Дата и час: 16 Яну 2026, 23:04

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 817 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 55  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Кандидати за Право 2009-2010
МнениеПубликувано на: 15 Апр 2009, 15:33 
Драскач
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Миналата година имаше такава тема, забелязвам, че е заключена и вече неактуална.

Е, наближават предварителните по история и литература, и редовните не са толкова далече. Вече трябва да сте си изградили основни идеи какво искате да кандидатствате и да ви е цел за влизане. За разлика от темата за изпитите по БЕЛ и История, където си се говори за конкретните неща относно тях самите, тук може да кажете, че това ви е първо желание, да потитате за информация от кухнята на специалността :D ( аз съм само 1 курс, но има и от по-горните курсове във форума, по-наясно с нещата), пък и като започнат да излизат оценките да се похвалите, че вече сме колеги : )

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Кандидати за Право 2009-2010
МнениеПубликувано на: 15 Апр 2009, 18:25 
Да живей словото
Аватар

Аз имам голям мерак за тази специалност. :lol: Дано да не си остана само с него . :oops: :) :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Апр 2009, 18:36 
Постоянно присъствие

Благодарил (а): 6 пъти.
И аз се надявам да влезна право:) Дано успеем всички да се похвалим с оценки

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Апр 2009, 18:53 
fall to pieces
Аватар

и аз искам право, даже мисля да съм болен оптимист и да пиша само него, но първо да видим оценките от предварителните :D а и аз само в СУ ще кандидатствам, щото нещо ме домързя да ходя в УНСС, за където голяма част от хората се преориентираха :bounce: :bounce: :bounce: Така, че ся ни остава да чакаме ...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Апр 2009, 20:51 
Да живей словото
Аватар

Anna-Molly написа:
и аз искам право, даже мисля да съм болен оптимист и да пиша само него, но първо да видим оценките от предварителните :D а и аз само в СУ ще кандидатствам, щото нещо ме домързя да ходя в УНСС, за където голяма част от хората се преориентираха :bounce: :bounce: :bounce: Така, че ся ни остава да чакаме ...

Мацка, ако на предварителния не изкараш някакви много високи оценки, по-добре напиши и други специалности, а не само право. Иначе според мен рискът е твърде голям...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Апр 2009, 21:07 
fall to pieces
Аватар

iliyana_blg написа:
Anna-Molly написа:

Мацка, ако на предварителния не изкараш някакви много високи оценки, по-добре напиши и други специалности, а не само право. Иначе според мен рискът е твърде голям...

да де, нали и аз това казвам :D иначе ако не съм сигурна, ще пиша всичко от ФФ.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Апр 2009, 07:20 
Драскач

Ами ,....виждам ,че хората малко са се спекли преди изпита и за това най-вероятно не се престрашават да пишат тук хихи :) Или пък кандидатите са малко ( дай БОже хаха ).... Хайде и аз съм в кюпа ,само че ще писа единствено право задочно :) Сега ме карате да се замисдля ,....ако на предварителния се проваля (което не го изключвам с моето решение изобщо да се захвана с това ,което датира от края на февруари) ,.....какви други специалности има (задочно обучение) ,за които се взима оценката САМО по история ? БЛАГОДАРЯ :) Не ,че бих се записала да уча,но все пак да проверя ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Апр 2009, 13:46 
От дъжд на вятър
Аватар

И аз искам много да уча право,но с моя мързел най-вероятно няма да стане :( И все пак ще дам всичко от себе си пък,каквото стане :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Апр 2009, 16:24 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 7 пъти.
аз също съм само за право и да се похваля вече съм приет в УНСС в тази специалност,но все пак СУ си е СУ

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Апр 2009, 16:42 
Драскач

Ще си позволя да постна тук едно мнение на практикуващ адвокат от юридически форум :) Редно е кандидатстващите да знаем ,че не всичко е като в Али Макбийл :)

Колега, ако бях на Ваше място и се върна във времето когато бях 1 курс, бих зарязал правото, университета и бих си намерил нормален занаят.

Юридическата работа е малко гнусна и неблагодарна. По цял ден киснеш на компютъра, дебелееш, късаш си нервите. В другия случай киснеш на опашки и се разправяш с изнервени деловодителки, които стават още по-изнервени ако се налага да ти обяснят нещо - на теб, юристЪТ да ти обяснят нещо те - нещо от тяхното сиво ежедневие, за което ти не си учил в университета.

