Дата и час: 16 Яну 2026, 21:22

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1530 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Журналисти 2009 ;)
МнениеПубликувано на: 06 Май 2009, 18:15 
Плиний Стари
Аватар

Благодарил (а): 25 пъти.
Не не, "доктор марио" :) Дето падат едни дражета и на принципа на тетриса като натрупаш върху съответното вирусче неговия цвят и реда се изчиства заедно с него. Наистина не познавам друг който да е успял да утрепе всички бацили на последната трудност :)

И като стана дума, всички помнят добрия стар тетрис :) За друизмерния му класически преносим вариант изсипах на едно денонощно магазинче една торба стотинки които бях пестил с месеци от закуски :) Ама тогава бяха времена когато с 1 лев джобни пари закусваш, обядвах и ми оставаше малко...

Но малцина знаят за триизмерния тетрис създаден през 1989 от послката компания "California Dreams".

Изображение

Това е най доброто което вървеше на правец 16... А за времето си е просто уникална игра и разбира се днес е класика!

Аз като дългогодишен притежател на световния рекорд на много от измеренията не харесвам по новата и версия. Въпреки че са решени някой проблеми които са незначителни и дори ги нямаше в "дос промптх" при уин98, а за ХР "досбокс". Та предимствата на наследника и BLOCKOUT II са повече от недостатъците. Доскоро имаше сериозна грешка в алгоритъма за избор на случайна последователсност от фигури, бях открил цикличност и писах на създателите и. Поздравявам ги за това че са я оправили, защото това убиваше играта! Но все още точно този алгоритъм, а и геймплея макар и в много малка степен не само че не са по добъри от стария, а дори са малко по лоши от него. Пък и тази уж втора версия е просто копие на старата, като различното е само че не е правена за дос а за уиндоус. Но съответно е правена от други хора и от там възникват гореспоменатите проблеми... Това се случва с всички съвременни игри за голямо съжаление. Примамват с по добра графика и нищо повече... Аз като човек с интереси в областа на създаването на софтуер доста се дразня, но повечето от вас няма да видят разлика, затова ви препоръчвам последната версия: http://www.blockout.net/blockout2/

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 06 Май 2009, 21:31 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Ами онази игра с патоцоте дето имаше и пистолет за стеляне хихих беше много яка.А за дотор Марио-аз я превъртях но не помня дали вопще имаше такова нещо като трудност..
btw Варненец,моето семейство не бе особено заможно.Даже напротив-но с последната си стотинка даже се опитваха да ме стимулират за да се трудя и уча повече.Малко е странно,но това си бяха тяхни похвати.За сметка на това не ми даваха да излизам много много в квартала,тъй като близо до нас е живеел ЖороПавето(Българският ДжакИзкормвача) и наще се страхуваха да не ми се случи нещо.хаха :shock:

-Из прашните друмища на онова,което наричаме "пътят"....
Из "Нюанси"

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 06 Май 2009, 22:13 
Пишеща машина
Аватар

LadyPlaneCrash написа:
Ами онази игра с патоцоте дето имаше и пистолет за стеляне хихих беше много яка.А за дотор Марио-аз я превъртях но не помня дали вопще имаше такова нещо като трудност..
btw Варненец,моето семейство не бе особено заможно.Даже напротив-но с последната си стотинка даже се опитваха да ме стимулират за да се трудя и уча повече.Малко е странно,но това си бяха тяхни похвати.За сметка на това не ми даваха да излизам много много в квартала,тъй като близо до нас е живеел ЖороПавето(Българският ДжакИзкормвача) и наще се страхуваха да не ми се случи нещо.хаха :shock:

Мен пък никога не са ме спирали,но когато поисках касетка,нямаха пари да ми купят... :cry: За сметка на това пък съм доволен,че си изживях пълноцнно детството 8) А сега с тези компютри мамата си джасало.... :salute: :scratch:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 06 Май 2009, 22:35 
Плиний Стари
Аватар

Варненец написа:
LadyPlaneCrash написа:

