Дата и час: 17 Яну 2026, 15:37

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 32 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Да живее бюрокрацията!
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2006, 12:50 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
За краткото си пребиваване в СУ-едва от началото на тази година-на няколко пъти ми се е налагало да се допитам до отдел "Студенти" на Юридическия. И всеки път викането започва още преди да си отворя устата, после се удвоява, казва ми се, че те като са "отдел студенти да не би да трябва да се занимават с моите глупости, как не ме е срам" и т.н и т.н и обикновено си излизам с трескане на вратата, а помощта, от която съм имала нужда, я получавам във форума или от други по-напреднали студенти от мен. Кажете сега-само на мен ли се случва това?Според вас нормално ли е да отиваш за помощ/информация на най-естественото място, където се очаква да я получиш, и в замяна да получаваш лошо и незаинтересовано отношение (в най-добрия случай те препращат към някой друг, само да не ги занимаваш, а него съответно никакъв го няма в кабинета!)Кажете си мнението за това явление :!:

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2006, 13:24 
Летящите Пръсти
Аватар

Подобни преживявания не са рядкост, а по-скоро нещо нормално (така си мислят повечето студенти)
В началото на обучението ми съм имал повееч скандали от теб със административния и преподавателския състав!
Постепенно намираш или по-скоро търсиш начини за справяне със ситуацията.
Например :

Мога да те упътя да сториш следното

Прочети като за начало това К О К О А П - Студентски Съвет

Могат да ти помогнат в случая тези хора :

К О М И С И И - Студентски Съвет

Наблегни на Светлин Колев (Комисия по връзки с администрацията)

и

Александър Тодоров (координатор и председател на КОКОАП)

Има тяхните e-mail-и.

Едва ли ще откажат намеса.

А целта на КОКОАП е точно тази - да се респектират администрацията и преподавателския състава и да подобрят работата си.

Ефектът е налице във ФНПП и ФЖМК

Другият вариант е да потърсиш хората от Факултетния Студентски Съвет на ЮФ

До после...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2006, 14:12 
В началото бе словото
Аватар

благодаря ти за информацията, наистина ще се свържа с тези хора. Според мен това отношение до голяма степен се дължи на факта, че потърпевшите псуват и си мълчат, вместо да предприемат нещо по въпроса!
Примерно вчера (вчерашната случка беше всъщност катализатора на тази тема) човекът преди мен се интересуваше каква молба трябва да подаде за нещо и до кого, а от отдел "Студенти" му се навикаха едва ли не как смее той да не знае какво да напише точно в тази молба...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2006, 14:24 
Легендарен флуудър
Аватар

Разбира се, че ми се е случвало и на мен!Но някак си се свиква...Вече не обръщам внимание.Плюс това засиси при коя секретарка си и в какво настроение е...Някой път секретарката, която отговаря за правото е много добре настроена, любезна е и се държи съвсем човешки.
НО - има една възрастна- май отговаря за МО - не знам...Но е много луда - как крещи за щяло и нещяло....Веднъж ме изхвърли като мръсно куче - мен и още няколко непознати за мен момичета, които говореха, а аз си седях кротичко.И като каза -" Айде вън групичката"!!!Аз докато се обяснявах - ме избута най- нахално... :evil: Честно ми се искаше да я хвана за косите... :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2006, 14:49 
Легендарен флуудър
Аватар

got написа:
Разбира се, че ми се е случвало и на мен!Но някак си се свиква...Вече не обръщам внимание.Плюс това засиси при коя секретарка си и в какво настроение е...Някой път секретарката, която отговаря за правото е много добре настроена, любезна е и се държи съвсем човешки.
НО - има една възрастна- май отговаря за МО - не знам...Но е много луда - как крещи за щяло и нещяло....Веднъж ме изхвърли като мръсно куче - мен и още няколко непознати за мен момичета, които говореха, а аз си седях кротичко.И като каза -" Айде вън групичката"!!!Аз докато се обяснявах - ме избута най- нахално... :evil: Честно ми се искаше да я хвана за косите... :roll:

не те разбирам....знам че говориш за агова, но нима не знаеш че всички животни /и студенти/ на планетата са й подчинени и са виновни за всичко, особено за втората световна и за ледниковия период? аз все още се чудя, как ние, низшите същества /студенти/ дръзваме да обезпокояваме тези служителки.......

