Kremcheto написа:
"А на теб явно ти е безразлично какво ще учиш" - да много хич не ми пука, точно за това искам да уча в софийския щото е най-лесно и не ми пука какво ще уча!!!
Тук нищо смислено не каза. Говорих за специалността или може би трябваше да напиша "Може би ще ти е безразлично какво ще учиш в СОФИЙСКИЯ", за да разбереш какво имам предвид. Плюс това, факът че учиш в СУ, не значи че си хванал господ за шлифера.
Kremcheto написа:
"Аз все пак държа да ми кажеш как решаваш, че една специалност е по-добра от друга"- мисля си че работата в туризма е по скоро сезонна, а тази свързана със специалността ррп би ти осигурила държавна работа зад бюро.
Туризмът не е само морски или планински, нито работата се ограничава само в хотелите, така че отново си в голяма заблуда.
|Lady_MooN_RaiN написа:
Сигурно е вярно, че за да работиш на ръководните кадри в областта на туризма, ти трябва висше образование, но от личен опит смея да твърдя, че в днешно време, не ти гледат дипломата, като те вземат на работа, а какво можеш и какво знаеш

Е добре, я ми обясни как тия въпросни хора, да ги наречем работодатели, разбират какво знаеш и какво можеш?
Предполага се, че щом имаш диплома за висше образование по Туризъм, до голяма степен говори, че знаеш и можеш нещо, нещо което със сигурност е повече от човек без диплома. Най-малкото отвори jobs.bg и виж изискванията за ръководен пост и ще разбереш за какво говоря.

А иначе за другото, радвам се, че никой не иска, както казах в предния си пост, вярвам че е за добро, че сте в РРП, а не в Туризъм. Съдбата си знае работата.
И спрете да сравнявате двете специалности. За да сравниш две неща трябва да си имаш малко понятие и от двете. Ако ли не - просто изглеждаш глупво.

Съмнявам се някой колега от туризма да знае за какво точно става въпрос в РРП, или някой от РРП да знае за какво точно става дума в Туризма, да не говорим за кандидат-студентите.

И двете специалности си имат както добри, така и лоши страни, както всяко друго нещо на този свят.

А за кандидат-студентите, просто се доверете на сърцето си. Така ще направите правилния избор.
Поздрави.