Бeтон написа:
Etiainen написа:
(а по-голямата част от хората са математически инвалиди)
Поне пък малка част от хората си го признават.
И после що имало бъгове в програмите. Така е. Продукти на видни информатици, софтуерни инженери, които една "засукана" кандидатстудентска задача няма да могат да решат.
Гледах една книга на Microsoft за Visual Basic. Случайно разлистих и видях код (разработка) на Minesweeper-a им. ОК, признавам им, че от пръв поглед познах, че става въпрос за Minesweeper-a. От втори поглед

бахти тъпия алгоритъм и тъпата подредба на програмата. Няма да ви казвам, колко променливи има, които ядат памет.
Аз съм го правил в учебна среда за програмиране, по оптимизираност ги изяждам с парцалите. Друг е въпроса, че никой не може да разбере като гледа кода ми, че става въпрос за Minesweeper.
Просто аз си знам, какво съм правил и никой не може да го едитне
Има голяма разлика между програмирането за обучение и фирмаджийското програмиране

Е те сега самите езици са така направени и дори се изисква от теб да пишеш като лайно, за да може да се ползва после и от друг

Няма как, нещата отдавна не са такива че да могат да се правят от един човек и да са конкурентноспособни, което не е оправдание и аз много се дразня, но не е чак толкова от некадърност, а по скоро от мързел и от факта че на този който направи програмата му се плаща просто да я направи, а не да я направи качествено. И не е като едно време да се прави така че да върви навсичко, а се прави, после се тества и се казва че иска това и това, защо да го оптимизираме, като пешо просто може да си купи още рам...