курвенски падеж... !?

на Деси :*s - моята непревземаема , бутафорна , неочаквно взривяваща МУУУУУУУУУУУУза :connie_he-moose: ... :inlove:s :inlove:s :inlove:s :inlove:s :*s :*s :*s :*s

И Драга ми девойко,мари, хубава ;) , по-скоро скоропоговорката (умнословица) :lol:s е : Гледай да не си прегризеш панкряса ,че сярната киселина е лесно запалима...

P.S. За рекламации 066666666666666-търсете Арменския идиот , опс пак богохулствам , ПОП... :lol:s

МНОГО ЦУНКИ , МУНКИ , ТЕЛЕТА , ПРАСЕТА И КАКВОТО ТАМ ПАДНЕ , ВАЖНОТО Е КЕЛЕПИРЕЦ ДА ИМА :*s :*s :*s :*s :inlove:s :inlove:s :inlove:s :inlove:s

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Мар 2009, 12:42 
Пишеща машина
Аватар

Интересен човек явно си,но с много излияния нищо не каза :lol: :roll: Да ме прощаваш,ама заради такива като теб тази професия малко или много, е станала сред най-мразените :salute: Не те познавам,ама тези неща които пишеш,поне на мен не ми се нравят особенно,пък и не виждам смисъл да ги постнеш тук :pukeright:
Остани с добро и помни,че утрото е по-мъдро от вечерта,стига да си трезвен :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Мар 2009, 14:59 
В началото бе словото
Аватар

Хайде малко да просветим аудиторията , че като гледам , трудно се подсещате да проверявате информацията и използвате само смляната плява . Искрено се извинявам на Деси , че бе определена за опитно зайче , но ми трябваше чист материял (емоция) , която да използвам ,за да докажа една често допускана грешка в писането на какъвто и да е публицистичен текст . Хайде малко фактология за това защо избрахме точно нея:

1. Старо куче е , гърмяно , преминало през цедилка и влязло в желаната професия ,независимо дали е ПР или Журналистика

2. Силно изявено мнение , което ,рабира се , трябва да изявява всеки горедеещ и развяващ знамето на успеха и интелектуалната си принадлежност студент в ФЖМК.

3. Забележките и подвеждащите въпроси , които обуславят някакъв тип начетеност... т.е. качество на мисълта

4. "А "Отпечатъци"... гррррррр. Колеги, нИдейте, моля. Гррр." (цитат Деси) - както и това изказване , което ми даде възможност да смятам , че госпожицата , ако да не познава даденият субект Баджева , то поне би се позаинтересувала след като написах толкова ирония спрямо оценката и'. BTW с това изказване почти си сложих главата в торбата , единственото нещо ,което бе нужно е да се демонстрира е професионализъм т.е. проучване на фактологията , която предоставих!!! За съжаление ,обаче бях неприятно изненадан ,че "колежката" се подаде по-скоро на емоционалните си брождения ( не без основание разбира се , УМЕЯ ДА ИЗКАРВАМ ИЗВЪН РЕЛСИ ХОРАТА , когато се налага и не се гордея много с това си качесто )но ЕФЕКТА БЕ Покъртителен . Първо Деси загуби самообладание , изпусна си нервите , написа куп "змии и гущери" по адрес на подхвърлените от мен ,НАРОЧНО жлъчни думи относно Журналистиката и СУ , и т.н. и започна оправданието "Щото не я следя дамата, жива и здрава... " . Това е долу-горе лафа на Кумчо Вълчо за първият мензис на Червената шапчица : " Не ,че съм много компетентен, ама по мое лично мнение , май са ти одрязали ТАШАЦИТЕ". Т.е. разсърди ми се за собственото си незнание и неподготвеност по темата Баджева.

