Tommy написа:
Norwegian Wood написа:
Всичко това в никакъв случай не пречи не съешаването между среден и едър бизнес, на покровителстването на средната фирма Х от холдинга .
Да не говорим, че средният бизнес може да бъде (а и сигурно е) изцяло зависим от едрия - нещо от рода на "аз ще ти давам изгодни цени, а ти ще търгуваш само с мен".
Тогава надали средният бизнес щеше да се чувства застрашен от корпорациите.
Тук навлизаме във въпроси, по които аз (пък и ти навярно също) не съм компетентен и които са встрани от това, за което ставаше дума в начало - за финансирането на партиите, за което казвам по-долу.
Във всеки случай не познавам средния бизнес лично, не съм го питал и не знам как се чувства. ;-]
A в днешната конюнктура, предполагам, си има условия за същестуване, просто трябва да се съобразява навсякъде с мутрономиката у нас.
Tommy написа:
Norwegian Wood написа:
Я дообясни, че не разбирам. Искаш да кажеш, че всички са се юрнали това да правят?
Имах предвид, че фирми от средния бизнес подкрепят определена партия, като защита за своите интереси.
Да, но имах предвид (което си и казах) нова партия като "Зелените". ДСБ и хората в нея се ползват с позиции и опит и е нормално да привличат пари от фирмите.
Но това не оправдава цензa.
Tommy написа:
Изборните резултати на предишните парламентарни избори не са толкова слаби - около 273 000 гласа.
Напълно съм съгласен, но това бяха първите избори на ДСБ, тоест тогава имаше силна инерция и силна вяра на гражданите в потенциала на партията, вяра, която като че ли е позаглъхнала днес.
Tommy написа:
...с Атака се е обсъждала в СДС, не в ДСБ.
Аз помня интервюта на Костов, в които той говореше за "Атака" като вариант за партньор.
Tommy написа:
Norwegian Wood написа:
всеки добре образован икономист може да им направи тази част от програмата.
Значи ти би имал доверие на партия, която ползва специалисти в икономиката, взети назаем?

Не, просто имах предвид - от формална гледна точка - какво можеха да си направят труда да сторят. Не говорех за доверие.

Ed: под "функционер" имах предвид пропагандатор, не е задължително да е платен.