Дата и час: 21 Апр 2026, 06:49

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6476 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 432  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: КСК 2009 - История
МнениеПубликувано на: 29 Апр 2009, 14:32 
Неодекадент
Аватар

Благодарил (а): 69 пъти.
Няма нищо по-лошо за едно училище от това да се счита за престижно...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Апр 2009, 14:45 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
това с престижа май е някакво масово явление :? .. аз на моята учителка и се скарах, че ме занимава с нейните глупости и имам 6.... иначе ми обясняваше как съм щяла да имам 5 на матурата, а в дипломата 6 и какво си щяло да стане дрън дрън

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Апр 2009, 14:55 
Писаружяк

Благодарил (а): 8 пъти.
Аз гледам да не се карам с класната, щото знам колко гадна може да бъде, когато става въпрос за срочни и годишни оценки.
Не видях смисъл да се записвам на матура по география. Аз така и така се готвя по история, защо да се натоварвам и с география.
Пък класната ако си мисли, че ако изкарам висока оценка, ще го дължа на нея - жестоко се лъже. :lol:
И не знам как може да си мисли, че има престиж, при положение, че ни чете уроците от учебниците. Даже сме следели по него какво говори и всичко едно към едно. :shock: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Апр 2009, 16:01 
Постоянно присъствие
Аватар

Аз съм си избрала няколко специалности в СУ,право най-силно искам и не ми трябва матура.Записах я английски,макар че от месеци не съм гледала нищо,свързано с предмета :lol: ,понеже си имам 6.00 по история и не ми трябва да си го развалям с матура по история.А по английски не ме интересува колко ще имам,важното е да я взема :flower:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Апр 2009, 16:27 
Постоянно присъствие

Благодарил (а): 6 пъти.
Не си разваляш оценката през годините,тъй като СУ взима по високата оценка от матурата или у-ще.Само в унсс взимат матурата

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Апр 2009, 17:08 
Буря
Аватар

престижни училища и гимназии в България няма;
аз уж уча в най-ама-най-най-престижната Първа немска...

...да бе, prestige my ass.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Апр 2009, 17:32 
Пишете, о, братя

кога излизат резултатите

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Апр 2009, 17:40 
В началото бе словото

[color=#0000BF][quote="svd"]Някой от 65 аудитория трябва да знае. Дано от тази зала има представители във форума :D . Иначе и на мен ми е интересно да чуя контролната тема.

Здравейте,
Одавна следя форума,но досега не сам писала,но тъй като бях точно в тази аудитория реших да ви отговоря....
До колкото чух (тъй като седях доста назад) темите бяха 16 или 18,от които можеше да се избира и до колкото си спомням момичето изтегли само още една (за да се увери че не са еднакви), но не я произнесоха силно,така че да се чуе или поне аз не успях, извинявам се ако информацията ми не е савсем точна,но пак ви казвам че нищо не се чуваше :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Апр 2009, 17:49 
Постоянно присъствие
Аватар

Аз пък мислех,че са 12-4 от Средновековие,Възраждане и Нова История

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Апр 2009, 20:48 
Постоянно присъствие

Благодарил (а): 6 пъти.
Резултатите излизат две седмици след изпита.В нашия случай обаче предполагам ,че заради празника другата седмица ще излезнат след 3 седмици

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Апр 2009, 21:03 
От дъжд на вятър
Аватар

Я да си напиша и аз впечатленията от изпита, че чак сега влизам :D В общи линии съм доволна, написах 25 страници за Асеневци и като излязох от изпита бях много щастлива, но после постепенно взех да се сещам за разни пропуски и се надявам да не се окажат много фатални... Иначе не се притеснявайте, аз също имам доста задрасквано, но стига да е по правилния начин (само с една черта) мисля, че няма никакъв проблем :) Е все пак ще видим след 2 седмици де :Р Мен най-много ме е яд, че се подведох, че трябва да се пише "българско царство" с малка буква (което е елементарна грешка и не мога да повярвам, че съм я допуснала) и се притеснявам да не направи кофти впечатление на проверяващия и оттам да погледне критикуващо и на цялата работа :/
П.П. От страшно много време бях убедена, че ще се паднат Асеневци и никой не ми вярваше, а накрая какво стана... така че за реалния изпит можете да се обръщате към мен за прогнози :Р

http://www.facebook.com/Ralie

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Апр 2009, 21:14 
Пишете, о, братя

Добре, какъв е смисълът да се задрасква с една черта като така написаното се чете, а може да е някоя голяма глупост или грешка

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Апр 2009, 21:17 
Да живей словото
Аватар

butterbutter написа:
Добре, какъв е смисълът да се задрасква с една черта като така написаното се чете, а може да е някоя голяма глупост или грешка

И какво от това? Щом е задраснато никой няма да му обърне някакво голямо внимание. Хора сме, всеки може да обърка.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Апр 2009, 21:20 
Неодекадент
Аватар

Благодарил (а): 69 пъти.
butterbutter написа:

Проверяващите и без това имат много страници да четат, така че видят ли нещо зачертано, са облекчени и го отминават.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Апр 2009, 01:48 
S.P.Q.R.
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
Уффф леле супер големи притеснения за дребни работи.Щом нещо е зачертано, ако ще и да е тотална абсолютна грешка, то не се взема под внимание.Никой няма право и не би снижил оценка заради нещо, което е зачертано.А дали ще са една черта или малко по-голяма задраскване - няма особено значение.Не се шашкайте като първолаци на препитване пред дъската.По-добрфе се молете за добра оценка и се гответе за редовния изпит, ако оценката на предварителния излезе лоша. :wink:

Иначе като чета форума май има доста хора дето все още пишат по 20 и кусур страници, което направо ме учудва супер много.То това не е за изпит, ами си е направо една малка студия по исторически въпрос.Няма лошо, ама супер много усилия да се помнят факти, които не повдигат оценката, защото не влизат в конспекта и изискванията за изпита, но ако бъдат споменати и сгрешени напротив - считат се за грешка.Примерноако в учебника не е спомената някаква голяма подробност, но четейки големите исторически томове я назубрите и сгрешите в темата - се смята за фактологическа грешка.Ако пък въобще не споменете тази малка подробност - няма грешка, защото това не е задължително.Да не говорим, че бонус-точки се дават не за излишна фактология, ами за разсъждения и аналитичност на работата.На курса миналата година изрично ни предупредиха, да не се впускаме във фермани, за да не направим излишни грешки, които се таксуват солено.Оптималния вариант, който беше препоръчан е от 10 до 14 страници.По-малко и трудно ще се обхване фактологията с разсъждения, а повече и може да се сгреши доста, да не говорим, че времето е малко - 4 часа.

See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6476 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 432  Следваща