Но това си има и основателна причина, която в повечето публицистика трудно се извежда на преден план и почти невидима за хората занимаващи се от скоро с занаята. Психичното натоварване , личните нападки , удар с/у близък човек , или с/у личността ти , вътрешна информация подкопаваща теб или достойнството ти , влиея пряко на центъра на ЕМОЦИИТЕ , който пък се контролира от два "хубави" хормона Адреналин и Норадреналин. Не случайно , има народна поговорка : "Емоцията не е добър съветник." . Причини колкото искаш , но аз ще спомена само физиологическите , така нареченото "глътване на вода" или доза от Адреналин повишава двойно , пулс , кръвно налягане и учестява дишането (хипервентилация) , изпада се в състояние на стрес, в което както знаем по-скоро се осланяме на рефлексите си и парамоторните реакции (като инстинката за самосъхранение). В такова състояние трудно можеш , да си адекватен на ситуацията и лесно изпускаш достатъчно много от нервите си ,като се осланяш на клишетата , които са заложени в речта .

Ето го и конкретния пример: "Пази Боже чепато да изсъска." (не лошо перефразиране на общо известно клише) . На изтипа най-вероятно пак ще сте напомпени с тези хормони и ще усещате себе си всички онези признаци , които нашият тестов обект (Деси) е усетила по времето на четеното на моите изказвания. Силните емоции ,които се предизвикват от този тип натоварвания са : гняв , необузданост, състояние на тревожност и неконтролируемост на действията , които никак не са добър съветник по-време на изпит. Няма ,разбира се, да говоря на дълго и на широко за ефектите на хормоните върху поведенческата психология в човешкия организъм ,само ще спомена видимите ефекти при нашият пример ( изказването на Деси):

1. Изпускане на пунктоация и правописни грешки
2. Губене на адекватност в ситуацията (стил , език)
3. Вкарване в клишета (били те и перефразирани)

Мисля ,че е достатъчно пагубно и само един от тези "ефекти" , които посочих по-горе ,за да падне оценката ви поне с единица , както на писмения , така и на устния!!! ЗА това колеги препоръчвам , първо пълно и непоклатимо спокойствие и второ , ако темата е белзнено близка за вас , по-добре не пишете по нея. Смятам ,че всеки себеуважаващ се журналист и ПР трябва да е максимално безпристрастен в оценката и коментара на събитието , което отразява. Ще дам малко примери за непрофесионализъм и изгаряне от БГ ефира - Георги Коритаров , Иво Инджев ,Кеворк Кеворкян. (търсещи лична изгода от сензация и прекрачили границата между надежден източник и клеветник) Афродизиакът от СЕНЗАЦИЯ има почти същият ефект като дадения тип "ЕМОЦИЯ" която споменах по-горе.

Нека се завърнем сега към текста ,който публикувах вчера и успях ,меко казано, да подразни не един кандидатстуденти и студент. В него има много НЕИСТИНИ , но за съжаление никой не си направи труда да проучи ( както всеки себеуважаващ се журналист или ПР , защото това може да му коства ако не работата , то поне голяма доза престиж) . И макар " заради такива като теб тази професия малко или много, е станала сред най-мразените "(ЦИТАТ ОТ Варненец). За едно си прав и то е , че заради истината лесно могат да те намразят особено ако тази истина отразява накдърността в професионално отношение. ;) Но както всички знаем :НЕЗНАНИЕТО Е КОЛЕКТИВЕН "ТРУД". (нищо лично към Варненец и Деси , които по-скоро ме анатемосаха ,от колкото ме убедиха със средствата на "разследващата журналистика", което щеше да е лесно , забавно и много по-унизително за моята личност).

