bubbly_water написа:
Как си днес?
Кое ти е любимото занимание извън слушането на транс?
В момента работиш ли? Какво?
Обичаш ли? Кого?
Щастлив ли си?
Какво искаш да промениш?
1. Благодаря, адски съм добре! Дано да има повече такива хубави дни...
2. Обожавам да гледам (едно време ги и практикувах) различни спортове: плуване, баскетбол, волейбол, тенис, лека атлетика, колоездене, снуукър, Формула 1 и т.н. Колкото и странно да е, много ми е приятно да обикалям по магазините за дрешки. Имам си няколко сериалчета, които си ги следя редовно.
3. Не, не работя. Ужким, съм се отдал изцяло на изучаването на фарсито...
4. Не вярвам да има човек, който да не обича! Аз лично обожавам семейството, приятелите си, както и самия живот!
5. При положение, че обичам живота, няма начин да не съм щастлив! Понякога изпадам в някакви кофти настроения, но доста бързо се измъквам от тях...
6. Да ти кажа честно, иска ми се да променя начина, по който разсъждават голяма част от хората. В смисъл такъв - повечето българи са изключителни песимисти и мислят главно от негативна гледна точка. Няма как да ти се случват хубави неща ако разсъждаваш пораженчески. Ето защо, аз си се стремя да съм максимално позитивно настроен и по този начин се опитвам да влея малко оптимизъм на хората около мен. Дали успявам, вече е друга тема...
Дичоу написа:
1) Музика извън транса?
2) Ходил ли си на ивенти на HMSU, Renesanz...и изобщо НеТранс парти в Бг?
3) Впечетления....
4) Дали ще ти е кеф ако на пример транс музиката стане толкова популярна сред чалга населението...и общо взето хаЛусърите един ден се събудят като убедени трансаджии
5) Заставал ли си зад пулт? Миксирал ли си?
6) Опитвал ли си да правиш музика на някой от популярните софтуери...
7) Как си представяш развитието на музиката като цяло след на пример 50 години...дали всички вече ще бичат "дигитална" музика...и изобщо...електронната музика ли е бъдещето?
8 ) Намери ми най-якия ремикс на "Requiem for a dream"
9) Ако слушаш транс заради силното му въздействие на подсъзнанието,а не на съзнанието (поради липсата на вокали на пример) би ли слушал...симфонична музика...поради същата причина
10) Мнението ти за стила TranceStep (Drum'n'Bass + Trance)
Пример 1Пример 2Красив Пример 31. Иначе слушам доста рзнообразна музика, но в нито един от останалите видове не съм задълбавал толкова, колкото в Транс-а. Много се радвам на Guns N' Roses, Bon Jovi, Queen, Aerosmith, Bryan Adams, Santana, Savage Garden, Fugees, Rod Stewart, Scissor Sisters, Benny Benassi, Roger Sanchez и т.н. да не изброявам повече, смятам придоби някаква бегла представа...
2. На НеТранс парти съм ходил, но не на изброените от теб... За последно бях в Ялта на Benny Benassi, иначе съм бил и на Victor Calderone, Roger Sanchez, Sandy Rivera...
3. Впечатления ли? Трудно ми е да кажа, че съм се размазал от удоволствие, тъй като определено имах чувството, че не съм си на мястото сред всичките хаЛсърчета, които присъстваха. Аз лично бях на тези партита, защото самите DJ-ей са изключително известни и имат дадени тракове, които ми харесват, но като цяло атмосферата не е такава, каквато е на едно Транс парти. Скоро четох някакви отзиви за едно от партита на H.M.S.U., а именно Garden Operations и останах с впечатлението, че доста от хората са си тръгнали разочаровани...
