Дата и час: 21 Апр 2026, 00:06

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6476 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 432  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: КСК 2009 - История
МнениеПубликувано на: 26 Апр 2009, 20:46 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 0 пъти.
RA[sgB] написа:
MidwinterSun написа:
ScionOfStorm написа:
Всичко над 10 страници си е една хубаво развита тема, според мен. :)

Замести страници с листа и ще имаш добър критерии.
Колкото и да мрънкате, подробната и голяма тема е предпочитан вариант. Естествено, че може да сте писали 25 страници с глупости, но 10 странички с верни неща изобщо не са достатъчни. Това са обширни теми с много фактология, с много анализи и оценки, като всичките тези неща е необходимо да бъдат включени в една наистина добра и изчерпателна тема. И като включите тези неща, темата винаги се получава дълга.

Асеневци е обширна тема. Още повече имайки предвид, че се включва и Калоян... За да развиете достатъчно добре тази тема трябва не просто да изпишете книжките, ами и допълнително листи да си поискате.

Стискам ви палци на всичките, наистина. Най-малкото, защото си спомням миналата година какво ми беше. Гответе се и ви желая още повече късмет на редовния изпит.

Извинявай,ама това вече са си зубърски изказвания...Да не говорим,че половината неща,които пишем в темите си не сме длъжни да ги знаем...Ако сте забелязали в справочника на СУ пише,че трябва да се усвои материала от учебника за задължителна подготовка...не знам,ама ако препиша от обикновен учебник за асеневци и калоян,едва ли ще ми излизи повече от 5 листа!Така че всичко е лъжа и измама за изкарване на повече пари по частни уроци и продаване на теми!

абсолютно правилно изказване!за жалост и двете теми при мен бяха оставени на съдбата да не се паднат,но уви!излязох разбира се няма смисъл от демострации на посредственост 3 не върши работа на никого!радвам се за вс други въпреки 4е при мен излязоха мн хора но май от форума съм само аз който не е писал!Готвя юли явно!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Апр 2009, 20:52 
В началото бе словото
Аватар

Ice_heart написа:
аз залагам на Асеневци (сънувах, че ще дадат Калоян :) ) и на Църковното движение :)

по-рано написан от мен пост :P, сега ако си сънувам и оценката ще бъда много щастлива:D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Апр 2009, 20:55 
лейди британска котка
Аватар

Благодарил (а): 315 пъти.
ShadowsInBlue написа:
MidwinterSun, 4 часа са малко време, за да напишеш подробна тема. Като си прегледах темичката вкъщи и като изключим фактологическите грешки и тъпите грешки от недоглеждане, имам само 2 пропуснати момента - битката на Асен при Сяр и Инокентий 3 с/у българите. И 12 страници. Но над 4 не очаквам, за редовния ще се постарая повече. What can't kill you can only make you stronger :rr:

Да, малко време са. Преди мен вече отбелязаха, че тази тема би трябвало да се даде в съкратен вариант. Но, повярвайте ми, 20 страници за 4 часа са напълно постижимо нещо. И то за вас ще е от полза, бе, хора... Аз вече си влязох. Написах си обема, изкарах си оценката и съм вътре. Не ги говоря тия работи за себе си.

RA[sgB] написа:
Извинявай,ама това вече са си зубърски изказвания...Да не говорим,че половината неща,които пишем в темите си не сме длъжни да ги знаем...Ако сте забелязали в справочника на СУ пише,че трябва да се усвои материала от учебника за задължителна подготовка...не знам,ама ако препиша от обикновен учебник за асеневци и калоян,едва ли ще ми излизи повече от 5 листа!Така че всичко е лъжа и измама за изкарване на повече пари по частни уроци и продаване на теми!

Добро утро, обаче се явяваш на зубърски изпит, за който се изисква и да зубриш.
И щом като искате да сте в СУ, сте длъжни да ги знаете нещата. Не аз така съм решила и не сте първите, които минават по този път, нито ще сте последните.
И не е един учебник. А няколко учебника. И като събереш всичките тези учебници с цялата информация - ето ти я темата.
Не са нещата до частни уроци. Най-малкото до продаване на теми - колкото го има зазубрянето на материала, толкова е важно и това да ти бъде обяснена темата. Материалът не е малко и колкото по-добре сте подготвени върху него, толкова по-големи са шансовете ви да изкарате висока оценка и да ви приемат това, което искате.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Апр 2009, 20:56 
Драскач
Аватар

Amberglow написа:
Anna-Molly написа:
Абе никой ли не е писал за Новобългарската просвета хаха само аз ли се прецаках :D :D

:lol: аз, ама мисля, че пооплетох 2-3 дати минимум.