Нека изясня истината ,такава каквато е ,за биографията на Баджева:
1. Била е редактор и политически наблюдател във вестник САМО на в. "Сега" (а не както бях казал Сега , 24 часа , Стандарт и т.н.)
2. През последните 5 г. е главен редактор на списание "Жената днес" (само ,че Мира Баджева е на 33 т.е. "Главен редактор на списание преди да навърши 24 години" Е АБСОЛЮТНО НЕВЯРНО)
3. НЕ Е приета в специалност "Журналистика"
4. да главен редактор е , НО НА "Жената Днес" , което както и да го въртим не се откроява с огромен потенциял за качествена публицистика.
5. да издател е, НО НА "Наш дом", "По-здрави" и "Голф&SРА" (които доста слабо свързани с журналистическия живот и не са много успешни като позициониране на пазара).
6. да продуцент е , НО НА СОБСТВЕНОТО СИ ПРЕДАВАНЕ (което не е толкова трудно)

Мисля ,че 6-те признака за НЕИСТИННОСТ стигат... Също така съм на мнение ,че тези ШЕСТ признака не бяха никак трудни за откриване , единственото нещо , което трябваше да се изнамери е биографичните данни на дадения субект , в частност Мира Баджева(публикувани на поне 3 отделни сайта) . Така ,че бездействието , което проявиха Деси ( на която е простено , защото бе изпаднала в подвластието на "личните ми нападки") и Варненец-а , който трудно мога да определя като адекватен на ситуацията , а по-скоро на страничен "псевдо наблюдател" консуматор на непосредствените събития, който дава оценки на ниво, сиирджията със семките на публична екзекуция.

В заключение : Внимавайте какво ЧЕТЕТЕ , защото манипулацията и консуматорското четене водят до много както заблуди , така и самозаблуди , които можете да преповторите на изпита и които не мисля ,че ще ви предоставят необходимата оригиналност и подобаваща оценка , за която всъщност се борите. Гледайте слушайте и четете внимателно и в детайли ,не само от един източник за масово осведомяване. И най-важното , не бъдете РОБИ НА ЕМОЦИЯТА , това може да ви изяде опашката , в едноимената басня на Лафонтен.

P.S. НЕ ТАЯ ЛОШИ ЧУВСТВА КЪМ НИТО ЕДИН ОТ ГОРЕСПОМЕНАТИТЕ УЧАСТНИЦИ ВЪВ ФОРУМА И ПРИВИДНАТА МИ ЗАЯДЛИВОСТ Е ПРОСТО НАЧИН НА ПОДЧЕРТАВАНЕ НА СОБСТВЕНИТЕ МИ НЕДЪЗИ :)

Последна промяна PureSoul на 14 Мар 2009, 17:38, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Мар 2009, 15:24 
В началото бе словото
Аватар

Тая тема малко се заблуди и се отклони от основната си цел ... :roll: :roll: :roll: :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Мар 2009, 15:51 
В началото бе словото

Такъв начин на писане е особено натоварващ и намирам за твърде излишно да затормозяваш хората по форумите с него. :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Мар 2009, 15:56 
Пишеща машина
Аватар

За човек,който с много думи не казва нищо, мога да те призная,че си номер едно ,след прочутия"Дедо Мони" :mrgreen: Няколко човека ти казаха,че нещо не си уцелил ритъма на изказ и иначе словохотливият ти език,който е по-подходящ за битака,или за женския пазар не е много желан и уместен точно в тази тема....Но нищо, ти си говори твоите си истини,аз лично няма да обръщам внимание на твоята "извисена" личност и особа :pukeleft:
Интеншън,виновен е "остроумният" Pure Soul :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Мар 2009, 16:10 
В началото бе словото

абсолютно съм съгласна! Тук говорим за изпита, споделяме идеи... по-скоро се успокояваме, не бива да се натоварваме! Не виждам никакъв смисъл... Деси ли права, Варненец ли бил прав... пейстнете биографията й, и готово.
Peace! :compress:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Мар 2009, 21:04 
Пишете, о, братя
Аватар

Мисля, че онова, което "разиграхте", или по-точно онова, което PureSoul се опита да "режисира" беше една ясна илюстрация на онова, което се случва в обществото ни като цяло - като се тръгне от избора на песен за Евровизия и се стигне до предизборната кампания. Дразки, пререкания, остри и неуместни думи, "махленски" дебати, в които целта не е човекът да представи реални факти, да се опита да изслуша другия, а да отвърне със същата по големина ( ако не и по-голяма) и противоположна по посока, "сила" на словоизлиянията.

