valandin написа:
Искам и ааааз
Така, може и да са те питали такива въпроси многократно, можеш да ме отрежеш ако е така.
1. С какво Боромир е по-добър от Фарамир?
2. А от Арагорн?
3. ``Властелина`` популярен ли е в Япония?
4. Шон Бийн добре ли се справи с ролята си според теб?
5. Гондор ли е най-готиното кралство? Ако да-защо и ако не-защо.
Domo arigato
Заповядай, чест е за мен.
1. Боромир е инат, безкомпромисен и за него целта оправдава средствата, като наред с това е предан и доблестен. Не че Фарамир не е пич, но той е типичен добряк и ми е доста мекушав. Не ми е любимец.
2. Арагорн не е истински. Толкоз принципен, благороден и прочие, и прочие. Образът му е нереалистичен просто. Чел съм, че по принцип бил замислен така още от автора. Нелоша идея.
3. Не особено. Имало е бум на продажбата на моливници с Фродо преди 7 години, и книгата присъства в преведен и английски вариант във всяка по-голяма книжарница и досега, но истинска популярност не е имало. Твърде е далеч от мирогледа на японците, струва ми се. Ако го бяха направили на хай-тек манга, а не на филм, щеше да изтрепе рибата

, ама сега е просто част от всичкото останало.
4. Шон Бийн е прероден Боромир. Като го видях за пръв път през 2001, щях да падна. От всички герои той, Гандалф и Сам са ми най-близо до представата от книгата, ако и филмовият (физически) образ на Боромир да е доста различен от този в книгата.
5. Гондор ми харесва заради упадъка си, напомня на късна Византия, гинеща под гнусните турски пълчища. Опа, "оркски пълчища" исках да кажа.

Дразнещо е обаче как няма никаква инфраструктура - все пак, фентъзи или не, това са хора, дето ядат и пият - този елемент е позабравен от Толкин и е малко нереалистично. Крепости и ливади... Ми липсват ми фермите, пък!
Но елфите от Лориен са ми най-любими, заради хубавата им гора.

И принцесите и цариците им
Доо иташимаште и кочира косо доомо аригато за въпросите