Българинът няма елементарна правна култура и отказва да ползва юридически услуги. Предпочита да се изръси на автотенекеджията, плочкаджията, водопроводчика, козметичката или който и да е друг калъф, но отказва услугите на юристите-всезнайковци, докато не му опре ножа до кокала, но тогава вече е късно за него, а на теб не ти остава нищо друго, освен да му вземеш и ти парите за това, че е тъп. Многото пари, които имат адвокатите ги забравете - тези адвокати не са много. Идете в съда, разгледайте и си направете извод какво изкарват. Поне две години заплатата Ви ще е по-малка от тази на един таксиджия. В следващите две години ще изкарвате колкото един циганин-майстор, плочкаджия. По-нататък вече зависи от самия Вас, но колкото и да изкарвате - слънце рядко ще виждате.

Работя юридическа работа от две години. Преди 6 месеца ми се наложи да започна да работя втора работа. Започнах да правя сайтове в свободното си време. В момента имам един куп сайтове и от тях без да правя нищо изкарвам колкото от юридическата си професия, на която работя по 9 часа на ден и в която съм вложил над 8 години труд. Ако започна да правя уеб страници за адвокати, нотариуси, ЧСИ-та и малки фирми, в следващите 2-3 години ще изкарвам 4-5 пъти повече отколкото като адвокат - пари, които мога да инвестирам. Работата ще ми бъде лесна, приятна и няма да нося отговорности за сума ти пари. Няма да ме преследват безброй срокове, които ако пропусна някой ще се чуди дали да налапа дулото. Няма да кисна на опашка в Агенцията по вписвания или в Търговския регистър. Ще имам време за приятелката си и да си изпера стелките на колата. Ще имам пари за зъболекар, ще са ми платени осигуровките, ще се движа повече и най-важното - ще спра успокоителните.

Факт е :) Странното е,че напоследък не намирам много положители отзиви за тази професия сред практикуващите... Може би лустрото е вповече :) И все пак : успех на всички ,включително и на мен :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Апр 2009, 17:55 
Постоянно присъствие

Благодарил (а): 6 пъти.
абе в София си има големи фирми и холдинги,в които юрист-конс. зимат от 3000 нагоре..с условие разбира се ,че са владеее чужд език

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Апр 2009, 17:57 
Неодекадент
Аватар

Благодарил (а): 69 пъти.
Юрисконсулт, а не юрист-консулт

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Апр 2009, 18:10 
лейди британска котка
Аватар

Благодарил (а): 315 пъти.
За доброто на всички ви, искрено се надявам да не разбирате едва сега, че нещата въобще не са като в Али Макбийл. :lol: Никъде не са така, ако трябва да сме честни. Адвокатската професия е трудна. Горе-долу както всяка друга професия. Само дето толкова народ се е юрнал за това право по знайни и незнайни причини, че после като излязат да го работят, се оплакват и се надяват изобщо да не са започвали. Ами така ще е, драги мои, защото за тези неща се мисли предварително. Уверявам ви, че вън на този свят има един куп адвокати, на които им е кеф да работят това, независимо колко неприятно и нискодоходно се струва на мнозина. Но двете неща всъщност са свързани. Не можете да очаквате да работите нещо, което ви е неприятно, и да просперирате с него. И точно това доказва и разказът, публикуван от chikchirik.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Апр 2009, 18:13 
Драскач

Да,разказа всъщност никак не е единичен случай :) Само исках малко да отворя очичките на кандидатстудентите ,които имат някаква нереална представа :) Хубаво е да са наясно :)
П.с. Лека вечер ,отивам на работа хаха :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Апр 2009, 18:18 
В началото бе словото

А ако правото е това, за което този господин го описва какво би казал за икономиката.Или пък може би трябва да ходим в Техническия ,където ще учим за жичкаджии.Неговото изказване за пореден път доказва ограниченото мислене и назадничавостта на българина .Правото е било, е , и ще бъде винаги много престижна специалност.Това е така, защото то ти дава много добра основа, върху която можеш да градиш и да учиш всякакви икономики,езици и т.н.А и на последно място, но не и по важностразбира се, това е наука, която те научава да мислиш рационално и да вземаш правилни решения в различни ситуации.Относно това, че имало много юристи-ако си кадърен и работиш с ентусиазъм и желание винаги ще бъдеш възнаграден подобаващо :cheers:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 817 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 55  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Кандидати за Българска Филология 2010

[ Отиди на страница: 1 ... 6, 7, 8 ]

в КСК 2010-2011

Кристиян

113

8757

29 Сеп 2010, 17:05

Arwen Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Кандидати за Международни отношения 2010

[ Отиди на страница: 1 ... 15, 16, 17 ]

в КСК 2010-2011

_Stella_

242

8406

25 Окт 2010, 20:10

svetlio.varna Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Кандидати за неформално образование 2010?

[ Отиди на страница: 1, 2, 3 ]

в КСК 2010-2011

santoria

40

4749

24 Сеп 2010, 22:40

Mirella-Alexandra Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Кандидати за Славянска филология 2010

[ Отиди на страница: 1, 2, 3 ]

в КСК 2010-2011

mina_k

35