Andrey Kovatchev написа:
С цялото си уважение, към тези които смятат,че единствената алтернатива на комунистите са тези които са в "десния" съюз. Аз съм зам. председател на ЗЕЛЕНИТЕ и бих попитал тези които смятат, така следното. Доколкото си спомням до последно за този съюз се спрягаха партии, като БНД например. Иначе казано тимаджии, като Борислав Ралчев, Яни Янев. Само това, че няма ясно разграничение от тях, вече е проблем за всеки, който не е червен. Както и да е - ЗЕЛЕНИТЕ решиха на национално събрание да се явят самостоятелно, като партия, но заедно с всички които искат радикална промяна. Понеже основната политическа кампания е тази за Връщане държавата на гражданите - изграждане на обществена платформа за преинсталиране софтуера на държавата, към граждански контрол, участие на гражданите във вземането на решения и пряка демокрация. Защото такава промяна е единственото нещо, което може да спре олигархията.
Иначе СДС и ДСБ бяха единсвтените партии, които се отнесоха с цялата сериозност, към тази кампания. Аз само бих казал, че искрено се надявам те да не се свържат в "елементи", като БНД или да сложат в програмите си поредните "олиграхични" делавери - като продажбата на държавни гори. И ако стане така да се срещнем в следващият парламент.
Аз смятам така. Преговори с БНД засега няма, а тези с вас, ако не се лъжа, бяха провалени от ваша страна. Добра борба с тройната коалиция, не мислиш ли?
Andrey Kovatchev написа:
Знаете ли кога аз престанах да гласувам за онова СДС - когато през 2000 година те продадоха Пирин на червената мафия. Когато мафията влизаше безпроблемно с пищовите за да тормозят държавните служители. Когато цялата медийна среда се нахвърли върху "продажните еколози".
Първо, защото може би не Костов лично е продал Пирин, второ, защото не всички еколкози са неподкупни, трето, защото помня една Зелена партия, малко след това, която приемаше предложения от БСП. Трето, по времето, за което говориш, медийната среда се нахвърляше върху ОДС с всички сили. Четвърто никой обективен човек не отрича грешките на ОДС, а ги подкрепя, защото мисли рационално и не се хвърля на следващите нови, които възприема за поредните, които със сигурност без един специалист в политиката, ще оправят държавата с митинги.
Andrey Kovatchev написа:
А кого мразят червените олигарси най-много - ще познаете по тяхното мълчание
Андрей
Те мълчат, защото няма какво да кажат и защото когато кажат нещо, обикновено се излагат. Обаче не се заблуждавай- в случай, че вече не са ви купили, докато не влезете в силна коалиция, за да имате основание да искате министествата, които помагат на каузата им, вие не сте реална заплаха за тях. Ако толкова силно ги искахте, щяхте да водите преговори за предизборна коалиция.