Дата и час: 01 Апр 2026, 23:23

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 105 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: За тези, които живеят с половинките си...
МнениеПубликувано на: 19 Мар 2009, 00:09 
Tick Tick Tick
Аватар

Благодарил (а): 423 пъти.
Не мога да проумея как човек като Ирина без особен опит в интимните връзки (по нейни думи) изказва толкова компетентни, че даже и наставнически мнения по подобен наистина сложен въпрос. Както и да е, не очаквам отговор просто трябваше да отбележа.

По темата-драги дами наистина ли мислите (някои от вас), че като изградите кариера и имате стабилен доход и пенсионно осигуряване зад гърба си, семейството ви ще бъде по-пълнокръвно и щастливо? Говорим за интимно съжителство с друг индивид, което трябва да се гради най-вече на доверие, взаимност и споделяне на блага и отговорности. Ако тези неща отсъстват вероятно няма да говорим за съжителство, или греша? Съгласен съм, че и жените трябва да се развиват в професионално, да градят кариера и прочие, но не и с идеята да се застраховат от евентуална изневяра, бягство или прочие мъжки пороци, а по-скоро с мисълта за осигуряване на семейството, в което има и мъж и жена. Или пак греша? :scratch:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Мар 2009, 09:15 
Легендарен флуудър

Благодарил (а): 130 пъти.
Що пък не очакваш отговор? Ето, ще ти кажа -- комбинация от завист и злоба :P

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Мар 2009, 11:42 
Europa League
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
Как бе.
Много добре се изказа и е на моето мнение. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Мар 2009, 15:37 
Легендарен флуудър

Благодарил (а): 130 пъти.
Много ясно :!:
Сериозно -- мислете каквото щете, наричайте ме както щете, и ме слагайте в каквито щете категории -- през ... ухото ми е. :idea: Това си е моето мнение и на този етап продължавам да си държа на всяка една думичка, която съм изписала. Не е задължително да бръкна в огъня за да разбера, че може и да се опаря, нали? :bounce:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Мар 2009, 21:53 
очарователен тормозник
Аватар

Благодарил (а): 410 пъти.
Съжалявам, че съм ви чел супер-важния спор по диагоналната система, но какво да се прави - времето е пари, жени, лекции...
Та, мисля си, сам за себе си, без да имам опит, че бих живял много лесно и щастливо с любимото момиче, с всичките еб*ни битовизми, дето ще ни се случват... просто защото да живееш с някого, не е ВЪРХА НА СЛАДОЛЕДА, и не е кой знае какво. Просто си живеете, връзката си е връзка - но тя е метафизическа простотия - демек не можеш да я асоциираш с чиниите, масата, или поне с леглото, на което обменята полови секрети или каквото там ви харесва. Връзката и живеенето заедно с някого, не би следвало да са чак толкова обвързани, че да им се придава значение.

*Kristo's stories time*
Имам една позната, дето беше скъсала с дългогодишния си приятел, и занимава да учи в друг град. Хваща си квартира, и си живее там самичка. Но след време и увеличават наема, и на нея спешно и трябва съквартирант... и познайте кой се премества в този град, именно - бившия и. И двамата заживяват заедно, по стечение на обстоятелствата...

Поуката е... съвместния живот е важен с половинката, ако сте семейство, иначе е просто секс със съквартирант(кат)а...

you've arrived at panic station!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Мар 2009, 00:46 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Абе Кристо... тя нека си не си мие никога чиниите и оставя камари непочистен боклук и миризливи дрехи след себе си, пък ти после ела ми говори как "битовизмите" нямали значение. Всичко си има значение то! В момента, в който тръгваш да живееш с един човек, който преди това ти е бил близък, трябва да си подготвен, че ще ти се наложи скоро именно тия прости неща от ежедневието често да ви предизвикват известни търкания... Вече си зависи от характерите и навиците на хората колко големи точно, ама винаги ги има :roll:

I sure got my feathers burned, but I'm stronger than the flames...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Мар 2009, 17:27 
В началото бе словото

Писваме си по-бързо, иначе е много готино - събуждаш се - секс, заспиваш - секс ... на обед - свирка :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Мар 2009, 17:02 
Paladin
Аватар

Аз живея с половинката си от половин година (живеем заедно откак се събрахме). Засега нищо не се е променило. Родителите ми нямат против, тати вече разбра, че не съм толкова малка :)

Desideratus Bellum.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Мар 2009, 21:52 
Танцуващия с клавиатури

Благодарил (а): 5 пъти.
Ми адски добре е. Може да се каже, че живеем заедно, но не в общообичайния смисъл , щото рядко се задържаме в нас. Което, разбира се, не означава че не правим кочина :mrgreen: .

Парите са най-големият ни проблем, макар други да твърдят че тва е алкохолът.

Не им вервайте! 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Мар 2009, 08:49 
Paladin
Аватар

coolkiss написа:
Писваме си по-бързо, иначе е много готино - събуждаш се - секс, заспиваш - секс ... на обед - свирка :)

Ами, като най-стойностното и важно нещо при вас е секса, да - ще си писнете. Уау (ефект).

Desideratus Bellum.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 31 Мар 2009, 02:08 
Паисий
Аватар

Леле, изчетох всичко :) Много хубави неща сте написали, наистина има какво да 'вземе' човек от постовете ви..

