|
Абе не нещата дето сме чели и видели правят един ВУЗ. На БСУ (в моя роден Бургас) сградата му е призната за най-модерна сграда на висше училище на целия полуостров, със най-модерните техники (примерно за студентското радио, дето ФЖМК ше ги сънуват още деситилетия) или за лабораториите им, или за комп. зали. Самата сграда сигурно сте я виждали на кастингите за Мюзик Айдъл в Бургас, че си е добра и т.н. Като видите таксите за специалностите и самите тях, ще си помислите, че тва е някой елитарен европейски вуз - право, журналистика, икономика, компютри, все най-яките специалности....
... но както знаем БСУ е за студенти, които едва ли ше могат да се мерят със такива от София. Тъжно, но факт. Преподавателите са млади кадри, завършили.... къде мислите - УНСС, СУ, ВТУ, ПУ, ЮЗУ.... и т.н. Образованието е на ниво само откъм материалната база. Съответно едва ли някой от сега четящите това е кандидатствал там нещо си. За мен то е просто скъпарски колеж, на 2 пресечки от старото ми даскало. Да уча там, е все едно да продавам краставици на пазара - дейност ще е, ама незадоволителна.
И тук да ви върна на УНСС и СУ. Ако ще ги сравняваме, нека да е по това, как ще се реализирате след тях. Ама вие, а не някой познат, дето ви е разказвал "иди в УНСС, ще преписваш 3 години на изпити и после ше бачках за 3000лв на месец финансист..." Затова си мисля, че като се изучим в съотвените вузове, тогава да коментираме...
_________________ Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes... ...and this chaos, it defies imagination! Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives - you've arrived at panic station!
|