Поред. Иво, не знам какво от лекцията имаш предвид.
Шепот написа:
Bushmen, абсолютно правилна забележка, но непълна. Пропусна слагането на имуществен ценз - 50 000 лева депозит за едните и 50 000 лева депозит за другите избори, които възпират явяването на новата партия "Зелените", която не се затрудни за по-малко от месец да събере 15-те хиляди подписа в своя подкрепа, изискани от закона (чрез щандове на оживени точки в София и други градове, където доброволците разговарят с хората и отговарят на въпросите им), но е в затруднение да намери 100-те хиляди лева, защото за разлика от другите български партии си няма мутри в подкрепа. Мисля, че това с депозитите е точно толкова сериозно фалшифициране на вота на избирателите, колкото и изброените от теб неща, че и повече. (:
Именно. Впрочем това бяха по-важните промени, които бяха заглушени от медийната дандания около Янев и осемте процента. А най-интересното е, че те бяха внесени от "демократичната опозиция"(СДС).
Гледах изискванията за пари, които се поставят пред партиите в различните държави от ЕС. В почти всички нямаше такива, а там, където имаше, бяха по-малки като сума. Ама нали сме най-бедната държава, що да нямаме най-висок ценз.
Май-май ще гласувам за "Зелените" пък. Ако се доберат до избори.
Tommy написа:
Никой от каквито и първи редове да било не го е освирквал, долкото знам, въпреки че не разбрах за кое събрание говориш.
За събранието, на което се яви заедно с Нено Димов. В "Гласове" авторът (мисля че Тома Биков се казва) описваше как бабичките са викали, докато Димов е говорел. Иначе ясно, че в ДСБ никой няма да тръгне да освирква Костов,не него имам предвид.
Tommy написа:
Тя може да е лидерска, но не е тоталитарна. Единодушието, с което се гласува показва единност, каквато е нужна на десницата днес.
За теб поздрав с една от любимите ми песни на Джудас:
United, united, united we stand
United, we never shall fall...