Мен пък никога не са ме спирали,но когато поисках касетка,нямаха пари да ми купят... :cry: За сметка на това пък съм доволен,че си изживях пълноцнно детството 8) А сега с тези компютри мамата си джасало.... :salute: :scratch:
Батка :) И наще бяха много зле, не знам дали знаеш какво се случи с всички малко по възрастни хора когато падна комунизма... Аз ще ти подскажа :) Останаха без работа... Майка ми е инжинер и е участвала в изграждането на електрическите инсталации на половината големи заводи в страната, обаче бе принудена да започне работа като нещо като продавачка и почти веднага стана началник склад там и заради сравнително добрите пари и липсата на алтернатива си остана там. Но наскоро "повишиха" абсолютно всички жени там в чистачки, които не се съгласиха ги уволниха, независимо че продължават да си вършат същата работа, обаче новия собственик бил казал че в неговото предприятие не можело да работят други жени освен чистачките и курвите в офиса му... И честито на печелившите... Баща ми е завършил международни отношения, знае една камара езици и е от хората които за всичко стават, но му се наложи да работи на илиянци, пак защото тогава там бяха най много парите... Освен това имам по малки брат и сестра и още на 14 реших да почна работа като хамалин, тъйкато за разлика от сега, тогава нямах никакво право да работя под 18, та бачках нелегално и ми скъсваха гъза от работа за супер смешни пари, но пък имах удоволствието сам да си ги копувам тези неща! Че дори често е обратното, по скоро аз помагам на наще отколкото те на мен и напрактика от 14 годишен сам се издържам! Мислил ли си в тази насока :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 06 Май 2009, 23:14 
В началото бе словото

Челси - Барселона 1:1.
Барселона се класира за финала на Шампионската лига и ще играе срещу Манчестър Юнайтед.

какво ще кажете за мача?
мисля, че съдията доста одряза челси... на 2пъти трябваше да свири дузпа в тяхна полза, но не го направи... грешката на челси бе, че трябваше да търсят гол, след като барса остана с 10играча...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 06 Май 2009, 23:19 
Неодекадент
Аватар

Благодарил (а): 69 пъти.
dafi_bs написа:
какво ще кажете за мача?
мисля, че съдията доста одряза челси... на 2пъти трябваше да свири дузпа в тяхна полза, но не го направи... грешката на челси бе, че трябваше да търсят гол, след като барса остана с 10играча...

По принцип когато съдията ощети някой отбор, се казва "поряза". Но в случая си абсолютно права, той направо ги отряза ... от участие във финала.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 06 Май 2009, 23:30 
Плиний Стари
Аватар

как така пропусна да и поправиш и правописните грешки :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 07 Май 2009, 00:20 
Пишеща машина
Аватар

FMI написа:
Варненец написа:
LadyPlaneCrash написа:

Батка :) И наще бяха много зле, не знам дали знаеш какво се случи с всички малко по възрастни хора когато падна комунизма... Аз ще ти подскажа :) Останаха без работа... Майка ми е инжинер и е участвала в изграждането на електрическите инсталации на половината големи заводи в страната, обаче бе принудена да започне работа като нещо като продавачка и почти веднага стана началник склад там и заради сравнително добрите пари и липсата на алтернатива си остана там. Но наскоро "повишиха" абсолютно всички жени там в чистачки, които не се съгласиха ги уволниха, независимо че продължават да си вършат същата работа, обаче новия собственик бил казал че в неговото предприятие не можело да работят други жени освен чистачките и курвите в офиса му... И честито на печелившите... Баща ми е завършил международни отношения, знае една камара езици и е от хората които за всичко стават, но му се наложи да работи на илиянци, пак защото тогава там бяха най много парите... Освен това имам по малки брат и сестра и още на 14 реших да почна работа като хамалин, тъйкато за разлика от сега, тогава нямах никакво право да работя под 18, та бачках нелегално и ми скъсваха гъза от работа за супер смешни пари, но пък имах удоволствието сам да си ги копувам тези неща! Че дори често е обратното, по скоро аз помагам на наще отколкото те на мен и напрактика от 14 годишен сам се издържам! Мислил ли си в тази насока :)

Знам абсолютно за какво иде реч....Баща ми е сред най-кадърните специалисти във Варна какво ли не е работил-инженер,програмист,но баш в кризата му се наложи да работи при военните в едно поделение като подържаше техниката-той беше интелектът там сред банда малоумни старшнини......И го изцеждаха от бач за 250 лева на месец(сегашни пари)...И с това как се изхранва 4 членно семейство..Майка ми голямата криза роди сестричката ми и не работеше дълго..После я уволниха от работа,защото не отишла да поздрави новия си шеф(тя тогава работеше в едно от варненските кметсва,а защо не го поздравила,защото беше в болница 1 месец-) ..И като се връща оня тиквеник я уволнил...
После и тя смени сумати места,а има 2 висшета!!!!
Знам за какво иде реч-събирах стотинки под килимите по рафтчета където е останало нещо да си купя джоб или нещо за ядене,че нашите бяха по цял ден на работа(ех блажени времена тогава джобовете бяха по 50 стотинки,а дюнерите тъкмо излизаха по левче...)
Иначе аз работя от 16 годишен по същата причниа-знам какво е да си вадиш сам хляба и поради тази причина не харча особенно много и ценя труда!!!
Иначе сега времената се смениха коренно,но с тази криза не отиват пак на добре......

