Дата и час: 21 Яну 2026, 19:44

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 90 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Матури като вход през 2009
МнениеПубликувано на: 26 Апр 2009, 17:30 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Да така е...Няма смисъл да пишем вече по този въпрос като и двамата сме прави.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Апр 2009, 08:32 
FMI
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
TsukI написа:
За КН ми трябва поне 5,40-5,50 на изпита, а надали ще успея да исзскарам толкова...

Ти си иди на двамта изпита, а после си реши дали ще ти стигне оценката за ФМИ.
Обикновено класирането в ТУ излиза към седмица по-рано и на последния ден от записването за първа класация или ден след това излиза първо класиране в СУ. Хубаво е да имаш и това предвид.

Иначе смятам, че ТУ София е по-добър избор от ТУ Варна. Със сигурност и базата е по-добра (макар че и в ТУ София не е цвете)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Апр 2009, 09:25 
Драска само дивани
Аватар

Victoria написа:
Иначе смятам, че ТУ София е по-добър избор от ТУ Варна. Със сигурност и базата е по-добра (макар че и в ТУ София не е цвете)

Вики, разреши ми да не се съглася с тебе - ТУ-Варна винаги пред ТУ-София ;) Причини да се стои в ТУ-София изобщо не мога да се сетя....
Макар че, ако трябва да съм честна, едно време кандидатствах само в ТУ-София. Сега ако мога да се върна назад и да го променя, може би бих искала повече ТУ-Варна. Амаааа не си гпо пожелавам, понеже бакалавърските/инженерните години нямам желание да ги повтарям, колкото и готини и интересни да бяха.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Апр 2009, 12:39 
Писаружяк
Аватар

leia_loves_cats написа:
Вики, разреши ми да не се съглася с тебе - ТУ-Варна винаги пред ТУ-София ;) Причини да се стои в ТУ-София изобщо не мога да се сетя....

И с какво ТУ Варна е винаги пред ТУ София, ако мога да попитам?

А причини да се стои в София споменах вече няколко по-горе.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Апр 2009, 16:49 
Драска само дивани
Аватар

sedrik написа:
leia_loves_cats написа:

И с какво ТУ Варна е винаги пред ТУ София, ако мога да попитам?

Можеш да питаш каквото си искаш. По абсолютно същите причини които си описал/а/ по-горе и по още редица други е по-добре да учиш във Варна, а не в прехвалена София.

Освен това понеже не съм учила нито в ТУ-Варна, нито в ТУ-София, не мога да твърдя къде процеса е по-успешен, но от отзивите, които чувам от учащи и на двете места, си правя изводи си за мен, че в ТУ-София просто няма смисъл да се губи време. И се радвам, че не съм влязла там някога.

Освен това, чисто субективно, понеже съм морско чадо, Варна е един прекрасен избор, имайки предвид, че не се намира на толкова неудобно място като София, има удобно летище, прекрасна инфраструктура, лекарите и болниците са на ниво, жилищата са повече от прилични и не на последно място - работа се намира по-лесно отколкото в други места в България.

Аз съм твърдо против всички да се изселим в София, щото прехраната е тука и да обезлюдим останалата част от страната. В това отношение Варна е един добър избор за живот.

Естествено това са си мои аргументи, не карам нито теб, нито Вики да се съгласявате с мен.

П.П. Понеже хич не обичам да ми се интерпретират думите по грешен начин - тук отговарям на твоя въпрос за "София", макар че много ясно съм написала "ТУ-София", както и ти си цитирал/а/.

Изобщо :
как на :
Причини да се стои в ТУ-София изобщо не мога да се сетя....
отговаряш с

????

Поздрави.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Апр 2009, 17:01 
Писаружяк
Аватар

Добре, извинявай, май наистина малко тенденциозно написах София вместо ТУ София, грешката е моя.

Аз също съм съгласен, че Варна е един прекрасен град за живеене, може би по-прекрасен от София по отношение на това, че е малко по-спокойно.
Но пък също смятам, че докато си студент по-важно е университетът и средата, в които си да са добри. Под среда тук имам предвид както вече казах академична обсановка - възможности за придобиване на повече знания, достъп до повече ресурси, международни връзки, самият дух ако искаш, който сам по себе си е важен и който го има в СУ например, ниво на преподаване; също така и конкуренция - както в университета, така и на работния пазар.

