Ако някой не знае, Израел ще бъде представян от българка - Мира Авад. Ето част от интервюто й:
Мира: Моят баща Анвар Авад е палестинец от Галилея (северен Израел) и е заминал за България да учи медицина. Там е срещнал майка ми - Снежанка Изворска, която е учила филология в това време, и й е било възложено да помогне на баща ми с българския език. Имам двама братя - Алан, който е по-голям и е роден в София, но е израснал в Израел. Преди 20 години се премести в София да учи електроника и от тогава живее в България. Моят по-малък брат Синан работи в сферата на високите технологии и живее в Хайфа с жена си. Между другото те направиха сватбата си в София. Имам семейство в София и много ми липсват. Надявам се, че ще прочетат тази статия. Аз съм влюбена в традиционната българска музика и съм изпълнявала песента "Събрали са се, събрали" по време на моите участия.
- През 2008 групата No Angel представиха Германия в Белград. Едно от момичетата от групата - Люси Дяковска е от България. След като популяризира песента си пред българката публика и заради факта, че е българка, No Angel взеха 12 точки от България. Мислили ли сте да направите промоция заедно с Ноа в нашата страна?
Мира: Преди всичко, аз бих била много щастлива да дойда в България, защото много ми липсва семейството ми и особено заради шопската салата и кюфтенцата. Но за жалост, аз и Ноа сме заети с нашите собствени кариери, особено Ноа, която в момента е на турне в Европа. Но все пак се надявам, че българите ще гласуват за нашата песен. Аз планирам да посетя България през лятото и да видя брат си, моите мили братовчеди Мая и Ети и техните красиви деца.
Ето и песента на Израел, която е на три езика - иврит, арабски и английски:
http://www.youtube.com/watch?v=VRAFCFZCH3Y