Дата и час: 16 Яну 2026, 16:24

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Сътворението На Земята
МнениеПубликувано на: 16 Апр 2009, 09:44 
Плиний Стари
Аватар

Благодарил (а): 25 пъти.
Какво мислите за тази теория и въобще по въпроса :)

http://vbox7.com/play:60581c86
http://vbox7.com/play:f553cabb
http://vbox7.com/play:5cf5f743

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Сътворението На Земята
МнениеПубликувано на: 22 Апр 2009, 19:00 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 0 пъти.
Факт е, че много от най-великите физици са били религиозни. Например, Нютон е отделил години от живота си, за да изследва "Откровението" от Библията, за да предскаже кога ще свърши света(не преди 2060г.), а Айнщайн казва, че вярва във природна сила(която той определя като основа на неговата религиозност), която още не можем да разберем.

Аз съм по-скоро на мнението на Айнщайн - определено съществува "нещо", което хората не могат да разберат напълно, съответно не могат да обосноват използвайки физико-математическия апарат, чрез който сме свикнали да си обесняваме всичко природно. Това обаче не е класическото разбиране за религията, а по-скоро скептичен поглед над нея.

Съответно, не мисля, че Библията дава каквито и да са достоверни данни за създаването на Земята. Не мисля, че на Великден трябва да боядисвам яйца например (това пък къде се споменава в Библията?), нито мисля, че трябва да празнувам каквито и да са други празници на определени дати в годината. Но дали съществува нещо, което е създало всичко и което ние (още) не можем да разберем - определено.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Апр 2009, 21:35 
Плиний Стари
Аватар

Аз съм напълно съгласен и с теб и с Нютон и с Айнщайн, но това е прекалено общо... Значеш ли нещо по конкретно за вярванията на тези учени?

Не знам Нютон как е стигнал до извода че "няма да е преди 2060", но съвпада с една моя теория! Нострадам е написал доста ясно "...зората на новот хилядолетие...", което бе много погрешно тълкувано и не мога да разбера защо бяха решили че зората е началото, може би грешен превод от френски, но той е написал точно зората, ако си спомням правилно. А кога е зората? Тя е в първата една четвърт на денонощието и отнесено това към хилядолетие какво значи? Значи че ще е преди 2250 да речем и със сигурност ще е след 2060, дори след 2200 :) И някъде бях чул че 2222 било съответствало на 666, но не помня каква беше идеята за това... Та като обединим тези факти и разбира се ако са верни, за по красиво може да отсечем 2222 година :) Но за съжаление вероятноста да живея толкова дълго е много малка, въпреки напредъка на медицината, едва ли ще узная дали съм бил прав, а за съжаление не вярвам в задгробния живот, въпреки че се надявам да има нещо такова като безсмърна душа, но не мога да го повярвам преди да има поне някакви факти по въпроса!

Друга моя хипотеза: Много учени вече започнаха да разглеждат земята като жив организъм и питам аз, защо да не разглеждаме така цялата вселена? Което би обяснило много неща! Например така както нашето тяло е една микровселена за нас, но е всичко за много от съставните му части! Конкретно ние определено се държим като вируси :) И от там стигам до заключението че всъщност "Бог" е по логично да не ни "обича"!!! Т.е. ДА, той със сигурност е много по могъщ от нас, но явно не достатъчно, щом все още не е успял да се излекува :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2009, 18:27 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
Да, от някаква гледна точка предните мнения, както и филмчето звучат много хубаво, но прекалено хубаво за да е истина. Не лазполагам с факти, които да опровелгаят написавото от колегите, но и те не разполагат с ясни и категорични факти нито за 2250, нито за 2222, нито за 2060, нито за това, какво е станало на великден 1г(когато се казва че е възкръснал Христос)!
Ако вярваме обаче на подобн теории и догадки, защо обаче да не споменем че Ванга е предвидила(ще видм дал е истина, но аз се надявам да стане по-рано) че хората ще осъществят контакт с извънземен интелект(който не е задължително да има формата на зелени човекоподобни с едно око) около 2200година. Интересното е че предвижданията на Ванга продължават до след 2000 - 3000 години, така че ако се вярва на този крайно несигурен, но поне някакъв документиран и съществуващ източник, човечествто няма да изчезне близкото хилядолетие, можеби докато се роди нов пророк, каквито са според различни вярвания Христос, Кришна, Моисей, Мохамед, Зороастър, а защо не и Ванга.
Дано да доживеем мига, в който метафизичните явления станат физични!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Апр 2009, 00:50 
Плиний Стари
Аватар

Ако съжалявам за нещо, то е че не съм виждал ванга жива... Следкато тя е най авторитетната, ако се бяхме срещали щях да знам дали да вярвам или не :) Досега не съм срещал човек с каквито и да било неоспорими свръхестествени способности...

В същото време имам един случай когато душата(съзнанието) ми се отдели от тялото и това ми спаси живота в съвсем буквалния смисъл. Някой беше забравил някакви пържоли - мисля - в печката, но още от сутринта и цял ден си горят и се опушва... В един момент вече в целия апартамент има плътна мъгла и не може да се диша, а аз си спя... И се събуждам и не се вижда нищо от тази мъгла, ставам и почвам да обикалям, да видя какво гори, влизам в кухнята отварям печката и в този момент ме лъхва огън, който ако бях материален трябва да ме направи на нищо... И въпреки че бях доста малък, осъзнавам това и след това осъзнавам че липсата на кислород също не ми пречи и в този момент осъзнавам че аз съм там но не и тялото ми и в момента в който искам да го намеря, т.е. в момента в който си помислих да се върна при него, не се върнах а направо се телепортирах в стаята си и се видях да лежа на леглото и да спя... Влязох в тялото си с мисълта че веднага трябва да се събудя. Станах и въпреки че не можех да дишам, не се панирах, защото вече знаех какво точно се случва и какво трябва да направя. Та вместо да побягна извън апартамента, просто отворих прозорците, спрях бушоните и с една пръчка от далече отворих печката... И то беше време да отивам на училище, от където ме изгониха още първия час, защото определено смърдях нетърпимо на изгоряло, а това че се бях изкъпал след това определено не ми помогна, като всички дрехи бяха пропити и няколко дни не се отмирисаха... Всъщност е доста странно как не съм се задушил, при условие че когато станах димът покриваше всичко над една педя от земята, а леглото ми беше на поне три, ако не и повече...

Та може и втори живот да живея...

Но може и да е било просто сън... Интересното е че ако е било сън не мога да си обясня някой от последвалите събития, но ако не е било, защо не мога да го контролирам или поне да го повторя, вярно че не съм изпадал в подобна ситуация втори път, т.е. да има опасност да умра в съня си, но все пак не вярвам :) За сега!

Отделно имам способност да манипулирам съня си. Т.е. мога както е в нормалния случай да съм страничен наблюдател, но ако поискам мога да го променям съвсем съзнателно в каквато на мен посока ми е удобно, като не да съм в съзнание и да си фантазирам, а мога да манипулирам само това което зависи от мен, а не цялостната картина... Това може да бъде доста забавно тъйкато там нещата не винаги се подчиняват точно на правилата в нашето измерение... Но тъйкато не е просто сън, а нещо повече, смятам че се случва някъде все пак, може би именно в друго измерение! За съжаление доста отдавна не съм сънувал и най вероятно вече и тази способност съм загубил... Най интересното обаче е че хем спя хем съм в съзнание и знам че сънувам...

Имал съм случаи и с много слаба телепатия, на границата с допустимата случайност и затова и в нея не вярвам...

Разбира се се надявам че както се твърди, на много, ако не и на всички хора са им заложени някакви неща, които просто не са развити и случайно в стресови ситуации могат да се отключат и да са неща които да са реални и да подлежат на осъвършенстване и развитие, но докато не видя човек, който да владее нещо и да може да го контролира...

Някой от вас имал ли е някакви такива странни преживявания :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Апр 2009, 22:19 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 0 пъти.
FMI написа:
Аз съм напълно съгласен и с теб и с Нютон и с Айнщайн, но това е прекалено общо... Значеш ли нещо по конкретно за вярванията на тези учени?

Ами, честно казано, не съм се интересувал толкова много. Сега намерих един цитат от Айнщайн, който всъщност разяснява неговата религиозност - "A knowledge of the existence of something we cannot penetrate, our perceptions of the profoundest reason and the most radiant beauty, which only in their most primitive forms are accessible to our minds - it is this knowledge and this emotion that constitute true religiosity; in this sense, and in this alone, I am a deeply religious man." Друго, което той често е обичал да казва е - "He doesn't play dice with the universe" (He = God)

А за религиозността на Нютон тук има доста информация - http://en.wikipedia.org/wiki/Isaac_Newt ... ious_views

По последния пост ще коментирам после:)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Апр 2009, 00:41 
Плиний Стари
Аватар

Имам доста сериозен проблем с цитатите които не са на български, моля превод :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ]