Уфф, транкуилле рагаце, транкуилле. (спокойно момичета, спокойно) Ще ми затоврят правната темичка заради вас
Скорпионе, направил си един добър правен анализ на ситуацията, за което те поздравявам. Аз по принцип не съм много съгласен с фикцията, от която си тръгнал, но, тъй като на този етап не виждам друг начин, я приемам
Трябва да почна да се изразявам по-ясно и без много излишен крап. Идеята на цялата работа беше - да, според закона онзи човек не е убил. Обаче това справедливо е? Законът прав ли е или трябва да бъде променен?
Освен това нека ви напомня, момичета, че свободата да избираш дали да правиш аборт или не, която е дадена от закона съвсем не означава задължителност да го направиш. В тоя смисъл възможността да се прави аборт по никакъв начин не ограничава иринчи, търговеца и там всички вас дето не искате да правите аборт. Единственият проблем в този случай е, че, приравнявайки абортът на убийство, тоест давайки защитено право на живот на ембриона вие категоризирате жените, които извършват аборт като... убийци

А в едно цивилизовано общество не може да се допуска убийството (когато не е самоубийство) да бъде ненаказуемо, да не говорим пък за всичките конвенции, които защитават правото на живот. По принцип. И като сложите и ембриона към хората, тогава те започват да защитават и неговото право на живот.
А, междудругото съществуват и места, където не е разрешен аборт при никакви обстоятелства - това са Никарагуа, Ел Салвадор и Чили. Не само при изнасилване или болест на плода. Дори и когато застрашава живота на майката. Прочее, защитничките, какво мислите по този въпрос?
Повечето развити страни признават правото на аборт по желание, не само при нужда.
В германия са идиоти, защото абортът е незаконен, но няма санкция. А най-големите нещастници са в Испания - там абортът е забранен, освен при изнасилване, опасност за майката или полизомия на детето, но са разрешени гей браковете и възможността гейвое да осиновяват деца.
добавено: върти ми се из главата един случай точно с болни от синдрома на даун дето пак беше стигнал до съда в страсбург, ама искам първо да видя дали мога да го намеря, че да не говоря наизуст.