Шепот написа:
Приятелю, кои думи се пишат с главни букви и кои се пишат с малки букви се учи още в училище. Българската филогия е съвсем друго нещо, там вече се учи на друго, съвсем по-високо ниво, което и аз не владея. Сега говорим за най-елементарни граматически правила, които всеки човек, който уважава езика си, трябва да спазва.
Не говорех точно за това. Имам елементарната основа, която ми е необходима да различавам кои думи се пишат с главна и кои с малка буква.

Просто това за мен е начин, да акцентирам на нещата, които обичам и намирам за свидни. Не ми е никакъв проблема да пиша тези думи с малка буква, но няма да го направя. Все пак ти благодаря за забележката, ще я имам отчасти предвид.
Шепот написа:
Тук не говорим за това човек да се срамува от произхода си. В никакъв случай, напротив! Просто трябва да разбереш нещо простичко - да си с някакъв определен произход реално не значи нищо. Хубаво е да го знаеш и да взимаш добрите примери от хората преди теб. Но истински важното е
какъв си ти. Да застанеш зад някакво име не е нищо. Да бъдеш самият ти нещо - това е съвсем различно. Дали си се родил тук или в Зимбабве, или в Корея, или в Кения - това не е нещо, което се е случило благодарение на някакво твое действие, решение, избор. То просто се е случило. Появил си се на съответното място и какво ще направиш с живота си е изцяло в твои ръце. Дали ще станеш достоен човек или не - това зависи от
човека. От теб и само от теб.
Да бъдеш добър и честен човек - ето това е достоен житейски принцип.

Явно не съм се изразил достатъчно коректно и съм останал неразбран. За мен е 100% сигурно, че човек трябва да има, преди всичко лични добродетели за да бъде пълноценен и добър член на обществото ни. За да бъде един българин истински националист, трябва да има доста положителни качества (даже може би и повече от тези на обикновения човек). Както е казал великият Георги Раковски "
Любовта към отечеството превъзхожда всичките световни добрини". Ето за това за мен лично, в пирамидата от добродетели именно любовта към
Родината, заема първенствуващо място. Така че, който човек го притежава, значи притежава и останалите вплетени и съставляващи го качества (доблест, честност, гордост и прочее). Не казвам, че е достатъчно един човек да заяви : "- Българин съм!" и това да го направи едва ли не "Богоравен".Прав си, за това, че дали един човек ще стане достоен или не, зависи от самия него. И няма как да бъде иначе, защото в противен случай щяхме да бъдеме цяла нация, едва ли не от светци. А като съдиме по днешното ни положение, явно не сме. Необходимо да имаме национална гордост, защото така се сплотяваме като народ и така ще можем да се справяме успешно с трудностите, които стоят пред нас. Липсата на национална гордост ни обрича. Разделя нацията на отделни единици, а така се обричаме на сигурно затриване от лицето на земята.