Чак сега (

) видях следното мненийце:
Timster написа:
Тези езици, тези странознания и пр., по-скоро ме стимулират да хвана хубава магистратура и да си намеря някоя интересна работа...
Изключително ме заинтригува тези два отявлени оксиморона, че и в комбинация. Хора, какви очаквания имате, къде живеете?!
Да видим. Хубави магистратури. ФКНФ. В момента се предлагат (не гарантирам за изчерпателност): "Език и общуване", "Превод" (Конферентен превод, etc.), "Език, култура, превод" (колко иновативно!), разните му там Култури и общества на съответните държави (ако не се лъжа, Timster е иранистика, а май дори не видях магистратури при тях?!), задължителната "Методика на чуждоезиковото обучение" (кооолко интересно!), "Приложна лингвистика"... разбира се, това са само програмите в СУ. Искрено се надявам авторът да е имал предвид други университети, защото иначе ще бъда принудена цял ден да се разкарвам с ръце на главата и ококорени очи. Господи, да се разчита на магистратура (ииии обучение изобщо) да провокира интерес в съответна област, че и да спомогне за намирането на задоволителна работа...

Моля ви, обяснете ми, защото явно само аз не разбирам. Какво значи интересна работа и по какъв начин я обвързвате с университетското образование?! Научен работник? Специалист? Писател? Лингвист?
Наясно съм, че в по-редките специалности всички мечтаете да станете посланици, ок, така да бъде, успех ви пожелавам, ама съзнателно да зачерквате преводаческото поприще, за да вложите абстрактност, мистицизъм, и панацея в магичното словосъчетание "интересна работа"... неееееееее...
Прощавайте, просто за мен това е адкси нереалистично. Къде сте видяли обява "Предлагаме интересна работа за завършилите еди-си-коя магистратура"