Дата и час: 30 Мар 2026, 22:19

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1076 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 72  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: КСК 2009 - Биология
МнениеПубликувано на: 27 Апр 2009, 17:52 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
cara_mia аз писах,4е е кръвна група Б защото се обърках,че като е Антиген А и антитяло бета и по антитялото се ориентираш и се 1,че е къвна група Б пък то трябвало да се ориентирам по антигена!Но кръвната група е А!При АБ липсват антигени!Аз получих достоверна инфо,че не липозоми или нещо от сорта е трябвало да се напише,ами ендоцитоза,фагозитоза и екзоцитоза!Смятам,че деиствително има някаква логика и то доста добра!Но вижте като ни доулегнат знанията тряя да можем да ги пеем направо!Материала си е от учебното съдаржание и няма нищо трудно!Просто тряя да го знаем :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Апр 2009, 18:34 
В началото бе словото

ЗДР на всички.И аз бях на изпита по био вчера и честно казано темата си беше доста лесна.За всички които питат трябвало ли е да се пише за лизозоми,апарат на Голджи и ендоплазмена мрежа отговора е ДА и то поради две основни причини първо участват директно в обмяната на веществата и второ са мембранни органели.Молекулката написа грешно и самата тема "КлетъчнИ мембранИ и ОБМЯНА на вещества между клетката и околната среда".Някой тук беше споменал за екзо ендоцитози...еми тва всъщност се осъществява от лизозомите,които пък се произвеждат от апарата на Голджи...така че влиза си на 100% процента...а за теста аз имам около 5 грешки.Не беше труден стига да си чел целия материал.
Някой има ли инфо дали ще побликуват теста с отговорите и кога ще е това.Успех на всички :cheers:

Последна промяна Kristinka на 27 Апр 2009, 19:52, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Апр 2009, 18:54 
Пишете, о, братя

Много си самоуверена, да не изгърмиш само и после да има ред сълзи-ред суполи, ние тук споделяме изпита, а не сме проверяващи по български език, че така неуместно да правиш забележки на Молекула, виж ти как си написала вещества :(, от къде знаеш всъщност колко грешки имаш на теста, нищо лично, дръж се колегиално, всички знаем какво беше заглавието на темата :!:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Апр 2009, 19:04 
В началото бе словото

Ок извинявам се...просто това множествено число е ключово.Бях на курс по био в СУ и ми наблегнаха на неща които трябва да се пишат по дадеди теми.Не съм самоуверена за нищо казвам че темата е лесна не че съм я написала перфектно.И сега нямам кой знай какви очаквания защото после не искам да съм разочарована.Аз се стремя към медицината,тоест не ми я кой знай каква цел СУ,но все пак...а за теста знам за кои неща не бях сиг даже си ги написах на шоколада и после си ги проверих.Извинявам се пак ако съм обидила някой...а поправката за темата основателна е защото зависи дали е ед.ч. или мн. ако беше единсвено означава само ПЛАЗМЕНАТА мембрана..замислете се просто

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Апр 2009, 19:42 
Пишете, о, братя

Я каква работа бил вършил шоколада :D :D :D , аз се чудех, защо един пич от залата ми си беше взел цял плик с лакомства, все едно беше на банкет или бал, коли, кафета, снаксове, дъвки, бонбонки, май повече време му отне докато ги изяде, отколкото да напише нещо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Апр 2009, 19:42 
В началото бе словото

Еми и аз да ти направя забележка-така ли се пише "испит" :!:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Апр 2009, 19:48 
Пишете, о, братя

Споко, без да се заяждаме, подобни грешки се допускат и от бързина, пък и тя колежката ще ни обещае, че няма да се явява на изпита по БЕЛ на 10 :D :D :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Апр 2009, 19:55 
В началото бе словото

Споко, няма ;) не ми е сила БЕЛ-а

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Апр 2009, 20:00 
В началото бе словото

