Viara написа:
Здр, аз съм от първи курс
Курсът сме се шашнали мноого, заради предстоящите ни мъчни изпити...
Някой от вас, ни беше повтарял не веднъж, че Социологията през първият семестър, ще ни се види лека и приятна, в сравнение с това,което ни очаква втори... Защо не се вслушахме и не действахме по-спокойно, поне тогава да не бяхме хабили нерви
Колеги... оплаквам си съдбата
Кажете ми,моля ви, нещо по- пооо по-така

за трите изпита - Тракология, БГ етнология и История и теория на Етнологията.
Ще ти споделя моят опит на вече застаряващ етнолог
Бг етнологията на мен ми води Илийката упражненията и Иваничка лекциите, беше цялата Бг етнология след 3 семестъра директен изпит. Не като при вас 1 и 2 част. Представи си колко по-тежко е било все пак като изпит тогава. Сега вярно, че при Мира е по различно, доколко чувам от колегите не е лек изпита, ма ако си прочела няма причина да не си го вземеш.
История и теория при Илия Илиев си е важен изпит, труден като материя, аз като четях навремето - бе половината и повече неща не ми бяха ясни реално. Лекциите там са си важни, Илийката държи на аналитично мислене, аи да имаш все пак познания, щото понякога хората просто плямпат глупости абсолютни

Но не би се заял човека
Тракологията е при Ботева още, нали. На Д. Попов Тракологията открай време си е учебник, макар че самата Ботева не е мн. сагласна с някои неща. Ама нали имате и лекции. Впрочем, както казах на Мина - Ботева има книжка самата тя, която навремето съвпадаше на 80 % с лекционния и курс. Теста вземеш ли си при нея - няма да имаш проблеми на устния, нас дори ни освободи навремето от устен, освен ако не си недоволен от оценката. Ма самия устен не е мн. тежък - коментар на извор. Е са ако не може човек да преразкаже извор с елементи на разсъждение

А и в нейната книга има достатъчно коментирани извори
Та така, не е тежка чак толкова сесията, чакай да ти дойдат балканските и общите истории, новата и съвременна българска, тогава седни да се притесняваш за изпит, сега е хабене на нерви наистина. Ама четене му е майката, сега е времето да се пропрочита това онова