Дата и час: 01 Апр 2026, 05:21

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 1894 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 127  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: КСК 2009 - География
МнениеПубликувано на: 16 Мар 2009, 21:44 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
S.B.Y. написа:
lLady_MooN_RaiN написа:
И защо да не е прав за туризма? И какво общо има това, че искаш да научиш повече за географията на България с мнението за туризма? Освен това нали знаеш, че сега като те вземат на работа и не гледат каква диплома имаш. Важно е какво знаеш, какво можеш и как го предлагаш.

а не мислиш ли , че докато учиш география не трупаш знания ? Дали пък не се влиза в СУ точно за това за знанията ??? Ако примерно с теб кандидатсваме за една и съща работа , само че ти имаш диплома от СУ , а аз средно образование , иначе да кажем изглеждаме кадърни и двамата , според теб кой ще вземат ? За пример мога да ти дам и моята майка , от 20 години работи в Крафт фуудс , знае повече от всичките костюмари с више , но понеже тя самата няма више , няма и как да поучи по голям пост ..... да не говорим и че като студент получаваш и доста привилегии от държавата , намеления , възможност за студенски кредит , възможности за работа и специализация в чужбина и още .... вие демект се опитвате да ме убедите , че няма смисъл от више образование за да работя в сферата на туризма или аз се бъркам ?

п.с. не ми се спори за глупости , всеки си има виждания и начин на мислене :wink:

Ако учиш география, трупаш знания по география, в което няма лошо, но няма как да са ти от кой знае каква полза, освен ако не искаш да станеш учител по география. Като казах, че в наши дни няма значение, каква диплома имаш имах предвид, че няма значение от кое висше учебно заведение е, а не с каква образователно-квалификационна степен е. Т.е важно е да имаш диплома за висше образование, но не е толкова важно от кой университет е. Друг е въпроса къде ще научиш повече неща, които ще са ти от полза. И да, мисля, че ако искаш да работиш нещо свързано с туризма не ти трябва висше, а както вече казах, езици и специален сертификат.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Мар 2009, 23:34 
El Siete
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
Мда, вадиш си сертификата и мигновено ставаш пиколо. Веднага те грабват защото можеш да обслужваш чуждени, същата работа е за рецепционист и келнер. Права е колежката. А като имаш диплома, възможностите са същите.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 17 Мар 2009, 02:25 
В началото бе словото
Аватар

lLady_MooN_RaiN написа:
S.B.Y. написа:
lLady_MooN_RaiN написа:
И да, мисля, че ако искаш да работиш нещо свързано с туризма не ти трябва висше, а както вече казах, езици и специален сертификат.

Не е така, има голямо значение къде и какво учиш. Веднага ви давам пример. В хотела, където работих миналия сезон (на Златни Пясъци, 4 звезди) едно от изискванията за ОТЗ е да има висше по Туризъм. Друг е въпросът, че пред кандидат, завършил Софийски и друг - Свободния във Варна естествено избират първия.
Никакъв сертификат няма да те спаси, освен ако не са адски закъсали за персонал. Напоследък обаче започнаха да не вземат сульо и пульо, защото качествените туристи (от Западна Европа), като не са доволни от качеството на обслужването започват да избират други дестинации за почивка и за нас остава да обслужваме румънските си съседи-селяндури, които като видят Шведска маса ... абе все едно пещерен човек за пръв път открива оъня.. :)
Тук не става дума за сервитьори и камериерки, то е ясно, че за такива длъжности не ти трябва висше. Висшето по Туризъм ти дава възможност да започнеш, не от нулата, а от длъжност с ръководни функции, от която да можеш да се развиваш нагоре в администрацията. Аз поне така ги виждам нещата, иначе наистина не е логично да съществува такава специалност..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 17 Мар 2009, 11:27 
El Siete
Аватар

Най-накрая нещо разумно.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 17 Мар 2009, 17:59 
В началото бе словото

абе хора според вас кои теми може да се паднат? и възможно ли е да дадът транспорт или туризъм

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 17 Мар 2009, 18:28 
Пишете, о, братя
Аватар

Разбира се, че е възможно да дадат транспорт и туризъм. Защо не? Доколкото знам са отпаднали релеф, растениевъдство, Югозападен и още някоя тема, но не мога да се сетя. Сигурно няма дави дадат и тези, които се паднаха миналата година, така че не ви остават много теми за учене...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 17 Мар 2009, 18:52 
Драскач
Аватар

Югозападен и растениевъдство остават. Отпадат релеф, почви, растителност и животински свят, югоизточен и северозападен регион :wink: :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Мар 2009, 03:20 
В началото бе словото
Аватар

Каква е гаранцията, че няма да повторят теми от миналата година ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Мар 2009, 07:07 
Пишете, о, братя
Аватар

Гаранции в този живот няма. Но е нещо като слух или неподтвърдена информация.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Мар 2009, 17:33 
От дъжд на вятър
Аватар

Нищо сигурно няма, но се надявай да не се падне някоя от последните 40-50 теми :albino:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Мар 2009, 21:18 
В началото бе словото
Аватар

Въпроса беше реторичен :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Мар 2009, 23:09 
El Siete
Аватар

100% гаранция няма, но има теория на вероятностите. :lol: Освен това, за темите паднали се предходната година е много вероятно да бъдат премахнати непосредствено преди жребия(така или иначе се махат няколко). Друг е въпросът, че географското положение се е падало 3 пъти подред(дано не ме лъже паметта). Ако нямате достатъчно време да научите всички теми или, да си го кажем направо, ви мързи - изключете темите от предходната година. Отпаднаха 4 теми от конспекта + 4 от миналата година... Задачата ви е максимално опростена. Но всеки сам си има стратегия. По-рано в темата споменах аз на кои теми бих заложил, ако бях на ваше място. :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Мар 2009, 19:57 
Драскач
Аватар

въпрос-
За участие в предварителните кандидатстудентски изпити се подават следните документи:
1. Картонче за участие в предварителните кандидатстудентски изпити. Картончето се получава след заплащане на таксата при регистрация за издаване на входящ номер;
2. Лична карта;
3. Квитанция за платена такса за участие в предварителните изпити.
3.1. Таксата за предварителните кандидатстудентски изпити може да се внася и по банков път в банков клон на всяка търговска банка (без БНБ)

Ами аз като си платих по интернет нямам Квитанция за платена такса за участие в предварителните изпити ??? от къде да я намеря?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Мар 2009, 21:25 
Драскач
Аватар

kirrara написа:
Sugarkata написа:
Здравейте!
Някой знае ли дали за специалност Туризъм може да се кандидатства с география и гръцки :roll:

Мисля че не. Може с английски, френски, немски, испански и руски, но за гръцки език не съм чувала :?

Eх,надявах се,че може :( Мерси все пак :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Мар 2009, 21:04 
Драскач
Аватар

май никой не може да ми отговори на зададения въпрос по-горе ??? :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 1894 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 127  Следваща