Аре стига с заяжданията....Кой каквото написал,написал ще се види след време...А да питам верно дали ще изкарат верните отговори от теста,че ми е интрига....И там след време нали като изкарат резултатите ще може да ги проверим чрез сайта,с входящия номер и ЕГн-то...
И да кажа за темата-не ми допадна особено-ама това не е концерт по желания...
За теста-имаше доста въпроси от 8 клас,които направо ме матираха,поради причината,че просто 8 клас го прочетох на един дъх....
СЪДБА какво да се прави.....Ще се борим до край...имаме още един шанс....
Нека като излезнат резултатите някой да напише тука,че може да не забележа в сайта на СУ...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Апр 2009, 20:12 
Пишете, о, братя

Коко, ни не се заяждаме, бъзикаме се.......не се пали толко, със сигурност тук във форума все някой ще обяви кога ще излязат резултатите, ти все пак си проверявай и в сайта, и ми е любопитно, защо колеги пренебрегвате анатомията- 8 клас?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Апр 2009, 20:20 
В началото бе словото

една съученичка каза,че в зала близо до нейната съобщили че във вторник вечерта щели да излязат резултатите,но аз не съм склонна да вярвам при положение че по математика(изпита беше на 12)излязоха едва днес.Вярно имаше и празници,но мисля че поне 10 дена ще минат :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Апр 2009, 21:05 
В началото бе словото
Аватар

scalpelo написа:
А аз писах 31 :lol: :lol: :lol:

Ей аз и Молекулата ли сме най-тъпите бре :? :? :? :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ей Никоайчо :connie_mini_girlcry2: не сме тъпи,просто ни мързи... :mrgreen:

http://www.bgbanka.com/reg.php?ref=12861

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Апр 2009, 21:14 
Пишете, о, братя

Дам и аз писах в темата и за фагоцитоза и пиноцитоза, но не разбирам дали ендоцитоза и екзоцитоза трябва да се пишат в темата?

Пиноцитозата е физичен процес, при който клетъчната мембрана поема течни частици (капки). Клетъчната мембрана се доближава до обекта, като се вдлъбва и частицата влиза във вътрешността, като около нея клетъчната мембрана образува малки мехурчета, които са изпълнени с течност и те навлизат в цитоплазмата.

И тва влиза в критериите!!!

Последна промяна Rehabilitator_ на 27 Апр 2009, 21:20, променена общо 2 пъти

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Апр 2009, 21:16 
В началото бе словото
Аватар

Kristinka написа:
ЗДР на всички.И аз бях на изпита по био вчера и честно казано темата си беше доста лесна.За всички които питат трябвало ли е да се пише за лизозоми,апарат на Голджи и ендоплазмена мрежа отговора е ДА и то поради две основни причини първо участват директно в обмяната на веществата и второ са мембранни органели.Молекулката написа грешно и самата тема "КлетъчнИ мембранИ и ОБМЯНА на вещества между клетката и околната среда".Някой тук беше споменал за екзо ендоцитози...еми тва всъщност се осъществява от лизозомите,които пък се произвеждат от апарата на Голджи...така че влиза си на 100% процента...а за теста аз имам около 5 грешки.Не беше труден стига да си чел целия материал.
Някой има ли инфо дали ще побликуват теста с отговорите и кога ще е това.Успех на всички :cheers:

Ок,написала съм го грешно и какво,инфаркт ли ще получиш??? Я се успокой....ходила си на курсовете в СУ,и? Това не означава че знаеш на 100%.....успокой се .... :mrgreen:

http://www.bgbanka.com/reg.php?ref=12861

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Апр 2009, 21:32 
В началото бе словото

Здравейте и от мен :D Ще може ли някой да ми обесни защо повечето смятат , че лизозоми, АГ и ЕПМ трябва да се включат :?: Не разбирам ако е трябвало да се пише и за тях защо има отделна тема и за едномембранните, всмисъл че ако трябва да се пишят едни и същи неща на две теми то се препокриват нещата и май няма смисъл :roll:
П.П. Това не означава че смятам друго мнения за грешно :wink: :wink: :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1076 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 72  Следваща