happyswift написа:
За мен, философия може да кандадатства човек, който иска да стане даскал или е толкова богат, че може да си позволи да не работи и да се занимава с такъв тип дейност.Както впрочем, всички по-изтъкнати философи.Иначе, не виждам с тая философия какво ще прави човек :/
За пореден път ще се наложи да повторя нещо, което и друг път съм споменавал в този форум. Ще го направя не за да се изтъквам, а защото е явно, че предразсъдъците по отношение на спец. Философия се репродуцират, мултиплицират и прориферират перманентно.
Аз съм завършил Философия и в мномента се занимавам с научна работа. Отделно от това се занимавам и с бизнес. Определено смятам, че придобитите от заниманията с философия знания и умения ми помагат в деловата сфера. Същевременно, бизнесът не ми пречи на научната работа, дори напротив. Всъщност, аз изобщо не съм изключение - много от колегите ми докторанти във ФФ (а и някои преподаватели) имат и друга работа. А на заслепените от правото и икономиката ще кажа, че бизнесът в България има малко общо с това, което се преподава в Университета. Е, вярно е, че ползвам услугите на адвокат и счетоводител, но не мисля, че харча твърде много за тях.
Така че на желаещите да се явят на изпита по Философия, мога да кажа: не се притеснявайте от мненията на непосветените и неизкушените в тайните на майката на всички науки - Философията. И успех на изпита!