И аз не съм учил нито в ТУ София, нито в ТУ Варна, но от наблюденията, които имам, а те не са малко, впечатлението ми е, че ТУ София е по-добър.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Апр 2009, 20:40 
В началото бе словото

Напълно съм съгласен с leia_loves_cats, не мисля, че ТУ-Варна няма международни връзки и че във Варна има по-малко възможности... Както казват всички, при компют. специалности ако не си седнеш сам нищо няма да стане... Затова си мисля,че ако имаш желание и си сериозен, което впоследствие няма как да не даде резултат, ще си намериш работа... Тъй като аз тази година ще кандидатствам и тия дни раглеждах учебния план на двата ВУЗ-а КСТ... Еми на ТУ-Варна ми хареса 1000пъти повече, няма тези физики, химии, философии, икономики,които според мен са си супер излишни(може би с изключение на физиката)... Влезте сами и вижте... А и ако нямаш безброй излишни предмети, ще можеш да четеш допърнително книги и да се дообразоваш, поте така аз си мисля, а до колкото разбирав в ТУ София ги затрупват с хиляди изпити и нито можеш да си учиш по специалността до третата година някъде,нито да работиш... Моля, който се занимава с компютри(програмиране или нещо друго) да погледне учебния план на ТУ-Варна...Сега след като ходих на изпит взех да се замислям, но учебния план ми се струва много добре направен. Вие как мислите http://www.tu-varna.bg/tu-varnaumo/imag ... kst_rb.pdf ?

Днес излязоха резултатите от предварителния, аз имам 4,20, което знам,че не е много, но 17.6 % имат повече от мен т.е. 83,4% имат под мен а това май е добре като имаме впредвид,че изпита беше наистина гаден... Един приятел има 2-ка и каза,че пише,че има 471 двойки... Какво мислите дали във информатика ще се влиза с 4,20 или ако изскарам 6,00 на матурата да ходя да си бачкам, за да ми е по-лек студентския живот...

Последна промяна TsukI на 27 Апр 2009, 21:47, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Апр 2009, 21:47 
Писаружяк
Аватар

Няма какво да го мислите, ходете на всички изпити. Не кандидатствате 10 пъти, че да си правите експерименти и предположения.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Май 2009, 14:01 
В началото бе словото
Аватар

sedrik написа:
Няма какво да го мислите, ходете на всички изпити. Не кандидатствате 10 пъти, че да си правите експерименти и предположения.

Е, какви са разултатите от предварителния?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Май 2009, 15:09 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
sedrik написа:

Точно така е, не изпускайте шанса за по-висока оценка, понякога 5 стотни са от огромно значение. И не избирайте университета заради града :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Май 2009, 12:19 
В началото бе словото

Исках да Ви питам..., в ФМИ поне основните неща за хардуер учат ли се или само и изцяло софтуер, по специално в информатиката!?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Май 2009, 13:25 
Cthulhu fhtagn
Аватар

TsukI написа:
Исках да Ви питам..., в ФМИ поне основните неща за хардуер учат ли се или само и изцяло софтуер, по специално в информатиката!?

Разгледай си учебния план и виж конспекта по компютърни архитектури.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Май 2009, 17:09 
В началото бе словото

За компютърните архитектури не пише нищо или аз не мога да го открия...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Май 2009, 17:13 
take it easy
Аватар

Компютърни архитектури
Съдържание на дисциплината
Насоката на курса е да се запознаят студентите с базисните принципи на устройство и функциониране на компютърните системи.
В разглежданията са включени теми свързани с логическата организация на компютърните системи: централен процесор и основна памет – битове, адресация; представяне на данните и кодови таблици; формат на инструкциите и типове инструкции; видове адресация на операндите; прекъсвания – организация и обработка на особени и аварийни ситуации; кеш-памет – предназначение и реализация; виртуална памет – странична и сегментна организация, механизми и стратегии на подмяна на сегменти и страници; системи за входно-изходен обмен: шини, магистрали, входно-изходни процесори, DMA-контролери. Разгледани са и принципите на действие на запомнящи устройства на магнитни и оптични дискове, клавиатури, монитори и принтери. Материалът на курса е изграден върху компютрите, базирани на елементите на фирмите INTEL, Hewlett-Packard, Seagate и други световни производители.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Май 2009, 19:47 
В началото бе словото

quanchi , Много благодаря...точно това ме интересуваше дали се изучава...ФМИ все повече и повече ми харесва... :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 90 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Кандидатстване през 2008, матури и предварителни?

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в КСК 2009-2010

sveta naglost

22

2873

02 Фев 2008, 12:48

lisichora Преглежда последните мнения