сега сериозно----много уважавам студентския съвет, ама не е зле да проявят дейност и по някакъв начинм да убедят невероятните ни 'секретарки' и 'инспекторки' че главната им дейност е да ни съдействат, а не да ни вдигат кръвното и да ни твърдят че сме длъжни сами да си решаваме административните проблеми, вместо да ги тревожим с искания за стипендии, да си заверяваме книжки и т.н....! Специално Агова се държи много зле с всеки който дръзне да прекрачи прага на свещения кабинет.... не се заяждам със студентски съвет във всеки случай, просто съм възмутен как 4 години вече ни третират като добитък.... младшите май по-добре е да свикват, както каза Тенчо Колев:" ЮФ е консервативна институция, и тук промени се случват много рядко, така и трябва да е, защото винаги е било така, значи е правилно" /цитата е буквален, октомври 2002/

иначе съдействие от отдел 'студенти' ли??? шегувате се....

п.с. прекрасно е че са дадени линковете за тези комисии, но те са безполезни, един асистент ни е разправял как на няколко пъти са постъпвали жалби срещу него и негови колеги и ни разправяше че сме много глупави, защото после обвинените отивали , пиели по няколко питиета с комисиите и деканите и забравяли за жалбите, това е истинска история, точно така ни беше разказана, нека СС ми каже какъв е извода!!!!

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2006, 15:06 
В началото бе словото
Аватар

"...младшите май по-добре е да свикват, както каза Тенчо Колев:" ЮФ е консервативна институция, и тук промени се случват много рядко, така и трябва да е, защото винаги е било така, значи е правилно" /цитата е буквален, октомври 2002/"

това звучи меко казано обезсърчително.В такъв случай не мислите ли, че вече трябва да се предприеме нещо??Аз съм още зелена по тези въпроси, но сигурно Студентския съвет, особено с това КОКОАП трябва да може да направи нещо... Ако не друго, тук поне можем да си се оплачем и да обсъдим на воля! :twisted: хаха Тенчо обаче не си поплюва.Чудно как не е включил в това изказване някоя от дежурните вездесъщи латински сентенции...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2006, 15:30 
Легендарен флуудър
Аватар

Berserker написа:
got написа:

не те разбирам....знам че говориш за агова, но нима не знаеш че всички животни /и студенти/ на планетата са й подчинени и са виновни за всичко, особено за втората световна и за ледниковия период? аз все още се чудя, как ние, низшите същества /студенти/ дръзваме да обезпокояваме тези служителки.......

сега сериозно----много уважавам студентския съвет, ама не е зле да проявят дейност и по някакъв начинм да убедят невероятните ни 'секретарки' и 'инспекторки' че главната им дейност е да ни съдействат, а не да ни вдигат кръвното и да ни твърдят че сме длъжни сами да си решаваме административните проблеми, вместо да ги тревожим с искания за стипендии, да си заверяваме книжки и т.н....! Специално Агова се държи много зле с всеки който дръзне да прекрачи прага на свещения кабинет.... не се заяждам със студентски съвет във всеки случай, просто съм възмутен как 4 години вече ни третират като добитък.... младшите май по-добре е да свикват, както каза Тенчо Колев:" ЮФ е консервативна институция, и тук промени се случват много рядко, така и трябва да е, защото винаги е било така, значи е правилно" /цитата е буквален, октомври 2002/

иначе съдействие от отдел 'студенти' ли??? шегувате се....

п.с. прекрасно е че са дадени линковете за тези комисии, но те са безполезни, един асистент ни е разправял как на няколко пъти са постъпвали жалби срещу него и негови колеги и ни разправяше че сме много глупави, защото после обвинените отивали , пиели по няколко питиета с комисиите и деканите и забравяли за жалбите, това е истинска история, точно така ни беше разказана, нека СС ми каже какъв е извода!!!!

Имам предвид Нотева...Пенка Агова не е ли една младичка с къса руса коса??? :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2006, 16:53 
Легендарен флуудър
Аватар

milady написа:
"...младшите май по-добре е да свикват, както каза Тенчо Колев:" ЮФ е консервативна институция, и тук промени се случват много рядко, така и трябва да е, защото винаги е било така, значи е правилно" /цитата е буквален, октомври 2002/"

това звучи меко казано обезсърчително.В такъв случай не мислите ли, че вече трябва да се предприеме нещо??Аз съм още зелена по тези въпроси, но сигурно Студентския съвет, особено с това КОКОАП трябва да може да направи нещо... Ако не друго, тук поне можем да си се оплачем и да обсъдим на воля! :twisted: хаха Тенчо обаче не си поплюва.Чудно как не е включил в това изказване някоя от дежурните вездесъщи латински сентенции...

