Дата и час: 19 Яну 2026, 13:40

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 110 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща

За коя специалност кандидатствате?
Анкетата свършва на 06 Сеп 2008, 14:07
Право 69%  69%  [ 54 ]
Междунардодни отношения 31%  31%  [ 24 ]
Общо гласове : 78
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Право или Международни отношения
МнениеПубликувано на: 10 Юни 2008, 20:59 
Танцуващия с клавиатури
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
мерси :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Юни 2008, 10:54 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
fly4o написа:
В София да са 100 и малко... :)

Е ти направо се изказа... :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Юни 2008, 12:11 
падна Маца в каца
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
М.Стоева написа:
fly4o написа:
В София да са 100 и малко... :)

Е ти направо се изказа... :roll:

Защо не си съгласна? Според википедиа населението на столицата е 1 257 267, което, като го разделим на 10 000, прави 126 (т.е. сто и малко) нотариуси; колко помощници имат те вече е отделен въпрос;
В тая професия обаче има нещо гнило: не стига че е с ограничен прием, но и умишелено не се организират конкурси за запълване на вакaнтните места, за да могат още по-големи доходи да се концентрират в ръцете на вече действащите нотариуси. И за да не съм голословен: Към настоящия момент (при това тази ситуация е налице от много време) в Пловдив нотариусите са 34, а би трябвало да бъдат 39. Конкурсът умишлено се бави от години и не се знае дали изобщо ще се състои. Още нещо - нотариусите са правили опит (неуспешен за щастие) да наложат поправка в закона, която гласи, че приоритетно за тази длъжност се приемат юристи, които са наследници на вече изпълняващи такава функция (нотариална), за да имало, забележете, стабилитет в професията.
Не смятам обаче, че те вовеки ще бъдат толкова облагодетелствани - вероятно след години (2-5-10, кой знае) професията ще стане с отворен прием, за което и EU ще настоява, и изведнъж ще се впишат 46834634860349 нотариуси, разчупвайки досегашния монопол. Иначе засега кратка справка: нотариусът, чийто район включва Слънчев бряг, е декларирал седемцифрен годишен доход :shock: Не е зле...
---------------
За анкетата: право без колебание

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2008, 17:32 
Пишете, о, братя

Цитат:
Иначе по темата - аз съм за право!! (dimage)

dimage написа:
Ахаха чакай че от това за семейството още ми текат сълзи от смях.... Иначе право руууулз :)))) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Що за простотия "Право или МО"? А де "Химия или физика" а? хм... Всеки к'вото го влече... еми да! Много ясно че правистите ще си държат на своето,а от МО с вдигнати ръце ще подкрепят специалността...

Плам, ти направо ме разби :!: :!: :!: :!: Останах с впечатлението, че си колежка, пък от думите ти излиза, че си право. Ново 20 :!: :wink:

Berserker написа:
...абе ако болните мозъци бяха оръжие, нас от МО щяха да ни забранят с международна конвенция!!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2008, 17:36 
очарователен тормозник
Аватар

Благодарил (а): 410 пъти.
bloody mary написа:
Цитат:
Иначе по темата - аз съм за право!! (dimage)

dimage написа:
Ахаха чакай че от това за семейството още ми текат сълзи от смях.... Иначе право руууулз :)))) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Що за простотия "Право или МО"? А де "Химия или физика" а? хм... Всеки к'вото го влече... еми да! Много ясно че правистите ще си държат на своето,а от МО с вдигнати ръце ще подкрепят специалността...

Плам, ти направо ме разби :!: :!: :!: :!: Останах с впечатлението, че си колежка, пък от думите ти излиза, че си право. Ново 20 :!: :wink:

Пламена е МО, просто е честна и иска да е от полза на всички кандидат-студенти...

you've arrived at panic station!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2008, 17:46 
Пишете, о, братя

Е да съм писала някъде, че не е честна :!: Не издребнявай сега... Просто двата поста са малко противоречиви :bounce:

Berserker написа:
...абе ако болните мозъци бяха оръжие, нас от МО щяха да ни забранят с международна конвенция!!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2008, 17:49 
очарователен тормозник
Аватар

bloody mary написа:
Е да съм писала някъде, че не е честна :!: Не издребнявай сега... Просто двата поста са малко противоречиви :bounce:

Аз примерно съм писал пост, в който препоръчвам МО... но тва не ми пречи да си твърдя, че само Правото кефи от този факултет... въпрос на гледна точка, критерии, амбиция и възможности..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Яну 2009, 11:48 
В началото бе словото

значи спора е от ясен по-ясен...правото в България в момента е най-голямата прее*авка , която можеш да учиш..ако нямаш силен гръб и големи връзки - ставаш боклучия или работиш като правен консултант с 800-900 лв заплата , като се има впредвид , че в 1 call center се взима повече. Плюс това с правото може да се уредиш на добра работа чак след мн мн време..изисква се къртовски труд поне 15 години , за да можеш да се утвърдиш и да взимаш някви пари. Не може да очакваш , че ще се реализираш след като тази специалност я завършват толкова мн хора в България , пренаситен е пазара и затова заплататите са толкова ниски , а готините места вече са заети или ако се открие такова се явяват 100 човека за 1 място ?! Желая ви успех прависти..
колкото до МО - това е мн по-елитарна специалност , която дава голям кръгозор от възможности. Ако изкараш една магистратура икономика или нещо маркетинг или др - ти просто можеш абсолютно навсякъде да работиш - щеш дипломат (което също е трудно) , мениджър , във външен отдел , Европейски съюз , Външно министерство. В момента живеем във времето на глобализацията и именно заради това - МО е най-перспективната специалност в момента !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Яну 2009, 11:56 
Чалгар
Аватар

Благодарил (а): 64 пъти.
Да бе, затова преди няколко месеца по новините тръбяха, че студенто по МО ги взимал в МВнР за по-малко от 300лв. Разравай ми... За юристи бил пренаситен пазара? Бъзикаш ли се? В днесшно време на всяка фирма й трябва поне един консултант, а големите имат по много. 800 лева? Смях! Хората в днешно време, за да подпишат един договор, се допитват до адвокат. Нали тенденцията е да се развиваме по западен образец, според който едва ли не всеки трябва да си има личен адвокат.