4. Сложен въпрос, тъй като той може да се разгледа от няколко гледни точки. Ако наистина в един прекрасен ден се окаже, че трансърите значително сме се увеличили и надминаваме по брой хаусърите, то тогава, клубовете искат или не, ще трябва да се съобразяват с нас и ще трябва да започнат да правят Транс партита и да канят Транс DJ-ей. От друга страна, ако се смени модата и Транс-ът започне да се слуша от всеки, то тогава ще се изгуби част от обаятелността му, ще навлезем в онзи комерсиален кръг, от който няма излизане. Лошото е, че вече започва да се наблюдава такава тенденция сред хората, в смисъл такъв - в последно време ми се налага да се запознавам с голяма част от новите трансърите и представи си само учудването ми, когато разбера, че за тях Транс DJ-ейте се изчерпват с Армин и Тайс (пак добре, че Тайс не е хаЛсър). Това донякъде се дължи на факта, че по торент сайтовете се качават само техните радио предавания, но пък ако наистина се целиш да си Транс фен, то тогава трябва поне малко да се поинтересуваш от хората, които действително правят ASOT и CL това, което са, а именно - всичките продуценти и артисти, участващи в траклистата на дадено предаване, защото Тайс и Армин само миксират техните продукции...
5. Заставал съм зад пулт, но само за да го снимам, никога не съм миксирал на живо пред хора. Иначе имам няколко опита да си миксирам няколко любими трака, но определено това не е за мен, предпочитам да си се оставя в ръцете на професионалистите, които знаят какво и как да направят, за да ме накарат да не спирам да скачам! На всичкото отгоре, прекалено много хора вече се опитват да миксират и се кичат с титлата "DJ" пред името си, при положение, че единственото, което умеят е да работят с някоя програмка от сорта на Virtual DJ!
6. Не, не съм, а и за сега нямам желание...
7. Не мисля, че електронната музика ще доминира, дори и след 100 години, тъй като китарата, барабаните и останалите инструменти надали ще си изгубят влиянието, което имат днес...
8.
Requiem for a Dream (Paul Oakenfold Remix) - лично за мен най-добрия ремикс, тъй като Оуки определно е успял да запази невероятната атмосфера на оригиналната версия на Clint Mansell,
ремикса на Tiesto също не е никак зле, но личният ми фаворит си остава версията на Оуки...
9. Говорил съм си с хора, които слушат Транс от самата поява на този подстил в EDM-a и те са ми казвали, че голяма част от по-старите фенове, вкъщи си слушат именно симфонична музика, докато Транс-а остава само за партита. Наистина в голяма част от брейкдаун-ите на доста от траковете звучат пиана, цигулки и други инструменти, като че ли именно това предпоставя по-нататъшното музикално развитие.
10.
Пример 1 - определено ми хареса, звучи доста интересно и в същото време мелодично.
Пример 2 - хареса ми дори повече, отколкото първият такъв. Началото на трака е толкова спокойно и въздействащо, а пък за вокала на Savvy - нямам думи, невероятен е. Като цяло песента наистина е много добра, даже си я адд-нах сред останалите ми любими в youtube.
Красив пример 3 - хмм, какво да ти кажа за Красив пример 3. Понеже обичам да съм честен, ще си призная, че ако има някой изпълнител или артист, който да не мога да понасям, то това определено е Bjork!!! Преслушах го набързо трака и от това, което чух ми се струва, че без виещото гласче на исландката, то това наистина би била една прекрасна песен... но просто Bjork

Преди около шест години ходих на фитнес в Ялта и там веднъж се засякох с един дебел чичко, бивш водещ по една музикална телевизия, който е голям фен на същата тази певачка... По едно време на телевизорите в залата започна да вие исландката и аз си казах мнението за нея, той ме чу и започна да спори с мен. Каза ми, че аз нищо не разбирам от музика щом не я харесвам, тогава решихме да питаме останалите посетители на залата дали я харесват. Оказа се, че от всичките 21 човека, които бяха там, нито един не я харесва. Та този, вече бивш ТВ водещ, тогава млъкна и повече не посмя да спори с мен на тема Bjork... След това леко отклонение, нека се върна на въпроса ти за TranceStep-а. Струва ми се, че има доста хляб в този вид електронна музика - звучи различно, но и същевремнно притежава това хипнотично въздействие на истинския Транс... струва си да бъде следено развитието на този подстил EDM...