Дата и час: 19 Яну 2026, 11:33

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: ВЪПРОС за ФМИ???
МнениеПубликувано на: 21 Фев 2006, 15:04 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Здравейте тази година ще кандидатствам във ФМИ :) Информатика, комп. науки и сега новите специалности, които ще ги откриват. Може ли някой да ми каже нещо повече за този Факултет, защото мисля едновременно да уча и да работя. :)))

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Фев 2006, 16:41 
metal angel with daemons inside
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Ти хубаво мислиш, обаче дали ФМИ не бяха със заверки? Я някой от колегите да се изкаже...
А относно ученето и работенето, аз ще ти кажа, като по-опитна в тая сфера - много е трудно да ги съчетаеш, почти не се намира работа, която да удовлетворява свободното ти време, ако въобще имаш такова. А отсъствието от лекции и упражнения обикновено води до тройки, максимум четворки на изпити, ако не те скъсат...Аз за тва съм сега на това дередже...От много работа...:)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Фев 2006, 16:52 
В началото бе словото

Благодаря за отговора :) дано да няма заверки :cry: а за оценките н.п. с тройка нали се минава :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Фев 2006, 17:04 
metal angel with daemons inside
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Бе минава се, ама действа депресиращо като колежките ти изкарват 4 ,5 , а някои дори взимат и стипендии :shock:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Фев 2006, 17:22 
В началото бе словото

:lol: карай :) кой за каквото се бори :) ама то и едни стипендии :x по-добре да ходиш да работиш някъде :) а за мен е важно точно това дали има заверки и какви са преподавателите, да не излязат някои гадняри че тогава...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Фев 2006, 19:31 
Писаружяк
Аватар

Мога да ти отговоря само за специалност Компютърни науки-няма заверки и доста хора работят докато учат.Точно за това говорихме наскоро с един приятел-той ходи на лекции четири седмици през годината:две преди първата сесия и две преди втората,и досега не са го късали на изпит.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Фев 2006, 20:01 
В началото бе словото
Аватар

Аз съм 1-ви курс Информатика и мога да ти кажа, че няма никакви заверки и присъствия. Във факултета взех да се явявам около две седмици преди да започне сесията и дотогава не бях чел и един ред теория, а за задачи да не говорим. Сега след сесията равносметката ми е две 5-ци и три 6-ци. Но като цяло положението е различно за различните хора, т.е. имам колеги които са учили през целия семестър и са били редовни по лекции и упражнения и пак трудно вързаха 3-ки и 4-ки. Много зависи дали ще схващаш лесно материала, т.е. дали бързо и лесно ще го усвояваш. Аз между изпитите имах по 3-4 дена и за това време успях да схвана нещата, но това не значи, че масово колегите успяха. Не че бяха скъсани, но масовата оценка беше 4. Това от мен 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Фев 2006, 08:25 
В началото бе словото

Благодаря, Ви много, че ми отговорихте :D Това е добре дошло за мен :lol: А между другото лесно ли се влиза във ФМИ???

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Фев 2006, 10:09 
Писаружяк
Аватар

Зависи коя специалност искаш.Балът на Компютърни науки е висок и не пада след първо класиране,но това не важи за останалите специалности.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Фев 2006, 10:17 
В началото бе словото

Ами за Комп. науки, информатика и сега новите, които ще ги открият :) Колко е необходимо да се изкара на изпита за да влезеш???

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Фев 2006, 14:05 
В началото бе словото
Аватар

cvetiboqnova написа:
Ами за Комп. науки, информатика и сега новите, които ще ги открият :) Колко е необходимо да се изкара на изпита за да влезеш???

За новите никой не може да ти каже, понеже са нови :lol: Ама сигурно ще е висок, защото ще бъдат "модерни" и всички ще искат там. За компютърни науки тази година доста падна в сравнение с миналата, така че сега ще се влиза още по-лесно според мен. Информатика тази година момчета влизаха с 4 и нещо ( не много и нещо :) ), а момичетата предполагам че и с три и нещо (което не е чак толкова добре, защото вече някой колежки окапаха ;) )

Ае тенденцията е в новите специалности да се влиза най-трудно... :roll: :wink:

Колкото до ученето и работенето, особено от първия семестър си е рисковано. Общо взето зависи от човека, примерно колегата както разправя че не е ходил на лекции и упражнения и си е взел изпитите с 5 и 6, има и някой (примерно от моята група) дето всеки ден и всеки час бяха залепени на дъската и пишеха и накрая ги скъсаха на един два изпита ... Така че си зависи от теб, а иначе не е невъзможно да се намери работа, която да ти пасва на свободното време (особено ако няма да ходиш редовно). Моя съвет е като ще работиш нещо гледай да ти е по специалността - иначе не си заслужава.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Фев 2006, 14:52 
В началото бе словото

:lol: БЛАГОДАРЯ за отговора anthares :D и на всички останали :lol:
ще се пробваме пък каквото стане :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Фев 2006, 23:34 
Легендарен флуудър
Аватар

аре и аз да драсна 2-3 думи за моя факултет.. Компютърни Науки, 1-ви курс :) като цяло съм забелязал че всичко опира до преподавателите, а при нас има всякакви образи.. като се почне от Манев, който ми писа 5 при положение че бях учил 2 дена за въпросния изпит, и се стигне до Великова, която за 1 бройка да ме скъса, макар че бях глътнал учебника с кориците.. сега и аз смятам да почна бачкане (по специалността, разбира се :P ), като гледам 2-рия семестър ще ни занимават с простотии, така че се надявам да се справя.

колкото до кандидатстването - в КН влязох с 5.50 по математика (при макс. оценки от дипломата де), като това беше минималният бал за специалността.. но миналата година е бил доста по-висок :) а сега като се появят новите 2 (баси, ще доживея да видя инженери да излизат от Университета!), предполагам че там балът ще е яко висок, и съответно за КН и Информатика ще падне. и все пак зависи и от задачите на изпитите, при нас бяха доста лесни 8) айде успех на всички кандидати, и дано да се видим догодина по коридорите ;)

http://avatek.bg

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ]