лумпен (“лумпен”) - семантично българското значение е на “бедняк, дрипльо”. Идва от немското der Lumpen – “просяк” и значението на “вагабонтин, нехранимайко” - немското der Lump.
Защо това да е обида. Такъв съм си, виж ми аватара, добре ли съм излязал

Всъщност някога много отдавна беше обидно да си беден, но вече не е

До там ни докара демокрацията...
Не знам от какво ще пукна след 50-100 години, обаче сърцето ми със сигурност ще издържи много повече от твоето

Дори смятам да си даря органите, ако умра по-рано, защото като изключим 2 диоптъра късогледство и някой друг кариес, всичко друго е перфектно и няма смисъл да отива зян - храна за червеите

Тялото ми никога не съм го тровил с кафе, цигари, алкохол и каквито и да било други наркотици! Малко е гладувало, но нали това било полезно

Здравето не могат да ми го отнемат, защото когато е трябвало, съм спортувал активно

Абе могат всъщност, като се има предвид какво ядем и какво дишаме напоследък, но когато съм се развивал това не е било така

И все още не личи по нищо да имат постижения в тази насока

Колкото до това как се чуствам. Точно така се чуствам. Повярвай ми ако си работил 10 години, а родителите ти 40 и нямаш нищо зад гърба си, е и ти ще се чустваш така, ако не и по зле... Как ще се чустваш когато ти се налага да ходиш на работа вместо на лекции? Как ще се чустваш ако въпреки това, вместо уикенда да ти е свободен, за да наваксаш пропуснатото, ти ходиш на втора работа и разбира се го правиш за смешни пари, защото по добри оферти няма... И тук някакви мамини синчета ми се бият в гърдите мислейки си че всичко им е ясно, защото са седели и са зяпали пред телевизора и са им промивали недъгавите мозъчета, докато аз и всички като мен са изнасяли прехода на гърба си! Защото аз съм почнал да работя на 14 и не съм ходил на училище! Да това е факт. Но също така е факт, че въпреки това съм завършил с по-висок успех от съучениците ми които ходеха, но нищо не научиха, защото такова ни беше образованието, такова е и сега. А друга голяма част които също не ходеха, висяха по кафетата... И въобще си губеха времето по всевъзможни начини, дори един умря от свръхдоза... Аз за разлика от тях поне имам оправдание и за разлика от вас

Аз поне се опитвах да направя нещо, аз поне не оставих гладно семейството си, аз поне успях да помогна в отглеждането на по малките си брат и сестра! А вие какво сте постигнали?
Но да се върнем на темата. Искате примери? Те са много! Да вземем нещо важно като хлябът например. Погледнете софийската мелница, какво беше преди 10-20 години, какво е сега? Докато беше държавна ядяхме хубав хляб, защото класовете пшеница бяха от А до Е. И се приемаше само клас А, докато днес вече има и клас Я и направо с бурените го мелят брашното и после го наблъскват с глутен и един куп други подобрители и добавки за да може да прилича на брашно все пак... Да но това брашно не е онова брашно, това са лайна! Месил съм си хляб и тогава и сега и виждам разликата, вижда се и в купешкия хляб, макар и там да има технологии да го докарат поне на външен вид, но съдържанието е под всякаква критика... И това е във всеки аспект на живота ни! Честито ви за американските лайна в лъскави обвивки, да ви е сладко! И европейските да са ви сладки! И руските и те! Кога е било да не си даваме гъза на някой и ако преди е било поне на еди кой си, сега е на всеки! "За нас лайната, за тях благата". Но да не се отклоняваме от конкретния пример: Приватизира я съученик на Костов, когато със сигурност не беше губещо предприятие. Всъщност тя никога не е била губещо предприятие и няма как да бъде, въпреки че с доста далавери успяват да направят че понякога така да изглежда! Все пак защо да плащат данъци, защо да плащат нормални заплати, защо да не си перат парите... Какво им пречи, като това което трябва да им пречи, дори им помага и ги насърчава, стига да си получи дела... Наще я обраха колкото можаха и си изпраха паричките и при първа възможност я шитна на гърците, те я дообраха с тази разлика че наще мошенници само свалиха категорията на труд, вече няма 2-ра там... Разбира се с подкупена комисия... Слизат от етажите с дребния пакетаж и им тече кръв от носа от шума, не могат да дишат от прахта и си бършат очилцата, за да напишат после в протокола че условията на труд са перфектни... Толкова бяха стиснати наще... Все едно много ще обеднеят ако дават полагащите ни се заплати, все едно това ще им попречи да си изперат парите... Но все пак бяха по добри от гърците! Гърците имаха много повече парички за пране, а за капак направо ни третират като роби и защо не, щом държавата го позволява! Първо уволниха жените, защото гърка бил казал че само чистачки може да работят там, други жени да няма... После му скимна че в неговата мелница всичко трябвало да се товари на ръка... На мен са ми минавали по минимум 100 тона през ръцете всеки ден в продължение на близо 2 години... Сега чувам че е ред на австрийци да си изперат парите там... Имаме най голямата мелница на балканите и ядем един от най скъпите и най некачествени хлябове... И това е навсякъде, няма незасегнат отрасъл... Разбира се че не е виновен само Костов, няма как да е огрял навсякъде, но да ми казвате че няма никаква вина, следкато ви давам безспорни факти, това е вече страшно нагло!
Та в момента в който заплатата ми спря да оправдава тази хамалогия се преместих в строителството, но вече и там няма хляб и аз май за друго по доходоносно не ставам... Затова в момента в който сметнах че съм започнал да "работя на зауба" реших че е време да поуча малко, но вече на бедните явно им е "забранено"... Смърт в семейството е достатъчна причина да не мога да си платя семестъра на време, но не се водя социално слаб, това е нелепо... Това е продукта на нашия преход... А все си мисля че можеше да бъде и много по добър! И сега на вас ви е забавно, но утре и вие ще сте на моето място и ще се справяте доста по зле, но тогава аз няма да се смея, това е разликата между нас!