Иначе се очертава финала на Шампионската лига да не го гледам-абослютно анти са ми двата отбора :pukeleft:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 07 Май 2009, 00:33 
Unbridled
Аватар

Е,в нашето семейство не беше чак така.Единственото нещо,което е по-фрапантно,че баща ми(човек с две висши)се налагаше да работи на две места-в един завод,а вечерно време и пазач.И това всяка трета вечер да будува по цяла нощ :( А мама е учителка и преди увеличенията...даже е срамно да се казва колко пари им се откъсваше от сърцето.Сега е поне малко по-добре.И брат ми се роди 95,после са ми разказвали как не са имали достатъчно пари за хубави торти,та майка ми е правила домашни за 1-вия му рожден ден,но това беше скривано от нас.Никога не са ни лишавали от нищо.Иначе преди това сме били едно от най-заможните семейства в квартала-първият цветен телевизор в цялата махала е бил у нас :) идвал е сумати народ,за да зяпа :) Но след смъртта на дядо ми(91)нещата съвсем са тръгнали към промени.И все пак винаги съм имала всичко,което пожелая.И аз съм била с норми,усещала съм,а ако мама каже:"Не сега,миличка" и аз си млъквам.Усещала съм,че не може на всяко излизане с нова играчка да се връщам.А сега е само малко кофти с тия изпити и множество уроци.Всяка седмица по 60лв,брат ми е 7-ми клас,при него по 40лв на седмица,че нали и той трябва в хубава гимназия да го приемат.И въпреки това съумявам да си пазарувам редовно от любимия ми магазин-Tally Weijl :) ,така че нямам проблеми.Важното е сега ние да успеем да се уредим,да се изучим и да работим срещу добро заплащане.Така бихме могли да помагаме и на изстрадалите родители :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 07 Май 2009, 03:05 
Плиний Стари
Аватар

Ах, как няма сега на мен кой да ми дава по 50 лева на седмица, без да работя :bounce:

На баба тортите са по хубави от купешките :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 07 Май 2009, 07:39 
От дъжд на вятър
Аватар

С риск тоз форум да се превърне в (съжалявам за езика) "кенеф за душевни проблеми" и аз мога да започна да се оплаквам за хиляди неща. Всеки, чиито родители са училтели (като мен ) може да подтвърди за каква подигравка става на въпрос след "увеличенията на заплатите". Но както и да е. Всички сме живели в мизерия. Все пак "геният" на световната политика ни беше премиер по едно време - Жан Виденов. И как след него и кадърното му управление няма да има криза? Но карай. Хареса ми позитивизма в края на поуста на Аничка. Нека видим какво ние ще направим :] Те комунистите и турците са ни ясни на всички!

Изображение We'll keep flying our red flags high, c'uz Manchester United will NEVER die !

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 07 Май 2009, 09:57 
Пишеща машина
Аватар

Има едно древно китайско проклятие гласи нещо от сорта на "и във времена на промени да живееш" -е ние сме деца на прехода както гласеше едната от темите :pukeleft: Родителите ни само знаят какво им е коствало 90 година когато е нямало храна по магазините,имало е режим н аотка и водата- да си родят деца :salute: Какви неща са ми разправяли нашите и то за град като Варна не ми се мисли за по-малките какво е било...Така,че нашите родители каквото са страдали на нас тепърва ни предстои :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 07 Май 2009, 11:57 
Unbridled
Аватар

Аз си спомням как баба се редеше на опашка за един хляб :roll: Явно ми се е отпечатало в съзнанието.И все пак тук наистина говорим за по-големите градове,в които би трябвало да е имало и повече неща,ами останалите...
Варненец,аз не смятам,че ние ще страдаме колкото нашите родители или повече.Вярно е,че нищо не се знае какво предстои,но пък България все повече се ориентира към Европа,към модернизиране и повече работни места,които да бъдат заети от квалифицирани кадри.И аз съм си малко в повече оптимист,но се надявам на нас да ни е по-хубаво.А и "каквото ти си направиш,и Бог не може да ти го направи".Да се развиваме,пък ще успеем :) Вчера у нас беше чичо ми,който е музикант в Америка(сещам се за уникалните рокли,които ми пращаше и които другите деца нямаха.Бях единственото дете с рокли отвъд Океана :) )и той само повтаряше на баща ми "Остави я,недей да мислиш какво ще стане след 5 години и дали ако завърши Европеистика ще има работа за нея.Все ще си намери-младо и кадърно момиче е.Пък сега се наслаждавай на миговете,които имаш,че като замине да учи в София и ще се отрака.".На мнение съм,че винаги трябва да се живее за момента и той да се изживява най-пълноценно.Ако имаш вяра и се трудиш,всичко ще се оправи :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 07 Май 2009, 12:54 
От дъжд на вятър
Аватар