Последна промяна ники на 29 Яну 2009, 12:12, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Яну 2009, 12:10 
Да живей словото
Аватар

ники написа:
Да бе, затова преди няколко месеца по новините тръбяха, че студенто по МО ги взимал в МВН за по-малко от 300лв. Разравай ми... За юристи бил пренаситен пазара? Бъзикаш ли се? В днесшно време на всяка фирма й трябва поне един консултант, а големите имат по много. 800 лева? Смях! Хората в днешно време, за да подпишат един договор, се допитват до адвокат. Нали тенденцията е да се развиваме по западен образец, според който едва ли не всеки трябва да си има личен адвокат.

Подкрепям! Освен това - един правист може да се реализира с всичко, с което може да се реализира и един специалист по МО (в крайна сметка имаме и такава специализация!), но не и обратното... Замислете се само колко от преподавателите в специалността МО са завършили наистина МО като основна специалност... не са много. Пък за следдипломните специализации - колкото щеш: международно право, международни отношения и политика, европейско право - в западните университети се предлага всичко това и изискването е степен по право от роден университет... ;) Иначе нищо лошо за МО - имам страхотни приятели, които учат тази специалност, но съм убеден, че така или иначе и за тях, и за нас борбата ще е жестока след завършване...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Фев 2009, 16:58 
падна Маца в каца
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
delete, не мога да го разбера тоя фарс.
ясно: всеки от двете специалности гледа в чуждото канче и си втълпява сам, че е направил по-добрия избор, понеже и в двата случая подготовката е на съпоставимо ниво;
без да ти коментирам гипсовата логика и увереност, само ще отбележа:
т'ва за "големия кръгозор" и "абсолютно навсякъде да работиш" не знам да съществуа някъде освен в нечии ирационални представи; само не казвай, че правото не дава и от двете в по-малка степен (от благоприличие няма да казвам друго);
това, че юристите са много, се подчинява на пазарната икономика: ако си добър, успяваш да се наложиш;
останалото много точно ти го каза explorer.
надявам се, че с "много по-елитарната си специалност" си доволен, че си хванал дядо господ за шлифера, а пък ние, дето сме направили "най-голямата преебавка", се надяваме да ни вземеш за секретарки като станеш министър

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Апр 2009, 08:03 
Флъдзила
Аватар

Благодарил (а): 5 пъти.
МО за тази година ясно ли е как са местата за момчета/момичета?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Апр 2009, 14:01 
очарователен тормозник
Аватар

Аз пък ви съветвам - идете до ректората, намерете северното крило и стаята с надпис Отдел Студенти ЮФ. До нея би трябвало да има табла в стъклени кафези. Намерете по тях програмата за 1,2,3,4 и 5 курс МО и коментирайте видяното. Може да сравните с Правото...

И нещо друго - специалностите са горе-долу подобни, нищо не ви пречи, да ги вземете и двете, при повечко желание. Въпроса е - след това, какво? Не искам конкуренция, моля ви - станете дипломати. Опознайте света, обиколете държавите. Какво ще се занимавате с закони и дела. А и сега като сме част от ЕС, наши експерти там ще са много необходими. И специалността МО вече придобива ключово значение за евроинтеграцията, и няма какво да се лъжем - обикновен правист няма да се справи чак-толкова-добре...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Апр 2009, 22:17 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
Къде е отговора " нито едно от двете".
Аз гласувам за това. :)

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Апр 2009, 23:14 
От дъжд на вятър

аз пък искам да ме приемат МО за да стана дипломат и да изкарвам парички и да нося яки костюми ...дано да се осъществи желанието ми :o :o :o :o :o :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :) :) :) :)
не съм ли наивна xaxaaxaxxaax

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 110 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Международни отношения - частно парти, поканени са всички :Р

[ Отиди на страница: 1 ... 4, 5, 6 ]

в ЮФ

pora_e_priqtel

76

6209

17 Ное 2005, 13:40

pora_e_priqtel Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Магистратура-Международни бизнес отношения

в Магистратури

kristy

9

1586

01 Юни 2013, 20:08

steffanow Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Кандидати за Международни отношения 2010

[ Отиди на страница: 1 ... 15, 16, 17 ]

в КСК 2010-2011

_Stella_

242

8428

25 Окт 2010, 20:10

svetlio.varna Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Международни Отношения- всички курсове

[ Отиди на страница: 1 ... 21, 22, 23 ]

в Студенти - общ форум

L'Inspecteur

338

12539

01 Ное 2006, 08:39

L'Inspecteur Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Кандидати за международни отношения

[ Отиди на страница: 1, 2, 3, 4 ]

в КСК 2009-2010

ТΞD

59