Дата и час: 16 Яну 2026, 11:27

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Opera Contest 11 - "La ci darem la mano" ("Don Giovanni")
МнениеПубликувано на: 09 Окт 2008, 22:16 
My kinda heaven
Аватар

Благодарил (а): 194 пъти.
Хоп... Време е за малко Моцарт, смятам аз. Чудих се между 2 популярни дуета от негови опери, но реших да заложа на "Дон Жуан", защото е по-интересен, могат да се търсят повече неща и да се чуят по-интересни решения, отколкото в изключително чаровния дует на Папагено и Папагена от "Вълшебната флейта" (Па! Па! Па! Па! Па!... :JC_veryhappy: ). Впрочем, не се учудвайте на идеята за дуети - време е да включим и подобни контести. Следващият ще бъде отново с ария, а след това, ако ви е интересно, може да продължим с някой друг дует.

Та, за настоящите предложения... вие ще разберете за какво ви говоря - най-малкото, ще видите два много интересни примера в лицeто (играта и гласа) на Рене Папе и Брин Терфел. Няма да коментирам нищо повече - просто имайте предвид, че в тоя дует той я съблазнява и я навива да зареже Мазетто ("нейния човек"), а същото така, мислете, че иде реч за Дон Жуан, все пак.
И така - кой е вашият Дон Жуан и защо? Ако Санкт чете това - не, отговор "Максим Мишаев" не се приема, ако и аз също да бих отговорила така - съвсем първосигнално, при това. :D

Ето и предложенията:
Rene Pape/Hei Kyung-Hong (това го гледайте - :astronomer2: )
Anna Netrebko/Bo Skovhus
Cecilia Bartoli/Bryn Terfel (включили са и речитатива преди дуета, ура! - самият дует започва от 02:47, но си струва да гледате и слушате и по-рано)
Dmitri Hvorostovsky/Renee Fleming
Bryn Terfel (отново)/Hei Kyung-Hong (отново)
Thomas Allen/Lucia Popp
Rodney Gilfry/Liliana Nikiteanu (с включен речитатив)

(това е леко некоректно, защото пее тенор, все пак... но ще ми простите) Placido Domingo/Kathleen Battle

А това е интересно: http://www.youtube.com/watch?v=LO7-F9yJsPw. Нищо общо няма с идеята (особено пък Синатра), но си струва да се чуе - просто като експеримент.

Та... кой е вашият Дон Джовани, какви впечатления ви оставя Церлина...?

И дано не останем да си говорим пак само с Жо.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Opera Contest 11 - "La ci darem la mano" ("Don Giovanni")
МнениеПубликувано на: 19 Мар 2009, 00:38 
Resurrected
Аватар

Благодарил (а): 39 пъти.
Търговецът на кристал написа:
И дано не останем да си говорим пак само с Жо.

:lol: Или без Жо :lol:
Ще изслушам арийките в близките няколко дни и ще си изкажа компетентното мнение :mrgreen: :D .

I swear I'm not the devil though you think I am...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Opera Contest 11 - "La ci darem la mano" ("Don Giovanni")
МнениеПубликувано на: 19 Мар 2009, 01:06 
My kinda heaven
Аватар

Благодарил (а): 194 пъти.
Подигравайте се вие, подигравайте се. Сами ще си правите контестите вече - схванахте механизЪма, понаучихте имената, а може да откриете и други бисери (както стана с Рене Папе, например).
Аз само ще си слушам и ще си гласувам.

Пък и не мога да съм ви полезна - в момента съм на вълна упадъчна/нездравословна/деструктивна класическа музика. Няма опера за мене - но пък има Моцарт... по много. :) Тъкмо преоткрих концертите за пиано - ама това е, за да се откача от "Реквием"-а (и конкретно от "Лакримоза"-та), че иначе "откачам" рискуваше да стане ... обикновен (невъзвратен) глагол...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Opera Contest 8 - O Carlo, ascolta ("Don Carlo", Verdi)

в Театър, кино и телевизия

Търговецът на кристал

10

383

24 Юли 2008, 17:55

camel Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Opera Contest 4 - "Ella giammai m'amò" ("Don Carlo", Verdi)

Boromir

12

441

08 Юли 2008, 21:01

camel Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Opera Contest 14 - "Sempre Libera" ("La Traviata", Verdi)

Търговецът на кристал

8

514

29 Ное 2011, 21:42

Dr Dulcamara Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Opera Contest 15 - "Je Veux Vivre" ("Romeo et Juliette")

Търговецът на кристал

8

532

17 Дек 2011, 18:29

alter ego Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Opera Contest 13 - "La calunnia è un venticello"

Търговецът на кристал

12

347

12 Май 2010, 15:34

Търговецът на кристал Преглежда последните мнения