С това "откровение" не целя да подразня никого... просто се опитвам да търся и полезното в такъв тип изказвания, макар че... личностната ми настройка към света не позволява да ги одобрявам. И.. да, мисля че.. НЕ това беше основната цел на темата. :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 15 Мар 2009, 14:45 
Autumn&Jazz
Аватар

Провокациите са хубаво нещо. Факт.
И все пак всички сме чували думата "резонен", надявам се... :scratch:

Чиста душо, мога само едно да ти кажа: личи, че си човек с потенциал. Но не подценявай конкуренцията. Който лети нависоко, отвисоко гледа, ама толкова високо, че не вижда земята... И изведнъж дааааааааааааааан! Самолетът се блъснал. В планината oт острова на Хемингуей ;)

"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 15 Мар 2009, 21:19 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
Отпечатъци си е добро предаване,каквото и да говорите.Най-малкото защото е различно.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 15 Мар 2009, 22:32 
Пишете, о, братя
Аватар

PureSoul, поне според мен е редно да се прехвърлиш в друга специалност... Ти направо вникна в душата на Деси и й разкри някои от нейните черти, за които тя изобщо не е подозирала. Сега животът й коренно се промени... Тя е огорчена и засрамена, понеже не се интересува от биографията на еди-коя си... Чудно ми е как изграждаш мнение за твоите познати: Веднага след като се запознаете се уверяваш, че този човек наистина се казва така и не се е представил като Иван, само за да провери твоя професионализъм; от там следва едно дълго ровене в архиви и досиета, за да му узнаеш истинската същност и история на неговия житейски път... Странна птица си, интересен си, но може би трябва да си изливаш тази агресия другаде... Темата за кандидат-журналисти не е място за показване на превъзходство и "затапване" на твои колеги и кандидат-колеги. Тук не е тоалетна за душевни отпадъци!!
П.П. Аз също призовавам към спазване на основната идея на темата ;)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Мар 2009, 11:30 
кенгуру-заек-хипопотам
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
Носете си автобиографиите в джоба, да не се лишите от евентуално запознанство, ей!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Мар 2009, 13:44 
Пишеща машина
Аватар

Тук идва място да напомня за срещата :wink: Наближава времето до курса,та да не е забравил някой :lol:

Пс:Вижте тези тема,която пуснах,ако имате интерес естествено :wink: Тук във форума май преобладава женската половина :lol: :roll: :wink:
viewtopic.php?f=5&t=13988

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Мар 2009, 15:35 
В началото бе словото

дам... трябва да се разберем за среща, ако искате сутринта преди курса :? или 1 ден преди това? На всички трябва да е удобно. И май преобладава женската част - да!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Мар 2009, 17:22 
Пишете, о, братя
Аватар

Ами, аз предполагам, че повечето, които не са от София ( като мен) ще пътуват на 31 Март, така че може би сутринта преди курса наистина ще е най-удачният вариант.
Като гледам.. доста хора ще се съберем.. :)

И..а,да! Варненец, успех с начинанието! :)

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1530 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 102  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. За всички кандидат-журналисти 2009-2010: въпроси и отговори

в КСК 2009-2010

d_a_h_l_i_a

2

2224

20 Окт 2009, 23:00

d_a_h_l_i_a Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Журналисти 2009, том 2.

[ Отиди на страница: 1 ... 117, 118, 119 ]

в Студенти - АРХИВ

Boromir

1777

30563

08 Авг 2009, 13:26

darika Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Журналисти 2009, том 3

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в КСК 2009-2010

dimo

21