Аз може и повече да съм оплела, но нямам никакво желание да отварям учебника да сверявам- каквото е това е. От утре пак се хващам за историята.

Политиката е втората най- древна професия. И мисля, че е твърде близка до първата
Роналд Рейгън

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Апр 2009, 20:56 
Постоянно присъствие

Благодарил (а): 6 пъти.
Това за учебника е много хубаво,но за жалост в нашата образователна сис-ма неприложимо.Ако ставаше така нямаше да има уроци...И за пример...аз се готвя от 11 клас по история.Ходех на курсуве в СУ и Средновековието ни го четеше Матанов.На пробния изпит се падна Аспарух,писах всичко от курса.Тая тема я знаех мо-та-мо.Изкарах 4.оо.Когато отидох да си видя работат се оказа,че нашата тема е рекалено подробна за славяни и прабългари,а за Тервел имаме 6.7 изречения.Пишеше в рецензията,че Тервел едва ли не ми е претупан.И аз как да изкарам по-жисока оценка като имам тема за 4....Толкова бях разочарована от всичко,че просто още се ядосвам като се сетя.Матанов не по иска да ми обесни,защо темата е с лоша стурктура и бедна на фактология...СЕга сам в ОТ теми са в пъти по-подробни.На изпита писах за Асеневци,които при нас са много подробни.ЕДвам я свърших темата...написах 15 листа (но имам широк почерк и писах мн бързо накрая)..така че няма как...ако ставаше само с учебник ...Просто сис-мата е гадна

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Апр 2009, 21:07 
В началото бе словото

Имам един въпрос и дано този път някой ми отговори ;] Та записах се и на предварителен по литература, а има вероятност да не се явя.. някой знае ли дали се пише служебна двойка или нещо друго ? :scratch:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Апр 2009, 21:08 
Неодекадент
Аватар

Благодарил (а): 69 пъти.
Не се предоверявайте на информацията в справочника на СУ за кандидат-студенти. Ползвал съм книги с планове на теми за СУ с автори членове на изпитната комисия и съм установил, че това, което се изисква, е много повече от написаното в трите учебника - и количествено, и качествено. В тези учебници са изложени не всички събития, важните не дотам подробно, за анализ и оценка да не говорим - такива в учебниците почти няма. Това е и причината много препатили да се чудят: "Защо имам ниска оценка? Всичко от учебника написах..."

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Апр 2009, 21:10 
Да живей словото
Аватар

Интересно ми е само на какъв принцип се пишат оценките, защото според мен и тук, както при литературата всичко е супер субективно. :| Ако сме с късмет и попаднем на готин проверяващ може и с по-малко обемче да минем с по-висока оценка. :|

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Апр 2009, 21:12 
Неодекадент
Аватар

Има си обективни критерии - до две единици за пропуск на основен въпрос, по 25 стотни за хронологическа грешка, до единица за груба грешка, 50 стотни за липса на увод, 50 стотни за липса на заключение и т.н.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Апр 2009, 21:13 
Постоянно присъствие

Благодарил (а): 6 пъти.
шаблон

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Апр 2009, 21:14 
Да живей словото
Аватар

Scorpion написа:
Има си обективни критерии - до две единици за пропуск на основен въпрос, по 25 стотни за хронологическа грешка, до единица за груба грешка, 50 стотни за липса на увод, 50 стотни за липса на заключение и т.н.

ОК, но какво ще рече груба грешка, какво ще рече основен въпрос?!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Апр 2009, 21:15 
Да живей словото

Благодарил (а): 1 пъти.
Scorpion написа:

Ами ако сме пропуснали 2-3 събития,които не са толкова важни?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Апр 2009, 21:16 
Неодекадент
Аватар

Основен въпрос - вътрешна политика на хан Омуртаг в темата "Българското ханство през първата половина на IX век". Груба грешка - Левски роден в Калофер.
Ако сте пропуснали 2-3 събития, които не са чак толкова важни, санкцията би трябвало да е в рамките на 25-50 стотни.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Апр 2009, 21:19 
Да живей словото

Благодарил (а): 1 пъти.
благодарим за отговорите,оценяваме помощта!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Апр 2009, 21:20 
Да живей словото
Аватар

Е по тази логика не би трябвало да се иска обем чак 20 страници. Ох, не знам вече ми омръзна да си правя някакви тъпи сметки и да се чудя колко имам.

Scorpion, мерси за цялата информация, която ни даваш в тази тема. Ти за нас кандидат-студентите тази година си нещо като бюро за справки. :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6476 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 432  Следваща