Така.. и при мен стои на преден план въпроса за съвместното живеене. Но как стоят нещата. Доколкото успях да схвана от всичко прочетено, май аз съм единственото момиче, което не е запленено от идеята за такъв живот. :oops: :lol: За момента 1/2 седмица съм в нас и 1/2 при него. Той работи, изкарва много добри пари. Аз уча и работя /засега/. Моите парички са нормални, а... и вече съм без стипендия /ако има някакво значение/ :) След месец-два започва ремонт,за да кажа АЗ какво и как искам да е в ... бъдещото ни гнездо ... Още от сега е в еуфория как ще сме заедно, как това, как онова.
Обаче аз НЕ съм :| Причините:
Първо, мястото, където живее. Струва ми се много далече от Центъра,а съм си свикнала тук. Много ми е мъчно и за целия период, вкойто сме заедно не можах да свикна с тази мисъл за отдалечеността на квартала му /Дружба 1/. На второ място- майка му :( Женицата много ме харесва, но за мен е пречка /която няма как да се премахне :) /
Финансите са друг въпрос. За него няма значение дали ще работя, или не. НО за мен има! Ако живея с някой,ще искам да вкарвам някакви пари, все пак живеем заедно и имаме разходи. Бих се чувствала като нищожество, ако разчитам само на него :(
Домакинството не ни е проблем.

Общо взето ме е страх от това дали всичко няма да стане прекалено рутинно. Това май се питат почти всички,а :) Защото.... на мен дори сега ми се струва рутинно, камо ли ако заживеем заедно...
А и все пак.............на 21г съм.......... някак си....... Това е много сериозна стъпка и дали съм готова психически за нея? :( Дали не искам прекалено бързо да "порасна" ..
Бе.. объркана история..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 31 Мар 2009, 07:14 
Paladin
Аватар

rachence написа:
Финансите са друг въпрос. За него няма значение дали ще работя, или не. НО за мен има! Ако живея с някой,ще искам да вкарвам някакви пари, все пак живеем заедно и имаме разходи. Бих се чувствала като нищожество, ако разчитам само на него :(
Домакинството не ни е проблем.

Общо взето ме е страх от това дали всичко няма да стане прекалено рутинно. Това май се питат почти всички,а :) Защото.... на мен дори сега ми се струва рутинно, камо ли ако заживеем заедно...
А и все пак.............на 21г съм.......... някак си....... Това е много сериозна стъпка и дали съм готова психически за нея? :( Дали не искам прекалено бързо да "порасна" ..
Бе.. объркана история..

Относно финансите - ние затова сме на принципа, който не работи - той готви, чисти, пере. Отделно и че се съобразява със студентството ми.

А за рутинното - никой не може да ти каже дали ще стане или не. Но спрямо опита ми с бившия (живяхме известно време заедно), мога да ти кажа, че когато двама се съберат под един покрив веднага излизат наяве всичките им негативни качества.

А пък и нищо не пречи да пробваш - като не стане - изнасяш се. Когато не се получи с бившия, веднагически се преместих при брат ми и мъжо.

Desideratus Bellum.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 31 Мар 2009, 14:53 
Europa League
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
rachence написа:
За него няма значение дали ще работя...

Знаеш ли колко момичета биха те посъветвали - чичко паричко не е за изтърване. Няма да се занимаваш с некви галоши и да изкарваш колкото тях, я? (или почти - то до 30% разлика в полза на мъжа не е разлика)
Пример - той чисти 600, тя - 400. Сякаш не е повод за достойнство. :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 31 Мар 2009, 17:14 
Паисий
Аватар

Бeтон написа:
rachence написа:
За него няма значение дали ще работя...

Знаеш ли колко момичета биха те посъветвали - чичко паричко не е за изтърване. Няма да се занимаваш с некви галоши и да изкарваш колкото тях, я? (или почти - то до 30% разлика в полза на мъжа не е разлика)
Пример - той чисти 600, тя - 400. Сякаш не е повод за достойнство. :roll:

Ами той пари си има,дори и да напусне работа. Никога няма да остане без. Но не в това е въпроса. Все пак не съм плазмодий или пиявица, ако не се чувствам полезна сама за себе си за кво аджеба живея..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 31 Мар 2009, 17:42 
metal angel with daemons inside
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Раче, майка му с вас ли ще живее?
За*** парите и квартала, свекървите ( и бъдещите такива) са по-големите проблеми, колкото и да те харесват.
Хеле ако живееш с тях...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 105 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. А тези , които кандидатстват втора година

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в КСК 2009-2010

Jelly

20

1649

03 Фев 2008, 09:35

mebbeth Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. За тези които ще ходят на море...

[ Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5 ]

в Потребители

кой повика кой почука

62

3083

09 Сеп 2007, 15:18

MyMoon Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. за тези които кандидатстват в два вуза

в КСК 2004-05-06

vesko200

13

1551

02 Авг 2006, 11:51

d1nk0 Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. За тези, които скучаят.

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в КСК 2010-2011

Dimitrov

22

1757

31 Юли 2010, 11:12

morfei Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Търся момче и момиче които искат да живеят заедно!!!

в Студентски град и общежития, квартири

jokerkj

3

1721

30 Сеп 2009, 21:27

iodine Преглежда последните мнения