|
Аз съм се возил на стоп на каручка... ето и моята история:
Като дете ме пращаха често на село, където помагах на дядо за какво ли не... нищо, че бях б@хти-и-мързеливото лапе... Един път се случи да берем грозде, през 2 села в трето (щото според комунистите, там ни бил парцела...) и айде с дедо на рейса и до там... и берем си ние, на мен ми писва, щото все пак е детство, а ме ползват за индонезийски работник на къра... и решавам да си ходя, а дядо ми - вика - Хващаш пътя тука по шосето нагоре само и си в село до към 1-2 часа ходене... и аз - ок...
Но то ходене, ходене, ама писва и то... и решавам да се правя на стопаджия, макар с кола да се стига за 15 мин... и кво да гледам - иде каручка с едно зле-очукано от живота магаренце (после разбрах че се казва Вичко) и някакъв престар дядка го кара тва каруцище... И го измолих да ме качи баш до селото (е той си беше от селото де) и тръгнахме... Дядката като видя, че ше има компания по пътя, намали стереото и почна да разказва военни истории, как бил доброволец в четата на Че Гевара (от "чета" му идвало и името де), как ги нападнали колумбийските военни на границата с Еквадор, и как се криели в малкото планинско селце Селеста де Луна, високо в Андите... и ми вика "искаш ли да видиш рани от граната?" - а аз без да се замисля го отсякох с "Не, мерси, имам си..."
Стигнахме бавно-бавно до село, човека спря на бензино/станцията, да зареди с диезел. И пак поехме, даже до нашия двор ме остави, егаси любезния тип. Ест, до края на лятото го засичах из село, а повечето хора го уважаваха, като "бивш деец на партията".... предполагам ГЕРБ са имали предвид. Дали е жив още, както и Вичко, не знам. А истории свързани с магаренцето, ще разказвам друг път...
_________________ Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes... ...and this chaos, it defies imagination! Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives - you've arrived at panic station!
|