Надявам се това, което ще напиша да ви бъде от полза, тъй като явно малко хора тук го знаят ...
Та...миналата година действащия френски президент Никола Саркози бе на визита в България. Тук той се срещна с българския президент- Първанов, след която нашия президент направи изявление. В изявлението си пред пресата, Първанов се похвали, че Саркози е обещал при запазване на поетия от страната курс, България да бъде "цветето на Европа от Унгария до Урал". Ако има хора, които са зле с географията, Урал е планината, която дели Азия от Европа. Та ... не е зле да се замислите дали в държавата Европа (неслучайно наричам ЕС държава, а не съюз) някой би позволил една част от нея да бъде пълен кенеф и дупка и дали ако ние не си оправим проблемите накрая не хората от Брюксел няма да им писне и ще започнат те да движат нещата тук. И още нещо...за тези, които си мислят, че изобщо има такава опастност България да бъде изгонена от ЕС...НЯМА да бъде! И това не е защото сме красиви, симпатични и усмихнати, а защото тук е най-хубавото море на Европа, тук са едни от най-добрите зимни курорти на Европа и защото през България минават НАЙ-ВАЖНИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТНИ КОРИДОРИ!

Промени в положителна насока ще има и то много скоро!

Изображение We'll keep flying our red flags high, c'uz Manchester United will NEVER die !

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 07 Май 2009, 14:05 
Пишеща машина
Аватар

pepso написа:
Надявам се това, което ще напиша да ви бъде от полза, тъй като явно малко хора тук го знаят ...
Та...миналата година действащия френски президент Никола Саркози бе на визита в България. Тук той се срещна с българския президент- Първанов, след която нашия президент направи изявление. В изявлението си пред пресата, Първанов се похвали, че Саркози е обещал при запазване на поетия от страната курс, България да бъде "цветето на Европа от Унгария до Урал". Ако има хора, които са зле с географията, Урал е планината, която дели Азия от Европа. Та ... не е зле да се замислите дали в държавата Европа (неслучайно наричам ЕС държава, а не съюз) някой би позволил една част от нея да бъде пълен кенеф и дупка и дали ако ние не си оправим проблемите накрая не хората от Брюксел няма да им писне и ще започнат те да движат нещата тук. И още нещо...за тези, които си мислят, че изобщо има такава опастност България да бъде изгонена от ЕС...НЯМА да бъде! И това не е защото сме красиви, симпатични и усмихнати, а защото тук е най-хубавото море на Европа, тук са едни от най-добрите зимни курорти на Европа и защото през България минават НАЙ-ВАЖНИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТНИ КОРИДОРИ!

Промени в положителна насока ще има и то много скоро!

Тези ти последни думи за това,че имат изгода от нас са абсолютно верни,но не съм на мнение,че ще ни търпят дълго..Първо според мен тоя съюз няма да го бъде дълго и тая криза тотално ще му...мамичката :lol: Това си е мое мнение,говорил съм и с други хора които го споделят..Идеята на съюза в началото е била добра,но трансофрмацията от алтернатива на СССР и Сащ в началото до тази глобализация и опитите Европа да стане една държава ще се опропастят и ще разделят съюза....
Та както и да е-ако някой пък се надява политици от Ес да дойдат да ни управляват няма да стане-и на курса ни го казаха,доста сериозна бройка хора у нас не вярват на нашите политици и искат такива от Ес да дойдат и да управляват у нас,а те са излезли с официален отговор,че това няма как да стане и нашите проблеми ние да си ги решаваме..Тоест за мен оправия няма и няма да има в бъдещите години...
Все ми повтаряше баща ми като бях 5,6 годишен-когато ме прибираше от детската градина и го молех за вафла-та той ми казваше сине нямам пари,като се оправи България много вафли ще ти купя-обещавам"...Е България не се оправи-стандарта се вдигна да,но цените скочиха 3 пъти повече и,ако нашето семейство стъпи що годе на крака с годините,то много познати семейства пък и масата българи гладуват,а сега какво ни чака от есента.....Не ми се мисли :salute:
Иначе аз по принцип се славя като песимист човек-та,ако Аничка е оптимиста във форума-аз съм другото лице :mrgreen: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1530 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. За всички кандидат-журналисти 2009-2010: въпроси и отговори

в КСК 2009-2010

d_a_h_l_i_a

2

2212

20 Окт 2009, 23:00

d_a_h_l_i_a Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Журналисти 2009, том 2.

[ Отиди на страница: 1 ... 117, 118, 119 ]

в Студенти - АРХИВ

Boromir

1777

29830

08 Авг 2009, 13:26

darika Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Журналисти 2009, том 3

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в КСК 2009-2010

dimo

21