Kristo написа:
Момчета, момчета... аз съм повече български настроен отколкото вие. Просто защото позицията ви е грешна и е обида за страната ни. Само петните името на единствената страна на балканите, в която не е подтискано етническото малцинство. Осъзнайте се.
Нито съм антибългарски настроен, нито има произход различен от български. Просто съм по-мъдър, ако може да се каже така. По-правилно е може би - по-виждащ. Защото вие сте слепи за това, което се опитвам да ви кажа - проблема на България, не е някакво си малцинство на етнос, а група хора, които виждат проблемите в него. Т.е националисти и псевдопатриоти. Такива като вас са сто пъти по-опасни от Доган и хората му. Не евреите, а Хитлер е почнал войната. Ако в България стане етнически конфликт, ще е заради Волен или АТАКА, а не заради турското малцинство. Осъзнавате ли го? Такива като вас вместо да помагат, само пречат на страната ни! Идете си, моля ви!!!
Ами не знам мой човек...Само с изказване в стила "Аз не съм антибългарски настроен, но подкрепям исламизацията" някак си не успяваш нито мен, нито дори едно 3 годишно дете да убедиш.Стига намесва фигурата на Адолф Хитлер, защото имам чувството, че неговият живот и дело, които нямат връзка с нашата страна и темата - живо те вълнуват.Мен не ме вълнуват и не смятам да обсъждам странични неща.
Обратно по темата.Позицията ти е на страхливите дрбни еснафи по времето на националноосвободителните движения, които вместо да вдигат въстание си мислят за собственото дюкянче и се самонавиват как всъщност вече османската империя е по-поносимо място за живот, че няма нужда от движение за Освобождение, защото султана е гарантирал правата и на християнското население в държавата, че по-добре да не слуша бунтовните глави.Ето ти обръщение на един от най-великите българи точно към такива хора като теб, които смятат, че като те тъпчат и си играят с теб е по-добре да си замълчиш и да се оставиш да ... лекинко изодзадзе... отколкото да кажеш - НЕ!!! - ДО ТУК С ГАВРАТА.
Кажи ми, кажи, бедний народе,
кой те в таз рабска люлка люлее?
Тоз ли, що спасителят прободе
на кръстът нявга зверски в ребрата,
или тоз, що толкоз годин ти пее:
"Търпи, и ще си спасиш душата?!"
Той ли, ил някой негов наместник,
син на Лойола и брат на Юда,
предател верен и жив предвестник
на нови тегла за сиромаси,
нов кърджалия в нова полуда,
кой продал брата, убил баща си?!
Той ли? - кажи ми. Мълчи народа!
Глухо и страшно гърмят окови,
не чуй се от тях глас за свобода:
намръщен само с глава той сочи
на сган избрана - рояк скотове,
в сюртуци, в реси и слепци с очи.
Сочи народът, и пот от чело
кървав се лее над камък гробен;
кръстът е забит във живо тело,
ръжда разяда глозгани кости,
смок е засмукал живот народен,
смучат го наши и чужди гости!
А бедният роб търпи и ние
без срам, без укор, броиме време,
откак е в хомот нашата шия,
откак окови влачи народа,
броим и с вяра в туй скотско племе
чакаме и ний ред за свобода!
Такъв като теб вместо да помага, само пречи на страната ни! Иди си, моля те!!!