ами айде, аз 4 години се надявам някой да мисли като мене.... иначе Тенчо че каза на латински каза..... ти да видиш Е.Матеева какво ще ви прави с латински....

Гот, агова е всичко друго но не и млада, но затова с каква мощ крещи..... възхищавам й се... иначе и вашата нотева крещи, ако ми се спи за важна лекция просто отивам в отдел студетни, казвам "аз искам да Ви попитам..." и после цял ден ще съм бодър .../и стресиран/ :twisted: :twisted: :twisted:

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2006, 17:14 
Легендарен флуудър
Аватар

:lol: :lol: :lol: Ха- ха-ха...Е това е ободряване...Набързо ще се освестиш...
:twisted:
Е, тогава съм се объркала за Агова...Има една млада - около 30-годишна с къса руса коса - не знам как се казва...
А онази, дето крещи като... - е доста възрастна... :shock:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2006, 18:10 
В началото бе словото

Колеги, вие говорите за отзивчивите секретарки в ЮФ, е, аз съм от ФФ и положението там също не е по-различно. Даже сме се шегували, че е по-добре да оставим една мрежа под прозореца, защото като ни изхвърлят, не е ясно дали ще стане през вратата или през прозореца. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2006, 18:24 
Легендарен флуудър
Аватар

Гот, младата не е ли Нотева? иначе това с мрежата нас не би ни спасило, защото нашите са прекалено яростни мухахахахаах...

btw, нека колегите кажат за другите факултети, но при нас раб. време е от 9.00, което означава че те от 9 до 9,20-30 са на кафе и заключват вратата... :twisted: за сметка на това, както те самите са казвали "айде спирайте да влизате бе, да не искате до 11 да работиме!" :twisted:

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2006, 18:47 
В началото бе словото
Аватар

с две думи положението е отчайващо...ама колеги нали ние сме младите-двигател на промените и т.н. :brave: трябва нещо да се направи! :banghead: :cussing: *to war*!!muahaha току що открих че има и други emoticons освен тези вляво хаха личи си нали

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2006, 19:55 
Легендарен флуудър
Аватар

Berserker написа:
Гот, младата не е ли Нотева? иначе това с мрежата нас не би ни спасило, защото нашите са прекалено яростни мухахахахаах...

btw, нека колегите кажат за другите факултети, но при нас раб. време е от 9.00, което означава че те от 9 до 9,20-30 са на кафе и заключват вратата... :twisted: за сметка на това, както те самите са казвали "айде спирайте да влизате бе, да не искате до 11 да работиме!" :twisted:

Нотева е тази нашата - на средна възраст - с червеникава коса( нещо средно между кестеняво и червено)... :lol: :lol: :lol: Ей какъв хаос с тия секретарки...Аз мислех, че Агова е най-младата.А пък тази бабичката ( с извинение) не знам как се казва.А честно казано - хич не ми и трябва...Дано не опирам до нея, че като се разфучи...Леле-мале!!! :shock:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Фев 2006, 10:38 
metal angel with daemons inside
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Ооо и мен са ме изхвърляли като мръсно коте...Ама си бях виновна аз ,де...Бях объркала сряда и четвъртък и влязох в неприемното им време. Сакън да не се преработят... :roll: Избягвам да имам каквото и да е общо с тях.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Фев 2006, 11:33 
Легендарен флуудър
Аватар

Crematory написа:
Ооо и мен са ме изхвърляли като мръсно коте...Ама си бях виновна аз ,де...Бях объркала сряда и четвъртък и влязох в неприемното им време. Сакън да не се преработят... :roll: Избягвам да имам каквото и да е общо с тях.

интересно ми е, дали някога са опитвали да се държат така и с Lord_de_Sword??? :wink:
иначе при нас работното им време е от време на време, т.е. могат да ти се разкрещят винаги , което си е супер преживяване :evil:
"прауд ту би студент" :twisted:

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 32 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща