exmaster написа:
FMI написа:
В момента в който картата ти изтече вече те чака нова в централния офис на съответната банка, но ако много те мързи да го търсиш и да ходиш до там, мисля че срока е нещо от сорта на 2-3 дни най много след
поискване да пристигне в най близкия клон

Всичко което е казано по горе е правилно има само 2 неточности . Първо
картата се преиздава автоматично и е готова на датата на която е подадена молбата за откриване на сметка и дебитна карта .
Второ картата не си я получаваш от централния офис на дадена банка , а от клона в който си подала молба за издаването й .

Всъщност това е тафтология

Свикнал съм не винаги да ме разбират, но чак пък толкова

Както след това колегата е споделил, конкретно за ПИБ е задължително да се поразходиш, но във всяка друга банка няма да сбъркаш ако отидеш направо в централния офис. Мойте думи би трябвало да се четат "картата се преиздава автоматично

Не знам защо не си го прочела така

Мога да допусна неточност по втория случай, но пак не е тази за която говориш. Дори неточноста е при теб

Като казвам "най-близкия клон" следва да се разбира че няма смисъл да ходиш до по далечен и разбира се че си си подала там молбата. Т.е. казал съм същото, с тази малка разлика че както по горе е споменато за ПИБ, а и всяка банка си има ралзична политика и на някой не им пука(да се чете не пазят такава информация) в кой клон си открила сметка, карта и т.н., а да не говорим че ако този клон вече не съществува, при твойте условия, какво става? Та с тази малка разлика че всъщност номера не е къде си "подала молба за издаването й", а къде си подала молба за "преиздаването" и, ако това е необходимо. Но тъйкато вече акцентирахме на момента с автоматичното преиздаване, значи би било доста нелепо да има нужда от такава молба, т.е. където си я поискаш(да се чете "молба, за получаване"). Но тъйкато има техническо време необходимо да пристигне и никой няма да хукне да ти носи специално твоята карта, а просто ще бъде отбелязано да пристигне при следващия плануван пренос от централния офис, към съответния офис, който точно по тази причина е през 2-3 дни, за да е поне 2 пъти седмично, което всъщност е доста за тези мързели в банките

Та аз не виждам неточност, но все пак мерси за превода на по-разбираем или поне по делови език

Не виждам разлика, но подозирам че на някой би му било от по голяма полза така написано