MNI написа:
В отговор на Hunamityisthedevil искам да кажа следното. Много от вас отговориха правилно.
На омраза не се отговаря със същото, а човек се пита какво ги е накарало да стигнат до там?
Отговорът е лесен.
60 г. подтисничество и репресии за това някой да се определи, че е чист българин.
Дядо ми е щипянин мястото където са родени най-отявлените борци. Той е знаел, че е българин. И всички в Македония го знаят. Друг е въпросът дали го споделят на всеслушание?
Но 60 г. да те учат родителите да проповядваш лъжите на сърбоманите е спасителен механизъм тези хора да искат да преживеят сръбското робство. Те го преживяха, но повечето от тях все още имат страх от репресии и повтарят лъжите на миналото.
Какво е лекарството на 21 век:
1. Да им простим, а не да ги мразим.
2. Да премахнем границите между тях и нас, а не да ги издигаме по-високо с омразата.
3. Да им дадем възможност да учат в България и да бъдат между нас.
4. Да имаме търпение да дойдат на себе си. Те са като деца, на които майка им е казала, че трябва да мразят баща си. Повечето то тези манипулирани хора се оправят с времето. Някои може би никога. Защо ви давам този пример? Защото той онагледява нещата, които са много подобни и се наричат отчуждаване.
Бъдете добри, разбрани и снизходителни към братята си отвъд Осогово не само на Великден, а през цялата година.
Да ясно е,че сърбите са виновни за положението на българите в Македония.
Никога не трябва да ги приемаме като "наши",защото омразата ги е завладяла тотално.А на омразата се отвръща с....ОМРАЗА!!!Не можем да имаме търпение към хора,които ни наричат татари.
И ти го казвам въпреки,че прадядо ми е македонец,което ме прави и мен отчасти такъв,но това е моето мнение по въпроса.