Boromir написа:
Само дето не говорим за лъвове, а за хора. И убиването и чукането трябва да се поставият в граници. А "културната надстройка", ако и за теб да е "само", е всичко, дето е родило човешкото у човека.
И като каза "искрено" - колко е искрено да ти коригирам неграмотността, а ти не само да не свиеш платната и да признаеш, че те не бива (защото правописът ти е кошмарен и в горния пост), ами да си коригираш поста, че и другия след това, за да няма следа както от неграмотността ти в онзи случай, така и от идиотското ти оправдание с тиковете на ръката ти, дето три пъти написаха "нравственност"? Честно и откровено, че и свободолюбиво.
Това е поведение на мижитурка, а аз с такива не обичам да общувам.
Мислех, че не те интересуват моите лични недостатъци, както сам отбеляза. Но виждам, че в рамките на около 1 час явно си си променил мнението, и си станал от безчувствен силно чувствителен към въпросите на моята граматика. Що се отнася до самата нея, мога да ти кажа, че колкото и да е неправилна (нямам претенции и гордост тя да е правилна), все пак още по неправилно е да се използва като аргумент срещу нечия личност.
Аз ЛИЧНО не се притеснявам от "мижитурки", които не могат, да пишат (наричам ги просто хора), а за да те шашна, даже дружа с цинични типове , които имат наглостта да не си признаят, след като са объркали граматиката...
Относно темата, по която вече загубих интерес, заяждането за думата нравствеННост, е типичен пример, по който културата най-дребнаво прави разлики, ценностно натоварени, забравяйки, че всички са хора и като че ли че тези разлики са по-скоро измислени, отколкото същностни. Културата е формализъм, и не знам дали е родила "човешкото" в човека, но на нечовешкото определено е майка...Съгласен ли си религията да е бащата?